TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatin Buğulanması Sorunu

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Saatin Buğulanması Sorunu

Mesaj herofb » 05 May 2013, 21:13

Maalesef saatin üzerinde yazan 50m su geçirmezliği göstermiyor ve bu konuda kavram karmaşası var google veya forum içinde su geçirmezlik diye aratırsanız doğru rakamlara ulaşırsınız , evet 50m ile yüzülebilir ama siz sanırım suya atladınız ve maruz kaldığı basıncı arttırdınız , şahsen ben 100m altı ile yüzüp risk almam
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj asymptote » 05 May 2013, 22:10

Outatime yazdı:saatim sözde 50 metreye kadar su geçirmez ama 2 metrelik olimpik havuza girince su aldı ne hikmetse :D camda yoğun bi buğulanma var bulunduğum şehirde saati tamir edecek saatci bulamıyorum. zayıf ihtimal ama elazığda saat tamiri yapabilen bir saatçi önerebilir misiniz ? :)

Siz çok yanlış anlamışsınız.. :) HeroFB'nin de açıkladığı gibi 50m su geçirmezliği olan bir saat bununla 50m dalabileceğiniz anlamı taşımıyor.. Genellikle 100m altı saatlerde suya girilip yüzülmesi önerilmiyor..

Elazığ'da maalesef çok iyi saatçi yok. Orduevinin o taraflarda Orient Mako satan bir saatçi var, tamir konusunda iyi midir bilmiyorum fakat bu şehirde gördüğüm en ilgili ve sıcak saatçi kendisi oldu. G**aydın Saat'e sakın ha gitmeyin, bir şeyden anlamadıkları gibi çok da küstahtırlar.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Sinanist » 17 Şub 2014, 22:39

Yıllardır evde nem ölçer ve barometre var. 3-4 tane...Soğuk, yağışlı ve nemin çok arttığı günlerde bir çok sefer ev camlarının buğulandığını gördüm.

Bir saat kullanıcısı için çok sıra dışı şartlar oluşsa gerek ki bu olay başlarına geliyor. -20/-30 derecelerde belki bu yaşanabilir... Çok sıra dışı şartlar gerekir. Ani ısınma ani soğuma....Evde bu olayı gözlemlemek çok kolay, bahsi geçen kolumuzdaki saat.

Saat açma kapamada veya ilk üretimde %50 nem üzeri buna neden olabilir. İstanbulda yaz aylarında nem %90 üstüdür. Muğla Fethiyedeyim geneli ile nem %30 ve 40'larda....

Bazı insanlar sahile yakın yerlere nemli derler ama tamamiyle yalan....

İstanbulda saatinizin pilini değiştirip Hakkari Yüksekovada kışın kullanırsanırsanız bu olay saatinizde de yaşanabilir. Ben saatçi değilim fakat hava olayları ile çok haşır neşirim.

Acaba hangi saat firmaları ortamdaki nem miktarını %10 altı yapıp saatleri o şekilde üretiyor veya siz hiç gördünüz mü? Hangi saatçi saatinizin pilini değiştirken ortamdaki nem miktarını gözledi. Hydrometer var mı odalarında? Nem giderici var mı?

İnanın her pil değişiminde bende dikkat etmedim. Çünkü çok sıradışı şartlar lazım. Bu sıradışı şartlar sırasında Sn. Cengiz usta daha iyi bilir ama saatinizi bozacak olan bence nem değil ani ısı değişiminde parçaların aşınmasının hızlanması olacaktır.

Ayrıca çok düşük nemlerde kuru hava diyelim... %30 altında vücutta static elektrik birikiyor... Daha fazla. %30 üstünde sorun yok... Acaba bu static elektrik saatte de birikir mi? Parçaları bozar mı? Bu nedenle mi sıradışı şartlarda saatlerde nem görülür. Acayip detay bir konu....

Konuyu okudum da incecik pimden nemi atmaya çalışmışlar. O saatler o şekilde normal şartlarda nem yapıyor, içinde su yok deniyor..:) Pimi açın nem gitsin he :) Sn. Cengiz Bey ne güzel açıklamış, espriler ile...

Benimde bir tavsiyem var :) Pim ile pompa içerde havayı döndürür daha iyi atar nemi:) Tabiki şaka.

Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Sinanist

Önceki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 45 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners