TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatçi Vitrini

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatçi Vitrini

Mesaj SeRxx » 11 Haz 2012, 12:11

Zamnında yazmıştım .

serxx yazdı:Ben de bir anımı anlatayım o zaman :D

Saat&Saat vitrininde Hamilton modellerine bakıyordum ve satış danışmanının Hamilton markası hakkında ki görüşünü sordum. Sonra ilk cümlesi Saat&Saat bünyesinde ki en iyi saat dedi ve ardından ekledi markanın en önemli özelliği kendi mekanizmasını kullanmasıdır dedi. Hafif gülümsedim klasik ETA 2824/2 mekanizmalı modeli gösterdim ''bunun içinde kendi mekanizması mı var? '' diye sordum sonra kıvırmaya başladı; hemen bana yaklaşık 5.000 TL etiket fiyatlı Automatic Chronograph modelini gösterdi ve bunda tamamen in-house mekanizma olduğunu söyledi tabi ben de onun içinde ETA 775x olduğunu adım gibi biliyorum ve ona söyledim. Bana şöyle bir ahlaksız teklifte bulundu :D : Gel içeride saatin mekanizmasını açayım, sen bunun içinde ETA yazısını bul saati sana hediye edeceğim ama bulamazsan sen bana hediye edeceksin dedi :D Ben de daha fazla muhattap olmamak için teklifini kibar bir dil ve güzel bir yüz ifadesiyle reddettim...
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj trader » 11 Haz 2012, 13:18

fsinan çok haklısın bi saat soruyoruz adam 3.000 diyor 15 dk sonra 1.500 e iniyor. Sonra esnaf kan ağlıyor diye üzülüyorlar internetten sipariş en iyisi bazı saatlerde.
Kullanıcı avatarı
trader

Mesaj asymptote » 11 Haz 2012, 13:34

Bir dokun, bin ah işit derler ya.. Öyle oldu bu konu da..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj sadice83 » 12 Haz 2012, 00:21

Belki görmüşsünüzdür!Bazı saat almak için forumda yazan arkadaşlara yurtdışından alın diye çok kereler söylemişimdir.yurtdışından alın diye bunla ilgili söylemlerim tecrübelerimden kaynaklı benimde başıma bunlara benzer vakalar geldi ama yurtdışından 100 eyakın saat aldım en ufak sorun yaşamadım ne çizik nede arıza konusunda sorun yoktu aldığım siteler kişiler hep ilgili ve malının arkasında olan insanlardı evet toplumda bir yozlaşma olduğu doğru ama bunu saat sektörüne indirgememek gerekiyor.Ben forum sayesinde özellikle sayın Bond seyesinde bir çok bilinmeyenin üzerindeki tozu burda kaldırdım bu siteden saat aldım ve sattım saat almak istediğimde ilk size danıştım yine bu site ümid ediyorumki bazı yozlukları gidericektir
Kullanıcı avatarı
sadice83

Mesaj bulenty » 12 Haz 2012, 07:59

Bahsettiğiniz sorun/sorunlar TR dinamiklerini işaret ediyor.Satıcılarda haklı,%80 üzerinde bir güruh moda saat kullanıyor.Geri kalan %20 nin %70 i saati mekanizmayı bilmeden alışveriş yapıyor.Geri kalan %30 un %15 kadarı saatin üzerindeki ufak tefek(öyle nitelendirirler)çiziğe vs ye dikkat ediyor. Sizinki de iş mi yani bu ülkenin halkı ne olduki satıcısı ne olsun.Sürün gitsin bu fikir,bunların seçtiği vs vs diye gider.

Diğer meta alımlarında da durumun farklı olduğunu düşünmüyorum.Yana yakıla bir markanın bir saatini arıyorum,bir yerde buluyorum,online satın alıyorum.Adamlar saati orjinal kutusunu sarmaya bile zahmet etmeden yurtiçi kargo poşetine atıyorlar.Kargo geliyor kutu kırık,saat kutudan fırlamış,etrafında çizikler var.Arıyorum adamları utanmadan kargo firmasını suçluyorlar,,,iyi iş ( yabancılar için bu özdeyiş gibidir:"good job" derler çok hoşuma gider)

Dün sabah sekreterimi aradım.Randevu defterimi çıkardım.Şu, şu isimli hastalara haber verin ,tel noları kayıtlı,xx asistana da haber verin yarın yatış yapsınlar,şu tarihte ameliyatları gerçekleşecek diye,,

Biri ameliyattan vazgeçmiş haber vermiyor,başkasının hakkını gaspediyor,diğeri başka yer de ameliyat olmuş,haydeee randevu defteri dolu olmasına rağmen boşa düşüyorsunuz,diğerlerinin hakkı yenmiş,süreleri uzamış oluyor.

Sabah sabah yoruldum yine,,,

Belki bana yakışmıyor ama ,yaklaşık 3-4 yıldır gazete çok az okuyorum,tv izlemiyorum,bu ülkeden elini eteğini çekmiş,ödevini yapmış,tüm problemleri çözmüş edasında yaşayıp gidiyorum
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj davinci » 12 Haz 2012, 09:28

Saati dışardan almak fiyat olarak herzaman avantajlı, saat satıcıları son derece bilgili size bilgi veriyorlar, marka hakkında, genel olarak saatler hakkında, bilgiler yanlan yanlış değil, almasınızda çıkarıp katalog veriyorlar bunu yaparkende suratlarından gülücük eksik olmuyor, çeşit bol, durum böyle iken eğer imkanım varsa niye gidip burdan saat alayım, dışardan doğru düzgün bir yerden alırım.

İnternetden saat almayı hiç denemedim, nasıl oluyor aklımda almıyor, fiyatlar çok iyi ama nasıl güvenipde alıyorlar? Bu kadar site var demekki birçok kişi saatini bu yol ile alıyor, hemde fiyatları 20-30.000 euro yada daha fazla olan saatleri alıyorlar, adam kredi kartıyla ödeme yapıyor saat kargoyla geliyor :roll:
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj necati » 12 Haz 2012, 10:52

Dragoya katılıyorum. Bu saatçi meselesi değil, toplumumuzun genel tavrı. Bir yere oturup tatlı istiyorum, bir bakıyorum üzerini fındık doldurmuşlar, ben fındıklı istemedim diyorum, 'müşterilerimiz genelde istiyorlar' diye keramet dolu bir cevap alıyorum. Lcd tv alıyorum,
eve gelen YETKİLİ servis, aman hard disk takmayın tv yanar diyor. OHAA, ulen bu tv zaten hard diskten film oynatma özelliğide reklam edilerek satılıyor. Her sektörden örnek verebilirim... Ortak nokta şu, başkasının önemseyebileceği şeyleri düşünmüyoruz, bilmediğimiz konuyu biliyormuş gibi ahkam kesiyoruz, sadece kişisel çıkarlarımız doğrultusunda yaşıyoruz, başkasını hiç önemsemiyoruz... Elbette hepimiz öyle değiliz, ama genel yapımız bu...
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj Archimed » 12 Haz 2012, 11:37

Herhalde bu sorunun çözümü uzun vadede tüketicilerin bazı esnafa kırmızı kart göstererek onlardan alışverişi kesmektir.

Misal; eskiden televizyon, müzik seti almak için ya Doğubank'a gidilirdi veya Antep, Kilis gibi sınıra yakın yerlerden alınırdı. Kilis veya Antep esnafını bilmiyorum; ancak doğubank esnafının genel hizmet kalitesi oldukça düşük. Herhalde pek çok müşteri adayının sadece fiyat sorduğundan kelli, müşteriyle pek ilgilenmiyorlar. Birkaç soru sorunca açık açık "alıcı mısın?" diye soruyorlar.

Alışveriş merkezlerinin çoğalması, belli markaların doğru düzgün distribütörünün olması veya firmanın doğrudan kendisinin gelmesi, kredi kartına taksit imkanı sağlanması sonucu en azından elektronik eşya alımında tüketici alışkanlıkları değişti. Artık kimse belirli esnaftan mal almak zorunda değil.

Tahminimce bir süre sonra saat sektöründe de benzer değişiklik olacaktır. Tahminimce belirli distribütörler bundan sonra yeni bayilikler verirken belirli kriterler getirecekler veya belki de kendi mağazalarını açacaklar. Bayiler de artık müşteri temsilcilerini daha dikkatli seçecekler. Çünkü rekabet bunu gerektiriyor :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Archimed

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: 0m42, recklesstr ve 108 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners