Merhabalar,
Bende bir Omega meraklısı, Moonwatch ve SM Diver 300 sahibi olarak, PO 2500 ve 8500'ü yakından inceledim nacizane fikirlerimi paylaşmak isterim

.
Açıkçası Diver 300'de kullandığım 2500 calibreden hiç sıkıntı çekmedim. PO 2500 ve 8500 ü karşılaştırdığımda 8500'ün resimlerde veya canlı uzaktan görünüş olarak daha iyi olduğunu söyleyebilirim. İçindeki omega ambleminin ve sayıların kabartmalı olması ve 3 boyut izlenimi vermesi, bezel'in içindeki alüminyum renkteki çizginin daha ince olması bezeli daha kalın gösterip saati daha kaslı gösteriyor. Ayrıca arkasının camlı olup mekanizamayı göstermeside ayrı bir güzellik.
Fakat 8500 kalibrenin kalınlığı tam bir hayal kırıklığı malesef. Omega'nın en önemli özelliklerinden biri şık, elegan ve detaylara önem veren bir marka olması. 8500 PO'yu kola takıldığı zaman çok yüksek duruyor ve bileğe güzel oturmuyor, çok kalın oluşu ve bileğe güzel oturmaması dress watch olarak kullanılmasınıda bozuyor bence.
Sonuç: 8500 her ne kadar güzel gözüksede, resimlerde veya vitrinlerde durduğu gibi kolda durmuyor. 2500 satılıp yerine 8500 alınmalımı ? Bence hayır. Hatta 2500 PO veya 8500 hangisini seçersin ? 2500.. (inceliği ve kola daha iyi oturduğu için, görsel olarakta çok farklı değil).
Genel Fikirlerim: Eğer saat diver olacak ise bu kesinlikle Submariner olmalı. Neden: PO ne kadar güzel olursa olsun, hatta bir çok kişi submariner'den güzel bir saat olduğunu düşünsede, ben dahil.. Submariner işte bence çok açıklama yapmaya gerek yok.. Rolex.. İkon..
Tavsiye: Submariner 4000-4500 dolar seviyelerinde ikinci el olarak bulunup alınabilir. Hatta TR'de o kadar güzel fırça ve polisaj yapıyorlarki saat 0 gibi oluyor. Ufak bir revizyon yapılıp contalarıda değiştirilebilir ve uzun seneler sıfır alınmış gibi sorunsuz kullanılabilir.