TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumda Neden Yeni Nesil Grand Seiko Yok ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumda Neden Grand Seiko Yok ?

Mesaj Ert » 31 Ara 2012, 00:03

2fast4u yazdı:Resim
adamlar saatcı kardesım ya sız neyın pesındesınız :D 1 alana 3 tane yanında ne etti 4

Bumudur ? Budur abicim ....
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj DenizKSK » 31 Ara 2012, 00:28

Saatim kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır. Japon, Alman, Rus hepsi de mekanik mucizedir ama Grand Seiko'nun yeri her zaman ayrıdır. İbo'nun şu meşhur sözüyle kapatayım mesajımı: "Urfa'da Oxford vardı da biz mi gitmedik?" ;)

Selam ve sevgilerle. Şimdiden sıhhatli, sağlıklı ve bol saatli yıllar olsun. :champ:
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Mesaj SerkanGS » 31 Ara 2012, 00:43

Birkaç aya kalmaz kolumda olacak vuracam kırbacı vuracam kırbacı :lol:
Dedicated to Perfection / Eski Kullanıcı Adı Desertsun
Kullanıcı avatarı
SerkanGS

Mesaj Archimed » 31 Ara 2012, 16:15

Bana göre Seiko'ya verilecek en mantıklı ve yüksek bütçenin karşılığı Grand Seiko yerine Ananta serisidir. Özgün modelleri, kaliteli işçiliği ve Longines fiyatı karşılığında Ananta bence makul.

Grand Seiko'yu adamakıllı bir pazarlama stratejisine ve özgün modellere ihtiyacı var.

Yoksa Submariner benzeri Grand Seiko için Submariner parası isteniyorsa, aynı paraya Submariner almayı tercih ederim.
Zenith benzeri Grand Seiko'ya da Zenith parası vermek yerine, Zenith'in kendisini almayı tercih ederim.

Maalesef Grand Seiko'nun modelleri yeterince özgün ve özel hisettirmiyor. Bana, kaliteli saatlerin uygun fiyatlı olmayan muadilleri gibi geliyor.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Triton » 31 Ara 2012, 17:01

Uygun fiyat sınırında onlarca beğendiğim modeli olan ve bunlarında yıllarca sorunsuz kullanılacağına inanan birisi olarak, bu modeli gereksiz buluyorum.

Kullandığım bir aracı modeli eskiyor diyerek satmaya ve sağlamlığı testlerde hep derece almasıyla kendisini gösteren Toyota nın üst segment bir modelini almayı düşünerek bayileri arşınlarken, çalışan çocuklardan birisi kullandığım aracın direksiyonuna geçti, ağbi bunu neden satıyorsun dedi. Modeli eskiyor sorun çıkarmasından endişe ediyorum dedim. Cevabı deli misin oldu, bu araba benim olsa hiçbir Toyota ile değişmem, sen başka kulvara geçmişsin fantazi yapıyorsun cevabını verdi. Bu sözler aklıma gelince hep gülmüşüm dür.

Saat forumuna otomobil örneği vermek abes oluyor ama olayı ben böyle görüyorum. Bütçem bu düzeydeyse isterlerse GS değil GGS yani Grand Grand ya da UGS Ultra Grand S. markası koysunlar ben gider budget versiyon alırım. Parayı favorim olan bir İsviçre markasına veririm.

Toyota sizi üzmez işinizi görür, diğerlerine çakal şoförler dahi saygı durur. Olayın özü bu. Her markanın bir imajı var. Acı bir gerçek ama birinden diğerine geçmek kolay değil. Eski yıllarda sınai ürünün iyisi ve kötüsü vardı. Şimdi kötü ürünler hariç ortalama seviyedekiler aynı düzeyi yakalıyor.

Saat işi de bence biraz böyle. Adamların yaptığı baz mekanikler sorunsuz yıllarca çalışıyor, neden fantazi yapayım?

Bu iş biraz Japon markalarının İsviçrelilerin snob tavrına bir cevabı. Bence hiç de gerekli değil... Adamlar imaj satarak para kazanıyor.

Bunu kırmak için çok iyi bir model üretmek yeterli değil...

Bilmem haksız mıyım?
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Baran » 31 Ara 2012, 17:43

Triton bu söylediklerinize ne denirki :champ:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj asymptote » 31 Ara 2012, 19:37

Triton prestij konusunda haklısın. Elbette Rolex alabilecek bütçesi olan birçok kişi marka imajına bakarak Rolex almayı tercih edecektir. Ancak Grand Seiko Hi-Beat sevenler genelde prestiji düşünmeyecek kadar bu seriye ve bu saate gönül veren, tutkuyla bağlı kişiler. Zaten onlardan başkası almıyor, öyle sanıyorum ki Seiko da kendisine tutkuyla bağlı bu müşteri grubuyla mutlu ve memnun.

Archimed Grand Seiko'nun Rolex'e ya da Zenith'e benzemeye çalıştığı sonucuna nasıl vardınız? Saat size özel hissettirmiyor olabilir ama özgün olmadığı yorumuna katılmıyorum. Grand Seiko tarihçesine bakın, bir çizgisi ve tutarlılığı olduğunu göreceksiniz.

Son olarak, Grand Seiko herkesin alabileceği bir saat değildir..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj herofb » 31 Ara 2012, 20:54

asymptote yazdı:
Son olarak, Grand Seiko herkesin alabileceği bir saat değildir..

Özetle amacın o olmasa bile Rolex görgüsüz Grand Seiko ise işi bilen saatidir gibi olmuş

Şu işi bilen saatleri inşallah bir gün christie's müzayedelerinde göreceğimiz kadar tanınırda milyon dolarlık koleksiyonu olan ama hiç bir şeyden anlamayan kıro'lar da bu muhteşem eserden faydalanır
Kullanıcı avatarı
herofb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: bartugzm, Hc89 ve 195 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners