TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Merhaba

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Merhaba

Mesaj Triton » 24 Haz 2012, 13:16

Herkese selamlar,

Foruma bugün katıldım.

53 yaşındayım. Böyle bir paylaşım olduğunu 30 ve 35 yıllık eski iki kol saatime yatırdığım bakım sonrası aldatıldığımı düşündüğüm için interneti tararken gördüm.

Keşke daha önce araştırsaymışım.

Bu saatler en az 32 yıllık bir Seiko 5 KY 7009-3100 091271 ve Venus 85 TS.

Bir alışveriş meskezindeki eski bir Seiko servis çalışanı olduğunu iddia eden saatçi bunları kusursuz çalışır hale getirmek üzere bakım yapacağı hususunda beni ikna etti. Bu nedenle önerdiği fiyatta güya pazarlık yaparak ikna olduk.

Ancak şu an ciddi biçimde aldatıldığım düşüncesindeyim.

Bu konudaki tavsiyelerinize de açığım. Özellikle Venüs 85 Ts modelinin (içinde ETA 2789 makine olduğunu söyledi) en az 1200 Tl değerinde olduğunu iddia etti.

Ama benim internetteki araştırmamda gördüğüm sonuş ETA komple makinanın 90 USD civarında olduğu ve bu model bir daha kötü durumdaki ve basit modelli bir verisyonun e bay de 115 USD civarında satışta olduğu gerçeği idi. Tabii verdiğim bakım ücretinin bu değerden biraz daha fazla olduğunu eklememe gerek yok...

Saatlerin ikiside çalışır haldeydi. Yalnız Venüsün rotoru tutmuştu. eiko içersindeki Seiko ve 5 logoları düşmüş olduğu için 2006 yılına kadar sorunsuz çalışan bu saati hasara uğramaması için kullanmıyordum.

Muhtelif Quartz ve Rolex submariner (tarihsiz) orijinal saatim daha var.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Re: Merhaba

Mesaj asymptote » 24 Haz 2012, 13:30

Triton öncelikle hoş geldiniz. Yazdıklarınızdan saatlerle içli dışlı olduğunuz anlaşılıyor, bu kadar zamandır mekanik saat kullanıyorsanız daha önce de bakım yaptırmış olmalısınız. Buna rağmen eski Seiko servis çalışanı olduğunu iddia eden şahsın sizi 100 USD nin üzerinde bir servis ücretiyle saatin bakımına ikna etmesi şaşırtıcı. Örneğin Seiko'nun Türkiye distribütörü Aydın Saattir ve bir Seiko 5'in bakımı için sizden isteyeceği ücret maksimum 50 TL dir. Venüs için de fiyatın çok farklı olmaması gerekir, sonuçta takvim modülü yada kronosu olmayan basit bir baz mekanizma, işçiliği ne kadar zor olabilir ki?.. Forumda değerli ustalarımız var, onlar da görüşlerini bildireceklerdir..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Merhaba

Mesaj Triton » 24 Haz 2012, 14:04

Tekrar selamlar,

Nasıl yeni konu açacağımı izah ederseniz sevinirim çünkü işin içinden çıkamadım....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj asymptote » 24 Haz 2012, 14:15

Buraya tıklayın ==>http://forum.saatforumu.com/viewforum.php?f=76#axzz1yhu8l5qG Açılan sayfada sol üstte yeni konu yazan yere tıklayın, konu başlığını ve daha sonra yazmak istediğiniz mesajı yazıp göndere basın.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Triton » 24 Haz 2012, 14:21

asymptote yazdı:Triton öncelikle hoş geldiniz. Yazdıklarınızdan saatlerle içli dışlı olduğunuz anlaşılıyor, bu kadar zamandır mekanik saat kullanıyorsanız daha önce de bakım yaptırmış olmalısınız. Buna rağmen eski Seiko servis çalışanı olduğunu iddia eden şahsın sizi 100 USD nin üzerinde bir servis ücretiyle saatin bakımına ikna etmesi şaşırtıcı. Örneğin Seiko'nun Türkiye distribütörü Aydın Saattir ve bir Seiko 5'in bakımı için sizden isteyeceği ücret maksimum 50 TL dir. Venüs için de fiyatın çok farklı olmaması gerekir, sonuçta takvim modülü yada kronosu olmayan basit bir baz mekanizma, işçiliği ne kadar zor olabilir ki?.. Forumda değerli ustalarımız var, onlar da görüşlerini bildireceklerdir..

Cevabınıza tşk ederim. Tamamen haklısınız. Anck ben kaptanım ve tüm dünyada bu konuda alışveriş yapmış birisi olarak dahi aldatılabiliyorum, çünkü bu işi yapan ve özellikle pahalı markaların servisini veren esnaf maalesef iyi niyetli değil.

Evet yıllarca mekanik saat kullandım çünkü her şeyden önce daha sağlıklı olduğu inancındayım ama ülkemizde bu işlerde sorun var. Örneğin çok sevdiğim bir modeli olan Quantum quartz saatim vardı. Makinesi arıza yaptı. Merkez servisine götürdüm. Makinesinin değişmesi gerektiğini söylediler. Saati verdik. 65 Tl talep ettiler. Üç haftada geri alabildim. Ancak kronometresinin hassas çalışmadığını, vida kilitli kurma kolu mekanizmasının eski hassasiyetini yitirdiğini gördüm. Üstelik üzerindeki kayışın benzerinin (kayış saate takıldığı noktada kavisli) bulunmadığını söylediler. şikayetiniz olursa her zaman getirin yine değiştiririz deniyor.

Bu konuda Rolex de de sıkıntım var. Bendeki Submariner 2001 modeli ve henüz servis yüzü görmedi. Bunun nedeni istedikleri akıl almaz bakım fiyatları ve saatin içinden herhangi parça değişikliğine gidip gitmeyecekleri endişesidir. Küçük bir temizlik ve düzenli yağlama talebindeyim onlar başka şeyler anlatıyor.

Bu nedenle kusursuz çalıştığı halde hasar oluşmaması için saati kullanmıyorum. Ya elden göndererek ya da kendim İsviçreye giderek bakıma vermek düşüncesindeyim. Çünkü orada bakım türüne göre fiyatlandırma varken burada açıkça başka niyetler var.

Bu saatçi de meşhur bir alışveriş merkezinde. Ve Quantum da bulamadığım kayış, bu arkadaşta mevcuttu. Ancak kusursuz bakım yaptığını iddia ettiği saatler GMT ayarı yaparak kontrol ettiğimde 12 saat içersinde Seiko 1 dk ileri giderken, Venus 1,5 dakika geri kalıyor. İstediği fiyat (güya hatır için indirim de yaptı) bana çok fazla geldi. Bu saatlerin değerli olduğunu idddi etti ve aşınmış parçalar nedeniyle daha fazla indirim yapamayacağını söyledi. İkisinin de hatırası vardır.

Kerndisini şikayet edeceğim ancak işte burası Türkiye...
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj asymptote » 24 Haz 2012, 14:31

Rolex için bir şey diyemem, Rolex saatlerin servisi konusunda forumdaki koleksiyoner arkadaşlar daha aydınlatıcı bilgiler verecektir, ancak Rolex dışındaki mekanik saatlerinizi güvenle teslim edebileceğiniz işinin ehli saat ustalarımız var forumda.
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Frax » 24 Haz 2012, 16:34

Sayın Triton foruma hoşgeldiniz. :champ:

Tamir için istenilen paralar pek mantıklı görünmüyor. Saatlerinizin fotoğraflarını yüklemeniz mümkün mü acaba? Bengisaat adlı üyemiz size yardımcı olabilir.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Triton » 24 Haz 2012, 17:01

Frax yazdı:Sayın Triton foruma hoşgeldiniz. :champ:

Tamir için istenilen paralar pek mantıklı görünmüyor. Saatlerinizin fotoğraflarını yüklemeniz mümkün mü acaba? Bengisaat adlı üyemiz size yardımcı olabilir.

Resimleri ilk fırsatta yükleyeceğim.

Seiko 5 7009 makineli. Basit ve halen bulunabilir bir model olmasına karşın 1980 den beri kolumda. 2006 da içindeki logolar düşünce hasar görmemesi için kullanmadım. Yaptırmaya da bir türlü zamanım olmadı. Ayrıca bu saate aldığım yıldan bu yana hiçbir bakım yaptırmadığım halde 2006 yılına kadar bir iki dakikalık sapmalarla saatin yıpranmasına açık günlük işler için kullandığım tek model oldu. Bu saat mekanik olarak sorunsuzdu. Halen gayet güzel çalışıyor. 200-300 Tl fiyat klasmanındaki böyle sağlam bir model için yorum yapmak dahi ayıp olur düşüncesindeyim.

Seiko nun bir Rolex imajına sahip olmadığını kabul edenlerdenim. Ama açıkçası benim gözümde kayadan imal edilmiş bir saat kadar sağlam olduğu düşüncesi hakim.

Rolex yurt dışında da özel yerlerden aldığınız bir ürün. Adınız firma kayıtlarına alınıyor. Ancak Türkiye de bu konuda sorun var. Eğer kolunuzda Rolex var ve siz bizim saatçi esnafının eline düşerseniz yandınız demektir. Hele maddi gücünüz elverişli ve saati bir görteriş unsuru olarak görüyorsanız!!!

Avrupanın gelirine göre Rolex takmak özellikle benim kullandığım gibi bir modelde pahalı bir iş değil. Takribi fiyat 3.000 USD civarında. Ancak mekanik saatteki sürekli kullanılma gerekliliği ve bakım meselesi, Rolex kullanmayı özellikle bizim gibi ülkelerde sorun haline getiriyor.

Bu forumda Seiko 5 adına bir topik var. Orada verilen modellerden SNKH95V1 in aynı modeli. Yalnız benimki daha eski olduğu için kodları değişik.

Venus 85 TS modelide tarih gün ringine sahip ve ETA 2789 makineli. Benim yabancı sitelerdeki araştırmalarıma göre bu 70 li yılların İsviçre makinesi. Ancak en ucuz versiyon. Gerçekten bu saat de 70 li yıllardan kalma. Anısı var ama insanın bu saat en az 1200 Tl değerinde denilerek kandırılması çok gücüme gitti.

ETA 2789 makine bulunabiliyor. Yurt dışındaki değeri 90 USD.

Saatçi arkadaştan yaptığı işlerin dökümünü de aldım.

Seiko 5 e bakım yaptığını, otomatik çark ve otomatik maşayı değiştirdiğini, Venus e de yine bakım yaptığını, otomatik çark pandülü temin ettini söyledi. Saatlerin zamanla hassas çalışacağını, çarkların tam randımana kavuştuğunda zaman sapmalarının azalacağını belirtti.

Kendisinden belge aldım ve tüketici hakları kuruluşuna şikayet edeceğimi de açık açık belirttim.

Ayrıca ülkemizde böyle bir internet forumu olmasına da çok memnun olduğumu belirtmeliyim...
Kullanıcı avatarı
Triton

Sonraki

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners