Açıkçası araç üreticilerinin daha düşük maliyetli, daha aerodinamik, daha fazla yaya güvenliği vs kaygılarla yaptırdığı tasarımlar; ne yazık ki araçların tasarımlarının etkili olmasını engelliyor. Buna kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum.
Gelelim bilerek yapılan kötü tasarımlara: Mesela Mercedes C serisinin 2007-2011 arasında üretilen modellerinin ön farları bence çok şık iken; 2012'de üretilen far tasarımı bence tam bir zevksizlik. Gece farlar yanarken belki etkili duruyor olabilir; ancak yeni tasarımda farların akıcılığı gitmiş. Kot pantolonun altına yumurta topuklu ayakkabı gibi geliyor bana.
Çekik gözlü uzakdoğuluların Chevrolette diye satılmaya çalışılmasını Chevrolette yetkilileri hangi yüzle değerlendiriyorlar, merak ediyorum. Araçlarda ne Chevrolette ruhu, ne de estetiği var. Ya da Toyota'nın Subaru ile ortak ürettiği GT-86 beni hiçbir şekilde etkilemedi. Hyundai Scoupe'nin hallicesi gibi duruyor.
Pek çok üretici yaptırdığı konsept araçları seri üretime soktuğunda çıkan modeller, o kadar güzel olmuyor. Merakla seri üretime geçmesini beklediğim araçlar; Cadillac Ciel, Mercedes CLA ve BMW 4 serisi. Ama özellikle Mercedes'ten 1960'lardan 1980'lere kadar üretilen efsane 600'lerin yerini alacak yeni ve zamansız bir tasarım bekliyorum. Maybach gibi efsane bir markayı canlandırmaya çalışıp ortaya iri bir Mercedes S sınıfı tipli araç ürettiği için zarar eden ve Maybach projesini rafa kaldıran Mercedes'e dediğim gibi bir projeyle itibarını kurtarmasını yakıştırırım.