TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grand Seiko Special Edition Hi-Beat 36000

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Grand Seiko Special Edition Hi-Beat 36000

Mesaj asymptote » 15 May 2012, 23:44

Drk yazdı:Espada, ne havalı isim değil mi? ;)

Kesinlikle.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Bond » 15 May 2012, 23:47

Drago Başkan bizde araştırdıklarımızdan yazıyoruz engin bilgi olarak düşünmemek lazım ama teşekkür ederim. Bu kadar büyük sevgi varsa düşünmeye gerek yok ben sizleri korumak ani karar vermenizi engellemek için yazıyorum. Yoksa ben memnun olurum birde GS açılsın forumda, her taraf Rolex, Panerai doldu forumda. Rolex açıyorlar heyecan yok alışılmış bir olay gibi karşılanıyor :D

Bunları ben söylemiyorum hak etmesi etmemesi ayrı konu ama şunu diyebilirim. 150 TL ye Rolex, Zenith, Omega yok ama Seiko mevcut. Çeyrek veya yarım asırdır toplum ve pazar tarafından oluşmuş bir durum var bunu biz değiştiremiyoruz ama bireysel düşünce ve yaklaşımlar ile elbette bunu aşabiliriz. 150 TL'ye Seiko olması GS için bence hoş olmuyor ama bu Seiko'nun genel sorunu zaten. Ben aldım bu cesareti gösterip dikkatini çekerim ama benim kriterlerimde saatin hemen ayırt edilebilir olması bir nebze daha önemli idi. Bana da diyenler oldu bu ne Seiko'ya bu kadar paramı verilir diye ama önemsemedim. Yıllarca da keyifle kullandım. Aynı ortamda Rolex, Omega varken bu nasıl super bir saat diyenlerde oldu. İsteklerine uyuyor ise al zaten seni mutlu edecek ürün alıp satmak için almadığın içinde zarar vs sorunu yok. Ben sadece 35,8 mm modeli kolda dene diyorum. Bunun artısı direk GS yazması saatte. Açıkçası diğer biraz daha büyük kasa çaplı hi beat olan daha mantıklı duruyor hem çelik bilezik hem deri ile kullanırsın. Genelde çok saati olan kişiler alıyor bunları tek lüks saat için biraz çekimserim halen ama bu kadar isteğe karşı durulmaz.

Bu 130'luk vintage modelin re-issue olanı ve biraz sınırlı kullanımlı. 4.500-5.000 USD civarına bulursun sanırım yurt dışı. Türkiye'ye geldi mi bilmiyorum o model. Aslında bu konudaki special modelin çeliği çıksaymış alternatif olurmuş ama beyaz ve rose gold fiyatı uçuracaktır. Ayrıca bakalım bulabilecek misin 130 years çelik modeli. 1300 limitli ama kolay değil bulması. Gördün mü bir yerde veya planda ilerde alırsam şuradan temin ederim diye bir durum var mı?
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Drago » 15 May 2012, 23:50

asymptote yazdı:Drago Zenith fiyatları bence çok adil ;) Ayrıca senin de takdir ettiğin gibi başkanın hassasiyeti bizim yanlış bir tercih yapıp ileride pişmanlık yaşamamız, bu yüzden veriyor bu malumatları :D Ben bu durumu aslında bir babanın gönül ilişkisi yaşayan çocuğunu partneri uygun bulmadığı için bu ilişkiden vazgeçirmeye çalışmasına benzetiyorum (bir analoji de ben yapayım :D). Ama başkan ortadaki Grand Aşkı görmeli ve bu ilişkiye artık onay vermeli diye düşünüyorum ben :) Son olarak 130. yıla özel limitli seri hakkındaki uyarıları çok yerinde bence. Kasa çapı küçük, hi beat değil ve arka kapalı. Bunlar göz önüne alınmalı. Bu forumda herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor, en çok bu yönünü seviyorum forumun.. :thumbup:

Bileklerim ince sayılır 36mm benim için sorun değil. Hi- Beat olmasın kurmalı mekanizma tercihim...arka kapalı zaten süslü rotor filan olmadığı için görülecek bir şey yok yani :lol: Arka kapaktaki Aslan figürü bana göre çok hoş ve estetik :champ:
En son Drago tarafından 15 May 2012, 23:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj SeRxx » 15 May 2012, 23:51

Drago unut Special'ı bildiğin yoldan şaşma :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mucadeleci » 15 May 2012, 23:54

*Drago hocam seni o kadar iyi anlıyorum ki, bu forumda yalnız olmadığını Grand Seiko nun aynı segmentteki diğer saatlerden daha alınası olduğunu düşünüyorum kesinlikle çünkü.......... Bende sevdim,bende ona kavuşmak istedim gece gündüz ismini sayıklayıp resmini öptümde yattım, yollarına güller dökesim var, bir ömür kollarımda taşıyasım var :)

Not: Hi-Beat bence de daha alınası.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Drago » 15 May 2012, 23:55

Bond yazdı:Drago Başkan bizde araştırdıklarımızdan yazıyoruz engin bilgi olarak düşünmemek lazım ama teşekkür ederim. Bu kadar büyük sevgi varsa düşünmeye gerek yok ben sizleri korumak ani karar vermenizi engellemek için yazıyorum. Yoksa ben memnun olurum birde GS açılsın forumda, her taraf Rolex, Panerai doldu forumda. Rolex açıyorlar heyecan yok alışılmış bir olay gibi karşılanıyor :D

Bunları ben söylemiyorum hak etmesi etmemesi ayrı konu ama şunu diyebilirim. 150 TL ye Rolex, Zenith, Omega yok ama Seiko mevcut. Çeyrek veya yarım asırdır toplum ve pazar tarafından oluşmuş bir durum var bunu biz değiştiremiyoruz ama bireysel düşünce ve yaklaşımlar ile elbette bunu aşabiliriz. 150 TL'ye Seiko olması GS için bence hoş olmuyor ama bu Seiko'nun genel sorunu zaten. Ben aldım bu cesareti gösterip dikkatini çekerim ama benim kriterlerimde saatin hemen ayırt edilebilir olması bir nebze daha önemli idi. Bana da diyenler oldu bu ne Seiko'ya bu kadar paramı verilir diye ama önemsemedim. Yıllarca da keyifle kullandım. Aynı ortamda Rolex, Omega varken bu nasıl super bir saat diyenlerde oldu. İsteklerine uyuyor ise al zaten seni mutlu edecek ürün alıp satmak için almadığın içinde zarar vs sorunu yok. Ben sadece 35,8 mm modeli kolda dene diyorum. Bunun artısı direk GS yazması saatte. Açıkçası diğer biraz daha büyük kasa çaplı hi beat olan daha mantıklı duruyor hem çelik bilezik hem deri ile kullanırsın. Genelde çok saati olan kişiler alıyor bunları tek lüks saat için biraz çekimserim halen ama bu kadar isteğe karşı durulmaz.

Bu 130'luk vintage modelin re-issue olanı ve biraz sınırlı kullanımlı. 4.500-5.000 USD civarına bulursun sanırım yurt dışı. Türkiye'ye geldi mi bilmiyorum o model. Aslında bu konudaki special modelin çeliği çıksaymış alternatif olurmuş ama beyaz ve rose gold fiyatı uçuracaktır. Ayrıca bakalım bulabilecek misin 130 years çelik modeli. 1300 limitli ama kolay değil bulması. Gördün mü bir yerde veya planda ilerde alırsam şuradan temin ederim diye bir durum var mı?

Yurt dışından bir fiyat aldım 5500 euro olarak..ama biraz pazarlık payı ve Tax Free ile bir yerlere getirebilirim diye düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Drago » 16 May 2012, 00:00

serxx :thumbup:

mücadeleci 130.yıl özel seri diyorum :thumbup:

ve yatmaya gidiyorum...çok çalışmam lazım çoook :champ:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Bond » 16 May 2012, 00:04

Avrupa listesi sanırım 5000 Euro, Amerika ise 5000 USD. USA firmalarından bulursan bu durumda biraz avantajın olabilir belki. Hayırlısı diyelim o halde :champ: Bende avantajlı bir 130 Years çelik GS görürsem haber veririm ;)

İyi uykular :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 192 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners