TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatçi Vitrini

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saatçi Vitrini

Mesaj fsinan » 09 Haz 2012, 20:44

Saat saatçiden alınır elbet, ama bugün yaşadığım tecrübeyi anlatayım.

Saatçi ve marka belirtmeyeceğim, İstanbul'da Anadolu yakasındaki büyük bir alışveriş merkezimizdeki güzide saatçimiz. Vitrinden bir model aldım, saati incelerken farkettim ki, saatin kasasının yanında öyle kılcal falan değil, bildiniz benim 2 sene kullanmamla olmayacak kadar derin ve kallavi çizikler var. Dumur olmuş bakarken adamın dikkatini çekti. Önemli değil canım diye eliyle fırçalıyor, dedim ki, ben saati alırım 5 sene kullanırım, yine bu hale gelmez. Olsun temizletiriz vs, niye temizleteyim canım yenisini distribütöründen getirtirsiniz dedim. Tabii sildiririz diyen amcama o saatten sonra nasıl inanırsın? Muhakkak koruma bantlarının tümü üzerinde olmalı vs dedim. Adam çattık manyağa gibisinden baktı :lol:

Birkaç model daha baktım, az çok hepsi naneyi yemiş. Vitrindeki ürününe özen göztermiyor bu adamlar, yahut müşteriler çok hoyrat deniyor. Sonraki temizleriz vs kimine göre makul, bana göre değil. Bu arada, yurtiçi güvenilir online sitelerin fiyatlarına hayatta yaklaşmıyorlar. Çünkü başlangıç fiyatı öyle başlıyor ki %40-45 inse anca, kaldı ki %35 indirim aldım nakit ödeyeceğim deyince.

Cebinde parası ile mağazaya girmiş adamın midesini bulandırıyorlar. Olacak iş değil.

Şimdi, bu arkadaş "saatçi"'de çalışan bir çalışan, ama, bu profil sanki değişiyor mu? Kurumsal dizi saat firmalarının ürününe de müşterisine de özen gösterdiğini düşünmüyorum, kimse kusura bakmasın.

Distribütöründen mal getiren online satıcısından alırım daha iyi. Neticede bir Rolex almıyoruz, saati dene beğen, git online al. Online de alsan, saatçiden de alsan hep aynı muameleyi görürsün başın derde girince. Yeter ki garanti belgen olsun.

Ancak tabii en iyisi, bir tanıdık saatçi olacak, ama o zaman da her markayı uygun fiyata elde etmek mümkün olabilir mi o soru işareti.

Neyse fikirlerimi paylaşayım dedim.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Re: Saatçi Vitrini

Mesaj asymptote » 09 Haz 2012, 20:59

Olsun temizletiriz ne ya? Oldu olacak yeni saate polisaj yapsınlar.. :twisted:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fsinan » 09 Haz 2012, 21:06

öyle yapacaklar zaten, ben pek çoğuna da yapıldığını düşünüyorum, tabii gözlerine çarparsa.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj drk » 10 Haz 2012, 00:44

Kazalı arabanın dahi sıfır diye satıldığı bir memlekette yaşıyoruz, temizlemek değil yenisinden iyi bile yapabilirler :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj davinci » 10 Haz 2012, 01:25

Kayışını değiştirip 2. el saati 1. el diye satar bunlar, aklına gelen gelmeyen herşeyi yaparlar, bana markanın Türkiye temsilcisi elindeki yanlış kayışı satmaya çalıştı, üçkağıtçı herif, adama kataloğundaki kodu bu diil hem bu kalın duruyor deyince, ben işiniz görülsün diye teklif etmiştim demezmi, 300 Euro'ya kayış satıyor oda doğrusu değil, elindekini çakmaya çalışıyor, sonra temsilciliği aldılar onlardan, marka kendi geldi, çok şikayet edilmiş İsviçreye
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj asymptote » 10 Haz 2012, 01:31

IWC' den bahsediyoruz sanırım.. ;) Türkiye'de dağıtıcıların hepsi mi sorunlu? Yoksa yerleşik bir saat kültürü olmadığından tüketiciye nasıl davranılması gerektiği bilinmiyor mu?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj SeRxx » 10 Haz 2012, 01:35

Konuyla alakasız ama; ben de bir distribitörden saatin dış kutusunu istedim adam bana diyor ki: '' boşver kardeşim o kutuyu ne yapacaksın ki gereksiz bence :D '' böyle bir cevap olabilir mi ya, hem de çok iyi bir markanın distribütörü :!:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj davinci » 10 Haz 2012, 01:45

2 ele satarken hemen saatin kutusu varmı derler, kaçak gelen saatlerin hepsi kutusuz gelir, adam koyuyor 20 saati ceplerine getiriyor, 20 saati birde kutulu getirsin sokamaz içeri.
Kullanıcı avatarı
davinci

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Merdo ve 87 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners