"2. Dünya savaşı stratejisini anlatan tüm filmler.USA imparatorluğunun doğuşu hakkında ciddi temel oluşturur;Örnekse eğer Tora-Tora-Tora;General Patton;A Bridge too Far;Thin Red Line,Normandiya deniz ve kara çıkarmasını anlatan ve savaşın kaderini değiştiren"Saving Private Ryan""
Bunlara ek olarak, Stalingrad, Das Boot, The Longest Day.
2. Dunya Savasi ile ilgili Liddell Hart'in iki ciltlik eseri vardir. Universitede hoca zorla okutup ozet cikartmisti, bizim de pestilimiz cikmisti ama neredeyse bildigim herseyi ondan ogrendim diyebilirim. Bu konu ile ilgilenenlere, simdiye kadar vakit bulup okuyamayanlara siddetle tavsiye ederim.
~Tapatalk~
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
bulenty, fsinan, sercankaf teşekkürler sizi de en kısa zamanda ekleyeceğim şu an bilgisayar kullanamıyorum. Bu arada ağustos ayı için önerilerinizi bekliyorum
Ağustos ayı için film önerim kesinlikle "Th Dark Knight Rises". Christopher Nolan'ın efsanevi üçlemesinin son halkasını izlemek ve yorumlamak için sabırsızlanıyorum doğrusu.
Darknight film yorumu ve önerin için teşekkürler ben de bu filmi önerecektim. Gösterime yeni girecek olması dolayısıyla daha fazla katılım olacağını düşünüyorum.
Film Adayımız: The Darknihgt Rises --- Christopher Nolan
Terörist lider Bane, Gotham şehrinin güvenliğini tehlikeye atarken, Batman efsanesini yok etmek için Kedikadın Selina Kyle'dan da yardımını almıştır. Christopher Nolan yorumlu Batman efsanesinin sonu gelirken, başrol Bruce Wayne/Batman olarak yine Christian Bale'i, ezeli düşman Bane olarak Tom Hardy'yi, Selina Kyle rolünde Anne Hathaway'i ve John Blake olarak da Joseph Gordon-Levitt'i seyrediyoruz. Marion Cotillard, Morgan Freeman, Gary Oldman gibi isimler de kadronun ağır topları arasında... Filmin senaryosunu Christopher Nolan ve Jonathan Nolan beraber kaleme alırken, filmin yapım ekibinde üçlemenin ilk iki filminde beraber çalıştığı isimler var. 3D'ye her zaman ihtiyatlı yaklaşan yönetmen Nolan'ın Başlangıç/Inception'da olduğu gibi yine IMAX formatına özel son teknoloji IMAX kameralarla çekilen Kara Şövalye Yükseliyor filminin müzikleri de Oscarlı müzisyen Hans Zimmer'a ait...
Kitap Adayımız: İnci --- John Steinbeck
İnci, zenginliğin ve paranın getirdiği kötülük ve felaketler üzerine yazılmış bir öykü... Meksikalı inci avcısı Kino dünyanın en büyük incisini bulduğunda, yoksulluk içinde geçen hayatının artık değişeceğine inanır. Sonunda karısı Juana ile kilisede nikah töreni yapabilecek, oğulları Coyotito'yu okula yollayabilecektir. Bu hayalleri kuran Kino, incinin komşularında uyandırdığı kıskançlığı göremez... John Steinbeck, akıcı bir dille kaleme aldığı İnci'de, uygar toplumun değerleriyle az gelişmiş toplumun değerlerini karşılaştırırken, her ikisini de eleştirmekten geri durmuyor...