TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Ananta Serisi

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Seiko Ananta

Mesaj razz » 18 Şub 2010, 00:59

clk yazdı:Yok sadece resmini koymustum. Onun bir incelemesini yapmak lazim. Milanese bilezik ile hos vintage bir model.

Bekleriz o zaman ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj padcom » 27 Şub 2010, 16:53

tag carrera'yı :? alırken denediğim bu ananta modeli harikaydı
Kullanıcı avatarı
padcom

Mesaj Clk » 27 Şub 2010, 18:49

Biraz daha beklemek lazim Ananta icin Padcom. Tabii ki bu benim sahsi görüsüm ama mutlaka fiyat olarak biraz daha asagilara inecektir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj padcom » 28 Şub 2010, 12:07

tag'dan farklı bir çizgisi ve kolda kaliteli bir saat duruşu vardı ama made in japan prestijli saatler arasına girmesini engelliyor sanki??

clk,
fiyat aşağıya gelirse hedeflediği prestijler kulubünde yerini bulamamış demek değilmidir?bi saatçi arkadaşım bu saati seiko diye düşünmemek lazım. ananta diye düşünmek gerekir dedi.
Kullanıcı avatarı
padcom

Mesaj Clk » 28 Şub 2010, 12:46

Ben fiyat gerileyebilir derken %70 düsecek anlaminda söylemedim. Bu teknoloji gelistikce ve üretim adetleri arttikca hem aplike edildikleri saat modelleri cesitlenecek hemde fiyat anlaminda daha uygun saatler üretilecek demek istedim. Kaldi ki, eger dizayn biraz daha karakterli olmus olsa böyle yüksek teknolojili bir saat icin bu paralar verilir. Ancak, dizayn benim zevklerime hitap etmiyor ve yeterince elegant degil.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 28 Şub 2010, 13:39

Dizayn konusunda Seiko5 in belirli bir karakteri var örneğin.Müşteri kitlesi de belli.Sportura ve Velatura'nın da belirli bir karakteri var ve buna uygun müşteri kitlesi de var.Ancak Ananta için bu geçerli değil malesef.Dizaynı Sportura, Velatura vs bu modellere benzerken bir anda farklı bir sınıfta saat satma çabası çok anlamsız.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj padcom » 28 Şub 2010, 13:41

evet daha sportif çizgiler taşıyor.
Kullanıcı avatarı
padcom

Mesaj leocan » 25 Şub 2013, 00:02

Muhteşem bir seri ANANTA. Bunu anlamak için formda çıkan resimlere bakaıp fikir edinmemek lazım diye düşünüyorum. Zira Velatura serisi almaya niyetlendim. Fiziki olarak bakıp inceledim. Ne zaman bir ananta gördüm ve koluma taktım resmin çocuk saati gibi geldi velatura.
Bu ürünü dizayna bakıp değerlendirmek çok yalnış olur. Zira kaliteli, pahalı ve modası geçmiyecek saatler gösterişli olmuyor. Omega seamaster çok mu havalı bir saat. Ama 10 sene sonrada takacağınız bir dizany mevcut. Beyeniler o zamanın ve yaşın beklentileri ile kıyaslanıyor. Yaşlar ilerliyor moda geçiyor hop saat ya tozlu rafa kalkıyor yada sağ sola veriliyor. Zaten böyle beyenip aldığım ve 2-3 sene sonra bir köşeye attığım bir sürü saat var.
Ananta 31 taşla, inhose makinesi ve el yapımı toplaması full mekanik olması kullanılan çelik ve safir camı sade tasarımı ile 20 yaşlarda takıp 30-40 yaşlarda baba olup ciddi bir işde veya takım elbise ile kullanılacak bir tasarımı var ananta double retrograde ın.
Resim
Sonuç;
Velatua almak için çıkılan yolda ananta double retrograde ile son bulındu. Çizgisi safkan samuray. Malzeme kalitesi ve kod veya takım ile kullanılabilecek bir tasarım. 18-50 yaş arasına hitap ediyor. Zaten bunu anlamayan gider Swatch alır zevki geçince eski tshirt leri gibi atar. Bu seri babadan oğula kalacak bir saat.
Zevkler ve renk ler tartışılmaz saygım var fakat 35 senedir saat biriktiren biri olarak mutlaka bir ananta yı canlı görün ve dokunun.
Resim
Kullanıcı avatarı
leocan

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 236 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners