TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Sci-Fi / Hi-Tech

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: TSF Sci-Fi / Hi-Tech

Mesaj asymptote » 11 Oca 2013, 00:57

Çayı koy abi, buradan Hat trick'e geliyoruz.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj stark » 11 Oca 2013, 01:09

mrbars yazdı:
Eğer mahkumlardan biri zincirlerinden kurtulabilirse, yarı karanlık bu tuzakta geçirdikleri ömür yüzünden her yanı öylesine tutulmuş olacaktır ki acemi hareketlerle kafasını çevirirken bile acı duyacak, ateş gözlerini kamaştıracaktır. Kafası allak bullak olacak ve yine gölgelerin bulunduğu duvara, anladığı tek gerçekliğe dönecektir. Sürünerek mağaradan tamamen ayrılıp aydınlık gün ışığına çıkarsa, sersemleyecek ve kör olacaktır; bir şeyler görebilmesi ya da anlayabilmesi uzun zaman alacaktır. Ama sonra, yukarıdaki dünyada yaşamaya bir kere alıştığında, mağaraya dönecek olursa, yine, bu kez karanlık yüzünden geçici olarak kör olacaktır. Yaşadıklarıyla ilgili diğer mahkumlara anlattığı her şey, dillerinde yalnızca gölgeler ve yankılar bulunan insanlara anlaşılmaz gelecektir, hoş karşılanmayacaktır.

:champ:

devamı varmı abi bunun :?:
Kullanıcı avatarı
stark

Mesaj mrbars » 11 Oca 2013, 01:14

stark devamı var. çıktım o gün mağaradan, bir baktım karşımda aslan. çıkardım çakıyı. sapladım aslana. eh biz de darbe aldık tabi, kolumu çizmiş azcık. dedim bak mrbars, bu aslanı bizimkilere göstermem lazım; götüreyim bari aslanı yanımda. aslan da bölee 700 kilo var. hadi bilemedin 200 kilo. attım aslanın bacakları omza, yüklendim taşıyorum. (... ulan bu hikaye bu sefer tuttu galiba...) neyse ne diyordum, attım bacakları omza, ver allam ver. bi ona bi ona. lam aslan mıydı neydi ne anlatıyorduk. yok gene olmadı galiba.

:D
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj asymptote » 11 Oca 2013, 01:29

Yarın (bugün) size bomba bir haberim var, özellikle HVAC çıların ilgisini çekeceğini düşünüyorum..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj stark » 11 Oca 2013, 12:56

mrbars yazdı:stark devamı var. çıktım o gün mağaradan, bir baktım karşımda aslan. çıkardım çakıyı. sapladım aslana. eh biz de darbe aldık tabi, kolumu çizmiş azcık. dedim bak mrbars, bu aslanı bizimkilere göstermem lazım; götüreyim bari aslanı yanımda. aslan da bölee 700 kilo var. hadi bilemedin 200 kilo. attım aslanın bacakları omza, yüklendim taşıyorum. (... ulan bu hikaye bu sefer tuttu galiba...) neyse ne diyordum, attım bacakları omza, ver allam ver. bi ona bi ona. lam aslan mıydı neydi ne anlatıyorduk. yok gene olmadı galiba.

:D

:champ:
:lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
stark

Mesaj asymptote » 11 Oca 2013, 17:44

Lise fizik derslerinden hatırlarsınız, inilebilecek en düşük sıcaklık mutlak sıfır (-273,15 derece celcius) dır. Almanya'da bir grup bilim adamı özel bir laboratuvarda bu sıcaklığın altına indiklerini açıklamışlar, çalışmaları science dergisinde yayınlanmış. Mutlak sıfırın çok az altında (bir milyarda bir derece kadar) bir sıcaklık değerine ulaşmışlar ve ne olmuş biliyor musunuz? Atomların enerji seviyesi bir anda yükselmiş, yer çekimine meydan okuyup yükselmişler. Aynı zamanda enerji düzeyleri arttığından sıcaklıkları da çok kısa bir süre için inanılmaz boyutlara yükselmiş.
Resim
Bu demek oluyor ki bir noktada (-273,15 C) başlayıp sonsuza doğru bir ok şeklinde sürdüğü tahmin edilen sıcaklık eğrisi aslında doğrusal değil, çember formunda. Mutlak sıfırın altına indiğinizde maddenin sıcaklığı bir anda sıçrama yapıyor, sanki sonsuzdan tekrar laboratuvar şartlarındaki sıcaklığa iniyor. Tıpkı bir grafiğin dikey asymptote eğrisini takip etmesi gibi.. Bu arkadaşların çalışmaları tarafsız bilim adamlarınca doğrulanırsa bu aynı zamanda termodinamiğin ikinci yasasının da ihlali (en azından kuantum boyutunda) anlamına gelecek. Ayrıca mutlak sıcaklığın altında atomların yer çekiminin tersi yönde hareket izlemesi evrenin sürekli olarak genişlemesine neden olan şeyin yani "karanlık enerjinin" tabiatını anlamamıza da yardımcı olabileceği söyleniyor ve kozmologlar kürsüye davet ediliyor. Haberin ayrıntısı şurada:
http://www.sabah.com.tr/Dunya/2013/01/07/mutlak-sifirin-altina-indiler
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj stark » 11 Oca 2013, 18:36

Mutlak sıfır sıcaklığına ulaşan (inen) bir maddede hiç ısı enerjisi kalmayacağından daha fazla soğutmak mümkün değildir

Mutkak sıfır gercektende mutlakmıs :geek: Demekki mutlak sıfırın altına inince sistem kendini yeniden baslatıyor ( Mavi ekran - restart :D )

Geyik kısmını geceyim de *asymptote ;
Simdi bu sistemde Atomlar enerjilerini kaybedip sıcaklık duserken , tekrar eski haline gelmesi sırasındaki enerji sıcramasında etraftan kaybedilen enerjiyi mi almıs oluyor , yoksa atom altı tepkimelerle tekrardan enerjimi üretilmis oluyor. Bu durumda termodinamik yasalarının hepsimi değişecek gibimi görünüyor. yoksa benmi cok karıstırdım :roll:
1.yasa : Enerji yoktan var edilemez ve yok edilemez sadece bir şekilden diğerine dönüşür.
3.yasa : Sıcaklık mutlak sıfıra yaklaştıkça bütün hareketler sıfıra yaklaşır. bir maddeyi mutlak sıfıra kadar soğutmanın imkânsızdır.
:geek: :geek: :arrow: :geek:
Kullanıcı avatarı
stark

Mesaj asymptote » 11 Oca 2013, 18:48

Etraftan enerji alınmıyor, atom altı tepkime de gerçekleşmiyor. Termodinamik denklemler evrenin bilinen %04 lük kütlesi (atomik kütle) için geçerli. Karanlık enerji ne olduğu bilinmediği için karanlık. Bu deneyde birinci ve ikinci yasanın ihlali var gibi görünüyor ama esasını tam olarak bilemiyoruz, bu yüzden bir şey söylemek için erken. Bu deney irdelenirse belki kozmolojik sonuçları olabilir. Önümüzdeki günlerde CERN deneyinden daha populer yeni deneyler duyarsak şaşırmayalım. Teorik sonuçlarıyla ilgili bizim konuşacak durumumuz elbette yok. Fakat bu soğutma işinin ekonomik maliyetini düşürebilirler ise ancak pratik sonuçları hakkında konuşabiliriz. O da şudur:
İkinci yasa verimi %100 olan ısı makineleri (ısı enerjisinden mekanik iş üreten makineler) üretilebilir.
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners