TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Eşim İçin 2000-2500 TL Bütçeli Erkek Saati Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Eşim İçin 2000-2500 TL Bütçeli Erkek Saati Önerisi

Mesaj yasayan » 20 Oca 2013, 03:01

Merhaba,

Ben de nişanlım için düğünde damatlığı ile takabileceği, bu bütçede bir saat bakıyorum. şimdiki saati seiko marka titanyum olduğu için hafifliğinden dolayı severek takıyor. (modelini bilmiyorum ama oldukça eski olsa gerek liseye başlarken hediye gelmiş)

Alacağım saati de böyle uzun süre kullansın istiyorum. ama deri saatlerle nasıl olur bilemiyorum bende mesela Guess'in deri kordonlu saatleri var kordonları 1-2 yıl içinde çok yıprandı. ama şimdi deri değil de titanyum olsa damatlıkla güzel durur mu bilemedim, deri olsa çabuk yıpranır mı onu da kestiremiyorum. Siyah kaplama titanyum var mıdır ki? (görmedim)

Seiko Preimer serisi şık duruyor, Maurice Lacroixleri de beğeniyorum. Orisi forumlarda gördüm ama kinetik gibi pilsiz modelleri var mı bilemiyorum.

İsviçreye de Japonlara da saygım var, el işi bu fiyata bulmam mümkün olur mu? Ankarada bu modelleri uygun bulabileceğim bir yer var mı? yurtdışına gidecek arkadaşlara getirtmem daha uygun olur mu? Ve de saatin arkasına not yazdırmak mümkün müdür?

Şimdiden çook teşekkür ederim. :roll:
Kullanıcı avatarı
yasayan

Mesaj yasayan » 20 Oca 2013, 04:45

Bu arada forumun 20 sayfa oldugunu yeni farkettim.. (cok forum siteleriyle alakam yoktur) soz yardimlarinizdan sonra arada bir girecegim sırf olay makineci muhabbetine donmesin diye :) (zira bir makineci olarak az biraz hanımsız ortamda ne olur kestirebiliyorum :) bu arada inceledikce ogreniyor insan kinetik demek pilsiz demek degilmis.. Son not benim sevdicegim ucak, havacilikla alakali seyler, starwars, metal muzik sever bu konseptlere yakin bir sey de super olur. Tabi klasik modellerde nasil olur bilemedim. Bir de kadraninda 2-3 daire daha olsa tipik cok sey gosteren erkek saati olsa daha cok sever gibi geldi. Simdiden cok cok tesekkurler:))
Kullanıcı avatarı
yasayan

Mesaj yasayan » 20 Oca 2013, 04:49

Tespit:Resim koymayinca default erkek silueti geliyor, sonra forumda neden kadın yok.. Cik cik..
Kullanıcı avatarı
yasayan

Mesaj herofb » 20 Oca 2013, 12:02

Merhabaşar , hoşgeldiniz :champ:

Tespitiniz konusunda haklısınız bayanlar için farklı bir silüet olabilirmiş

Bütçenizi nakit kullanacağınızı düşünürsek Oris'in çok güzel klasik modelleri mevcut ve ürün gamının tamamı otomatiktir
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj SeRxx » 20 Oca 2013, 12:29

Foruma hoş geldiniz,

Herojd11 +1

Otomatik Maurice Lacroix modelleri çok iyi bir seçim olur fakat bütçenizin üzerinde kalıyor gibi.

Frederique Constant modellerine de göz gezdirin.

Seiko Premier serisi bütçenizin altında kalıyor fakat yine kötü bir seçim olmaz.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mucadeleci » 20 Oca 2013, 12:30

yasayan yazdı:Merhaba,

Ben de nişanlım için düğünde damatlığı ile takabileceği, bu bütçede bir saat bakıyorum. şimdiki saati seiko marka titanyum olduğu için hafifliğinden dolayı severek takıyor. (modelini bilmiyorum ama oldukça eski olsa gerek liseye başlarken hediye gelmiş)

Alacağım saati de böyle uzun süre kullansın istiyorum. ama deri saatlerle nasıl olur bilemiyorum bende mesela Guess'in deri kordonlu saatleri var kordonları 1-2 yıl içinde çok yıprandı. ama şimdi deri değil de titanyum olsa damatlıkla güzel durur mu bilemedim, deri olsa çabuk yıpranır mı onu da kestiremiyorum. Siyah kaplama titanyum var mıdır ki? (görmedim)

Seiko Preimer serisi şık duruyor, Maurice Lacroixleri de beğeniyorum. Orisi forumlarda gördüm ama kinetik gibi pilsiz modelleri var mı bilemiyorum.

İsviçreye de Japonlara da saygım var, el işi bu fiyata bulmam mümkün olur mu? Ankarada bu modelleri uygun bulabileceğim bir yer var mı? yurtdışına gidecek arkadaşlara getirtmem daha uygun olur mu? Ve de saatin arkasına not yazdırmak mümkün müdür?

Şimdiden çook teşekkür ederim. :roll:

yasayan yazdı:Bu arada forumun 20 sayfa oldugunu yeni farkettim.. (cok forum siteleriyle alakam yoktur) soz yardimlarinizdan sonra arada bir girecegim sırf olay makineci muhabbetine donmesin diye :) (zira bir makineci olarak az biraz hanımsız ortamda ne olur kestirebiliyorum :) bu arada inceledikce ogreniyor insan kinetik demek pilsiz demek degilmis.. Son not benim sevdicegim ucak, havacilikla alakali seyler, starwars, metal muzik sever bu konseptlere yakin bir sey de super olur. Tabi klasik modellerde nasil olur bilemedim. Bir de kadraninda 2-3 daire daha olsa tipik cok sey gosteren erkek saati olsa daha cok sever gibi geldi. Simdiden cok cok tesekkurler:))

Şu linki inceleyebilirsiniz :arrow:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=75&t=10155&hilit=seiko+yoda#axzz2IVQEBJBe
Resim

Ayrıca arama kutucuğuna pilot saati yazarsanız pek çok bilgi edinebilirsiniz, Pilot saatleri arasında benim çok beğendiğim bir alternatif ise aşağıdadır :arrow:
http://www.steinhartwatches.de/en/NavB-Uhr-44-vintage-TITANIUM-B-Type,589.html
Resim
Resim

Bütçe dahilinde midir bilmem ama hem damatlıkla taksın hemde pilot saati olsun diyorsanız Rolex GMT master olabilir (ben olsam temiz bir 2. el tercih ederdim).

Soru: Çelik saatleri titanyum saatler ile aynı kategoriye koyma hatası mı yapıyorsunuz? Yazdıklarınızdan iki materyali aynı kategoride tuttuğunuzu düşündüm.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj asymptote » 20 Oca 2013, 14:24

Maurice Lacroix'te güzel saatler var fakat bütçeyi biraz aşabilir. FC'de damatlık güzel elbise saatleri var, ancak Eta kullanmayı bıraktırlar, kendi makineleri de uzun vadede ne kadar güvenilirdir emin olmak lazım. FC almak için bence erken..

Certina marka saatlere bakabilirsiniz, özellikle DS-1 modeli çok şıktır, damat saati için uygun. Benim size önerim ise Hamilton Jazzmaster Viewmatic almanız:
Resim
Türkiye dağıtıcısı saat&saat bu markanın. Kesinlikle oradan almanızı önermem. Yurt dışından ucuza alabilir miyim diye sormuşsunuz en başında, işte bu saati Türkiye fiyatından çok daha ucuza alma imkanınız olur dışarıdan, özellikle Amerika'dan. Oradaki satış fiyatı yaklaşık 500$ civarı.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj SeRxx » 20 Oca 2013, 14:32

Asymptote satışta olan FC'larda hala Eta mevcut, zaten in-house mekanizmalıların fiyatı da tuzlu; o yüzden bu bütçeye uygun damat saati olarak kesinlikle FC diyorum :thumbup:

Ayrıca bütçenin altında olsa da doğru seçim olacak Certina ve Hamilton önerine de kesinlikle katılıyorum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 148 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners