Herkese selamlar,
Foruma bugün katıldım.
53 yaşındayım. Böyle bir paylaşım olduğunu 30 ve 35 yıllık eski iki kol saatime yatırdığım bakım sonrası aldatıldığımı düşündüğüm için interneti tararken gördüm.
Keşke daha önce araştırsaymışım.
Bu saatler en az 32 yıllık bir Seiko 5 KY 7009-3100 091271 ve Venus 85 TS.
Bir alışveriş meskezindeki eski bir Seiko servis çalışanı olduğunu iddia eden saatçi bunları kusursuz çalışır hale getirmek üzere bakım yapacağı hususunda beni ikna etti. Bu nedenle önerdiği fiyatta güya pazarlık yaparak ikna olduk.
Ancak şu an ciddi biçimde aldatıldığım düşüncesindeyim.
Bu konudaki tavsiyelerinize de açığım. Özellikle Venüs 85 Ts modelinin (içinde ETA 2789 makine olduğunu söyledi) en az 1200 Tl değerinde olduğunu iddia etti.
Ama benim internetteki araştırmamda gördüğüm sonuş ETA komple makinanın 90 USD civarında olduğu ve bu model bir daha kötü durumdaki ve basit modelli bir verisyonun e bay de 115 USD civarında satışta olduğu gerçeği idi. Tabii verdiğim bakım ücretinin bu değerden biraz daha fazla olduğunu eklememe gerek yok...
Saatlerin ikiside çalışır haldeydi. Yalnız Venüsün rotoru tutmuştu. eiko içersindeki Seiko ve 5 logoları düşmüş olduğu için 2006 yılına kadar sorunsuz çalışan bu saati hasara uğramaması için kullanmıyordum.
Muhtelif Quartz ve Rolex submariner (tarihsiz) orijinal saatim daha var.