TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Diver Saatim Yüzmeyi Biliyor Mu?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Diver Saatim Yüzmeyi Biliyor Mu?

Mesaj nbmc » 21 Haz 2012, 01:45

Merhaba sayın büyüklerim sevgili küçüklerim...

Gözbebeğim Oris Diver Date saatim ile yaz ve tatil sezonunu açtık. Hatırlayanlar olacaktır kendisiyle Kasım ayında tanıştık ve birbirimizi çok sevdik. Deniz suyu ile de bugün tanıştı kendisi. Herhangi bir şikayeti olmamasına rağmen eve döndüğümde hazır küveti hazırlamışım bir de şunu yıkayayım diye düşündüm.

İçerden gelen kapı sesine doğru koşmadan önce saatimi küvete bıraktım. İşte ne olduysa bu yüzden oldu. Kapıya koşan ben saatimi unutup kendimi yemeğe, ardındanda ortalama 2 saatlik Battlefield 3 savaşına kaptırdım. Saatim ise su dolu küvette ölümle pençeleşiyordu. Farkettiğimde elim ayağım boşaldı desem yeridir.

Şimdi merak ettiğim şu; saatimin ortalama 2 buçuk saat su içinde durması bir sorun yaratır mı?

Saatimi küvetten çıkardığımda detaylı olarak inceledim görüntüde hiçbir aksilik yoktu. Ama suyunu süzmeye başladığımda bir ses duydum.
Saati kulağıma parlel şekilde salladığımda rüzgar sesi gibi bir ses geliyor. Rotor dönerken çıkan bir ses...

Acaba bu ses hep vardı da ben mi kuruntu yapıyorum, yoksa yapmalı mıyım? Saatin performansında herhangi bir değişiklik yok ama merak ettim ve endişeleniyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
nbmc

Re: Diver Saatim Yüzmeyi Biliyor Mu?

Mesaj asymptote » 21 Haz 2012, 01:58

Relax :) Diver bu, yüzme bilmez mi ;) Sıcak sudan soğuk suya atmazsanız saatlerce de kalsa bir şey olmaz..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Thevenin » 21 Haz 2012, 02:06

Tarif ve betimlemeler adeta kulak burun bogaz bebek bolumu :D

Tepesi sıkılmış idi ise sahsen hic endiselenmezdim :thumbup:

TSF Tabipligi :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Thevenin » 21 Haz 2012, 02:48

Bu arada cocugu pardon saati kuvette yikamak ekstra bir hijyen gostergesi, ayrica tebrikler :champ: :D

Kuvet mevzusu sonradan kendi kendime deja vu oldu :lol: :arrow: viewtopic.php?f=13&t=6832#p87061

Thevenin yazdı:Oris atakta beyler... Topac gibi saat nbmc, fotograflar da super, gule gule kullan, at kuvete daldir, yuzdur :D :champ:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj nbmc » 21 Haz 2012, 03:56

asymptote, Thevenin cevaplar için teşekkürler rahatladım. Ayrıca Thevenin, evet benim için de oldu. Kulağıma küpe olmuş. :D

Yani rotordan gelen ses normal?
Kullanıcı avatarı
nbmc

Mesaj Baran » 21 Haz 2012, 09:08

Sayın nbmc saatiniz 300m su geçirmezliği olan profosyonel bir dalgıç saati adı üstünde DIVER.Denizde havuzda kuvette lavaboda gönlünüzce kullanabilirsiniz.Tek dikkat etmeniz nokta tepesının sıkıca kapatılmış olması.Birde titiz isenız ki öle olduğunuzu kuvet maceranızdan anlıyorum,denizden veya havuzdan cıktığınızda bol duru suyla yıkayın saatinizi o zaman üzerindeki kloru veya tuzu temizlemiş olursunuz hemde leke yapmasını engellersiniz.Rotardan gelen ses klasik otomatik saat sesidir endişelenmenize luzum yok.Guzel gunlerde kullanmaya devam edin...
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj herofb » 21 Haz 2012, 09:16

geçen yıl diver'ımla (benimki 1000 mt ama farketmez) suyun için uzun saatler geçirdim ve hiç bir şey olmadı ama korkudan tepeyi pense ile sıkmıştım :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Baran » 21 Haz 2012, 09:45

herojd11 :lol: Bendede tik oldu elimi bile yıkasam tepeyi kontrol ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Baran

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], Merdo ve 75 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners