mrbars yazdı:Eğer mahkumlardan biri zincirlerinden kurtulabilirse, yarı karanlık bu tuzakta geçirdikleri ömür yüzünden her yanı öylesine tutulmuş olacaktır ki acemi hareketlerle kafasını çevirirken bile acı duyacak, ateş gözlerini kamaştıracaktır. Kafası allak bullak olacak ve yine gölgelerin bulunduğu duvara, anladığı tek gerçekliğe dönecektir. Sürünerek mağaradan tamamen ayrılıp aydınlık gün ışığına çıkarsa, sersemleyecek ve kör olacaktır; bir şeyler görebilmesi ya da anlayabilmesi uzun zaman alacaktır. Ama sonra, yukarıdaki dünyada yaşamaya bir kere alıştığında, mağaraya dönecek olursa, yine, bu kez karanlık yüzünden geçici olarak kör olacaktır. Yaşadıklarıyla ilgili diğer mahkumlara anlattığı her şey, dillerinde yalnızca gölgeler ve yankılar bulunan insanlara anlaşılmaz gelecektir, hoş karşılanmayacaktır.
mrbars yazdı:stark devamı var. çıktım o gün mağaradan, bir baktım karşımda aslan. çıkardım çakıyı. sapladım aslana. eh biz de darbe aldık tabi, kolumu çizmiş azcık. dedim bak mrbars, bu aslanı bizimkilere göstermem lazım; götüreyim bari aslanı yanımda. aslan da bölee 700 kilo var. hadi bilemedin 200 kilo. attım aslanın bacakları omza, yüklendim taşıyorum. (... ulan bu hikaye bu sefer tuttu galiba...) neyse ne diyordum, attım bacakları omza, ver allam ver. bi ona bi ona. lam aslan mıydı neydi ne anlatıyorduk. yok gene olmadı galiba.
Mutlak sıfır sıcaklığına ulaşan (inen) bir maddede hiç ısı enerjisi kalmayacağından daha fazla soğutmak mümkün değildir
Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 8 misafir
|