barisurhan » 01 Ağu 2011, 21:05
Herkese tekrar merhaba,
En son 20 Mart'ta bir giriş yapılmıştı ve sonrasında, bugüne kadar, sessiz kalmak zorunda kaldım çünkü maalesef Saat & Saat bugün itibariyle "bu saati yapamıyoruz" diyerek aldığım yerden yani ABD'den değiştirmemi söyledi.
İnanılması güç bu 4 aylık süre içerisinde saat birkaç kez gitti, geldi ancak saatin çalışması düzelmesine rağmen yelkovan'daki gevşeklik bir türlü giderilemedi. Şöyle ki: belirttiklerine göre iç aksamı değiştirmişler ancak bu seride (yani gövde rengi soluk sarı olanlarmış bunlar) sürekli bir sorun varmış ve bu yüzden yapılamıyormuş. Tabi burada anlayamadığım en önemli sorun, çalışmayan saati verdiğimde iç aksamını değiştirerek çalışır hale getirebiliyorlar ancak akrep'teki gevşekliği bir türlü düzeltemiyorlar.
Sorun şu: Saati hafifçe sağa doğru ittiğinizde yelkovan 2dk ileriye gidiyor, sonra geri ittiğinizde geri geliyor. Normal hareketinde bir sorun yok yalnız 2dk'lık bir gevşekliği var. Örneğin 12:00'da elinizle sağa doğru sallarsanız 12:02'yi gösteriyor, eğer geri iterseniz tekrar 12:00'ı gösteriyor...
Tabi bu durumu sizinle paylaşmamın sebebi hem Armani'nin kalitesizliği konusundaki deneyimimi paylaşmak, hem de Saat & Saat'in ancak 4 ay sonunda "biz bu işi yapamıyoruz" diyecek kadar laubali olduğundan sizleri haberdar etmek. Allah kimseyi bunlara düşürmesin; aman diyeyim!
Olayın uluslararası boyutu da tam bir facia. Armani ABD'ye e-posta attığımda aldığım cevap ise "yetkili, Saat & Saat" şeklindeydi. Şimdi tekrar attım, yapamadılar, bu ne rezalet, 4 ay önce aldım saati ve henüz kullanamadım bile diye ama ses veren yok...
Umuyorum Saat & Saat bu hafta içinde "biz bunu yapamıyoruz" yazılı İngilizce bir belgeyi tarafıma verecek de, ben de ABD'den paramı iade alacağım.
Saat hoşuma gitti ama bir başka saatçiye açtırmaktan da korkmuyor değilim. Açıldıktan sonra çıkacak herhangi bir hasarda Saat & Saat'in dört başı mamur garantisinden de mahrum kalmak var işin ucunda.
Kıssadan hisse, gömlekçiden-kotçudan saatçi olmazmış. Bunu öğrenmiş olduk :- )