Sorun aslında internet satışı ya da saat mağazası değil. Burada ki örnek, Tag Heuer gibi önemli bir markanın satışını yapan bir sitenin saat resmini hormonlu olarak koyması ve aslından uzaklaştırmasıydı. Sonrasında , sanırım buradaki konunun etkisiyle , durum düzeltildi ancak aynı sitede Tag Heuer Carrera otomatik bir saatin özelliklerini incelerken, 2 yıl pil ömrü özelliğini yazdıklarının gördüm. Burada sorun böyle bir sitenin sattığı ürünün özelliğini bilmemesi (üstelik pahalı bir ürünün.)
Evet böyle siteler olmalıdır ve kazıklanmamalıyız.. İnternet satış siteleri olduğu için rahatça araştırma yapıp ,ona göre bütçe ayarlayabiliyoruz... İyi ki böyle siteler var...

Ancak herkes , bizler de dahil işimizi iyi yapmalıyız diye düşünüyorum..
Sorun sadece saat sitelerinde değil elbette. Daha vahimi saat mağazalarında ki satış yapan arkadaşlarda var. Geçenlerde Ankara'da oldukça lüks saat mağazasında, Omega'nın bir modelini denedim. Arkadaşa bu galiba 45mm lik dedim, yok dedi 42mm lik. Ben dedim 45 lik, o dedi 42 lik, neyse uzatmadım, denedim ve çıktım. Aynı mağazanın bir başka şubesinde , söz konusu saatin 45 mm lik olduğunu öğrendim. Tüm Türkiye'de 4-5 mağazası olan bu firmanın, sadece denediğim mağazasında bu saatten varmış. Bu arkadaş, uğraşıp saatin modelinden internet ya da katalog üzerinden saatin çapını çok rahat öğrenebilirdi. Daha sattığı ürünün özelliğini bilmeyen nice satış mağazaları vardır mutlaka. (Bunların yanında çok bilgili ve ilgili olan arkadaşlarda var elbette. )