TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Omega Planet Ocean ( Cal.8500 ) Hakkında Yorum ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni Omega Planet Ocean ( Cal.8500 ) Hakkında Yorum ve Ö

Mesaj hydrocon » 13 Oca 2014, 23:57

Cengiz çocuğun moralini bozma :) tavuk bacağı bileklerimizi seviyoruz :)
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj serdarfb » 14 Oca 2014, 01:40

SeRxx yazdı:Kriterlerim ;
-Tek saat kullanımına uygun olsun
-In-House mekanizması olsun
-Tarihi/Geçmişi olsun
-Bilinirliği yüksek olsun

Şu an eski Planet Ocean kullanmaktayım, ciddi memnunum ve kesinlikle tek saat olarak kullanıma çok uygun.

Yukarıda yazılanlar ışığında, içinde bulunduğun durum birçoğumuzun hedef olarak belirlediği ve ulaşmak için kendi bütçeleri doğrultusunda servet harcamaya hazır olduğu bir nokta... Sen bunu üzerine para vererek değiştirmenin peşindesin ki değiştirmek istediğin saat hali hazırdakinin yeni modeli. ;)

Ben olsam kesinlikle bu değişikliği yapmazdım. Ya yanına yeni bir saat ekler yada bu saati satıp farklı bir modele geçerdim. :champ:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj mlm » 14 Oca 2014, 09:43

hydrocon yazdı:Cengiz çocuğun moralini bozma :) tavuk bacağı bileklerimizi seviyoruz :)

Hydrocon :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Eskimemur » 14 Oca 2014, 10:24

Merhabalar,
Bende bir Omega meraklısı, Moonwatch ve SM Diver 300 sahibi olarak, PO 2500 ve 8500'ü yakından inceledim nacizane fikirlerimi paylaşmak isterim :).

Açıkçası Diver 300'de kullandığım 2500 calibreden hiç sıkıntı çekmedim. PO 2500 ve 8500 ü karşılaştırdığımda 8500'ün resimlerde veya canlı uzaktan görünüş olarak daha iyi olduğunu söyleyebilirim. İçindeki omega ambleminin ve sayıların kabartmalı olması ve 3 boyut izlenimi vermesi, bezel'in içindeki alüminyum renkteki çizginin daha ince olması bezeli daha kalın gösterip saati daha kaslı gösteriyor. Ayrıca arkasının camlı olup mekanizamayı göstermeside ayrı bir güzellik.

Fakat 8500 kalibrenin kalınlığı tam bir hayal kırıklığı malesef. Omega'nın en önemli özelliklerinden biri şık, elegan ve detaylara önem veren bir marka olması. 8500 PO'yu kola takıldığı zaman çok yüksek duruyor ve bileğe güzel oturmuyor, çok kalın oluşu ve bileğe güzel oturmaması dress watch olarak kullanılmasınıda bozuyor bence.

Sonuç: 8500 her ne kadar güzel gözüksede, resimlerde veya vitrinlerde durduğu gibi kolda durmuyor. 2500 satılıp yerine 8500 alınmalımı ? Bence hayır. Hatta 2500 PO veya 8500 hangisini seçersin ? 2500.. (inceliği ve kola daha iyi oturduğu için, görsel olarakta çok farklı değil).

Genel Fikirlerim: Eğer saat diver olacak ise bu kesinlikle Submariner olmalı. Neden: PO ne kadar güzel olursa olsun, hatta bir çok kişi submariner'den güzel bir saat olduğunu düşünsede, ben dahil.. Submariner işte bence çok açıklama yapmaya gerek yok.. Rolex.. İkon..

Tavsiye: Submariner 4000-4500 dolar seviyelerinde ikinci el olarak bulunup alınabilir. Hatta TR'de o kadar güzel fırça ve polisaj yapıyorlarki saat 0 gibi oluyor. Ufak bir revizyon yapılıp contalarıda değiştirilebilir ve uzun seneler sıfır alınmış gibi sorunsuz kullanılabilir.
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj Erdem35 » 14 Oca 2014, 10:59

SeRxx yazdı:
Frank 1.80 küsürlerde iken bileğimde denediğim bu PO'yu almamak en büyük hatalarımdan biri. Fikir vermesi açısından fotoğrafları yüklüyorum:
Resim
Resim

şu fotoğrafları görünceye kadar yeni nesil bir PO neden olmasın diyecektim ama şimdi maalesef diyemiyorum Serkan Hocam :)
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj Bora71 » 14 Oca 2014, 11:30

Erdem Bey, o kadar da kötü değil yaa, PO 42mm :)

Resim
Kullanıcı avatarı
Bora71

Mesaj necati » 14 Oca 2014, 11:47

Bütün bunlar göz önüne alındığında elindekini sat yada satma. Bir rolex alınır, nokta konur. Yok eğer nokta konmayacaksa hiçbir saat alma. İstek gelince geçmesini bekle :D
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj serhat200 » 14 Oca 2014, 13:53

Serkan bence saatini satıp yine Omega alma. Omegayı çok seviyorsan bence sendeki gayet güzel üste para vermeye değmez ;)
Bence sıfır no date submariner al. Neden no date diye soracak olursan Rolexin büyüteçini sevmiyorum :evil:
Kullanıcı avatarı
serhat200

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot], ylmaz94 ve 123 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners