Triton » 31 Ara 2012, 17:01
Uygun fiyat sınırında onlarca beğendiğim modeli olan ve bunlarında yıllarca sorunsuz kullanılacağına inanan birisi olarak, bu modeli gereksiz buluyorum.
Kullandığım bir aracı modeli eskiyor diyerek satmaya ve sağlamlığı testlerde hep derece almasıyla kendisini gösteren Toyota nın üst segment bir modelini almayı düşünerek bayileri arşınlarken, çalışan çocuklardan birisi kullandığım aracın direksiyonuna geçti, ağbi bunu neden satıyorsun dedi. Modeli eskiyor sorun çıkarmasından endişe ediyorum dedim. Cevabı deli misin oldu, bu araba benim olsa hiçbir Toyota ile değişmem, sen başka kulvara geçmişsin fantazi yapıyorsun cevabını verdi. Bu sözler aklıma gelince hep gülmüşüm dür.
Saat forumuna otomobil örneği vermek abes oluyor ama olayı ben böyle görüyorum. Bütçem bu düzeydeyse isterlerse GS değil GGS yani Grand Grand ya da UGS Ultra Grand S. markası koysunlar ben gider budget versiyon alırım. Parayı favorim olan bir İsviçre markasına veririm.
Toyota sizi üzmez işinizi görür, diğerlerine çakal şoförler dahi saygı durur. Olayın özü bu. Her markanın bir imajı var. Acı bir gerçek ama birinden diğerine geçmek kolay değil. Eski yıllarda sınai ürünün iyisi ve kötüsü vardı. Şimdi kötü ürünler hariç ortalama seviyedekiler aynı düzeyi yakalıyor.
Saat işi de bence biraz böyle. Adamların yaptığı baz mekanikler sorunsuz yıllarca çalışıyor, neden fantazi yapayım?
Bu iş biraz Japon markalarının İsviçrelilerin snob tavrına bir cevabı. Bence hiç de gerekli değil... Adamlar imaj satarak para kazanıyor.
Bunu kırmak için çok iyi bir model üretmek yeterli değil...
Bilmem haksız mıyım?
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein