TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

ETA 2824-2 ve 7S36 Aras覺nda Bariz Fark Var M覺?

Saat Mekanizmalar覺 ve Teknik Bilgiler Konusunda Payla覺m B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Mekanizmalar覺 B繹l羹m羹nde Bir癟ok Mekanizma reticisi Firman覺n Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detayl覺 Fotoraflar覺 ile Ulaabilirsiniz. Ayr覺ca Saatlerde Kullan覺lan Teknolojileri A癟覺klayan Detayl覺 Bilgilendirme Konular覺n覺 Okuyabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ETA 2824-2 ve 7S36 Aras覺nda Bariz Fark Var M覺?

Mesaj Okanito » 09 Mar 2014, 14:49

bengisaat yazd覺:Seikolar覺n otomatik sisteminde ve saniye 癟ark覺n覺n yata覺nda zamanla ve 繹zellikle yalaman覺n gecikmesi nedeniyle a覺nma oluuyor o nedenle bak覺mlar覺n覺n zaman覺nda yap覺lmas覺 gerekli.Bu a覺nmalar zaman hassasiyetini de etkiler.

Sonu癟 olarak Seikolarda daha s覺k sapma g繹r羹lmesinin as覺l sebeplerinden biri budur , Balans sisteminde direk olarak sapmay覺 tetikleyen bariz bir fark yoktur.
Ancak kalite a癟覺s覺ndan bakarsak Eta 癟ok daha stabil ve g羹venilir bir makinad覺r.
Bu benim tecr羹belerimle edindiim kendi g繹r羹羹md羹r,farkl覺 g繹r羹ler olabilir konuabiliriz.

Hocam benim 2 y覺l 繹nce ald覺覺m Seiko 5 SNZG15 羹zerinde 7S36 makinesinin C versiyonu var, en son revize edilmi bir makineye sahip. A ve B'ye g繹re daha az sapma olduu s繹yleniyor. Buna ramen tam rand覺manl覺 sapmas覺n覺 hesaplanamayacak kadar verimsiz ileri ve geri gidiyor. Saatin 2001 Eyl羹l 羹retimli olduunu da buldum. Ald覺覺m y覺l 2012 Haziran idi. Sizce bak覺m gerektiren bir durum var m覺, 癟羹nk羹 2012 y覺l覺na kadar saat pek de 癟al覺mam覺, yani neredeyse yok denecek kadar. Burdaki s覺k覺nt覺m a覺nmadan ziyade yalanma probleminden doabilecek sorunlar. 2012 Haziran'覺ndan bug羹ne kadar saati s羹rekli kullanmad覺m, birka癟 ay takt覺m, genel olarak saat yine uyudu. urda yakla覺k 2 haftad覺r d羹zenli tak覺yorum. Sapma ger癟ekten hesaplanam覺yor, bazen 1 dakika bazen 10 saniye sap覺yor g羹nde. Par癟alar覺n bak覺ma ihtiyac覺 var m覺d覺r sizce?

Bak覺m yapt覺racak olursam, su ge癟irme dayan覺kl覺l覺覺ndan feragat edecek miyim yoksa baz覺 yerlerde g繹rd羹羹m gibi bu dayan覺kl覺l覺k testi yapacaklar m覺d覺r? Ayd覺n Saat bu konuda g羹venilir bir distrib羹t繹r m羹d羹r?

Teekk羹r ederim.
IG: mrokanito
"Do better if possible, and that is always possible."
Kullan覺c覺 avatar覺
Okanito

Ya: 29
Kay覺t: 10 May 2012, 13:49

Mesaj bengisaat » 09 Mar 2014, 15:03

Ayd覺n Saat Yetkili distr羹bit繹rd羹r.
Bak覺m覺n覺n zaman覺 gelmi, 癟al覺mam覺 olmas覺 yalar覺n tortulamas覺nada sebep olabiliyor,
Sapma farkl覺l覺覺 kolunuzda iken farkl覺 pozisyonlarda farkl覺 sapmalar olduunu g繹steriyor ki balans yada maada sorun da olabilir.

rnein kadran yukar覺 pozisyonda 10 saniye ileri gidiyorsa kurma kolu aa覺 pozisyondayken 1 dk geri kal覺yordur.
Acilen bak覺ma g繹nderin ans覺n覺z varsa bak覺m yap覺larak d羹zelir.A覺nan yada bozuk par癟a olmad覺覺 s羹rece saatiniz 10 saniyenin alt覺na mutlaka d羹羹r羹lebilir.
Seiko gibi saatlerde G羹nl羹k 10 saniyenin alt覺ndaki sapmalar normal kabul edilebilir...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Ya: 64
Kay覺t: 30 Eki 2010, 00:39

Mesaj Okanito » 09 Mar 2014, 15:34

bengisaat yazd覺:Ayd覺n Saat Yetkili distr羹bit繹rd羹r.
Bak覺m覺n覺n zaman覺 gelmi, 癟al覺mam覺 olmas覺 yalar覺n tortulamas覺nada sebep olabiliyor,
Sapma farkl覺l覺覺 kolunuzda iken farkl覺 pozisyonlarda farkl覺 sapmalar olduunu g繹steriyor ki balans yada maada sorun da olabilir.

rnein kadran yukar覺 pozisyonda 10 saniye ileri gidiyorsa kurma kolu aa覺 pozisyondayken 1 dk geri kal覺yordur.
Acilen bak覺ma g繹nderin ans覺n覺z varsa bak覺m yap覺larak d羹zelir.A覺nan yada bozuk par癟a olmad覺覺 s羹rece saatiniz 10 saniyenin alt覺na mutlaka d羹羹r羹lebilir.
Seiko gibi saatlerde G羹nl羹k 10 saniyenin alt覺ndaki sapmalar normal kabul edilebilir...

Teekk羹r ederim hocam, bu bak覺mdan sonra su ge癟irmezliliinin bir anlam覺 kalmayacak san覺rsam? :( Yanl覺 anlamad覺ysam saati Ayd覺n Saate veriyorum deil mi? Saatin farkl覺 tonlarda kaplamalar覺n覺n birletii yerde k羹癟羹k bir hasar覺 var, elimden d羹羹rm羹t羹m. Polisaj yap覺l覺rsa bu iki farkl覺 tonu ayr覺 ayr覺 yapabilirler mi sizce?

Resim
IG: mrokanito
"Do better if possible, and that is always possible."
Kullan覺c覺 avatar覺
Okanito

Ya: 29
Kay覺t: 10 May 2012, 13:49

Mesaj Modern60 » 09 Mar 2014, 22:38

Fikirlere sayg覺m sonsuz. Bengisaat ciddi bir ustam覺z ve ETA daha stabil muvman 羹retiyor demektedir. Ama ger癟ekten tekrara etmem gerekir ki, ETA muvman kullan覺lm覺 hem de CHRONOMETER olan bir ka癟 saat kullanm覺t覺m ETERNA, TISSOT, OMEGA, LONGINES, markalar覺n覺n modelleriydiler. Bir sene dolmadan 繹zellikle de 2892-A2 ler bata olmak z羹ere 2824-2 ler de bu sertifika deerlerini yitirmekteler. Oysa ROLEX in CHRONOMETER sertifikal覺 kendi kalibrelerinde bu durum ancak 3-4 sene sonras覺nda ve a覺r koullarda kullan覺lm覺 saatlerinde olmakta. Bunun d覺覺nda 5 seneden 繹nce sertifika deerleri bozulmamakta. Bunun bir 癟ok sebebi var ama en bataki sebeplerden birisi muvmandaki gizli darbe emici y羹ks羹kler ve yabii ki serbest balans ve pand羹l. Maliyet a癟覺s覺ndan 癟ok da farkl覺 deiller. SEIKO muvmanlarda da baz覺 par癟alar hatta bask覺larda ayn覺 darbe yutucular bulunmakta hatta dikkatle bak覺ld覺覺nda saniye ve maa 癟ark覺n覺n direklerinde aa覺da ve yukar覺da darbe yutucular g繹r羹nmekte. Bu hem hassasiyetle zaman覺 tutmalar覺na katk覺 sal覺yor hem de darbeli koullarda saate zarar gelmesini engelliyor. Bu tip muvmanlar覺 kullanan japon saatleri alt覺 羹st羹 2000 -2500 tl civar覺nda o da azami deer olarak. Hi癟 biri de CHRONOMETER deildir. Bir 繹rnek daha; youtube e bakarsan覺z SEIKO ve PP in fabrikalar覺 ve 羹retim kaydedilmi. Bir izlensin derim. B羹t羹n bu s繹ylediklerimde ETA n覺n k繹t羹 olduunu s繹ylemiyorum ama Japon muvmanlar覺 繹zellikle de SEIKO nun 癟ok iyi 羹retimler yapmakta olduunu hatta 襤svi癟re muvmanlar覺yla yar覺 halinde olduklar覺n覺 anlatmak istedim. Sinanist benim kulland覺覺m M-FORCE BLUE BEAST in 63 g羹ndeki avans覺n覺 s繹ylememi istemi.. sadece 14 saniye...ve bu deer 癟ok h覺zl覺 y羹r羹d羹羹m yada sert el hareketleri yapt覺覺mda 18 saniyeye 癟覺k覺yor ama sonras覺nda tekrar kolumdan 癟覺kar覺p belli pozisyonlar覺 kullanarak b覺rakt覺覺mda geri kalarak eitliyor. O 14 saniyeyi de ilk hafta muvman覺 ilk 癟al覺t覺rd覺覺mda yapm覺t覺... Bunu ORIENTWATCHUSA.COM da da iki defa raporlam覺t覺m. Yani japon muvmanlar覺 da 癟ok baar覺l覺lar ve 襤svi癟re ile k覺yas覺ya m羹cadele etmekteler. Hem de 癟ok daha ucuz fiyatlarla.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj Modern60 » 09 Mar 2014, 23:02

Muhtemelen diyamanyetizma sebebiyledir asymptote. Anti elektromanyetik yap覺larda 癟elik kafesler kullan覺labilr, diyamanyetik olan madenler de z覺t y羹nl羹 etkilenirler.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj bengisaat » 09 Mar 2014, 23:17

Bu konuda hemfikiriz 羹stad覺m size aynen kat覺l覺yorum, Seikonun ayar hassasiyeti konusunda ETA dan eksii yok diyebiliriz.

Benim bahsettiim konunun bal覺覺na hitaben 7xxx serilerinin saniye 癟arklar覺n覺n tas覺z olmas覺ndan dolay覺覺 yataklar覺n覺n a覺nmas覺 ve otomatik 癟atal yay覺n ve hatta otomatik 癟ark覺n覺n a覺nmas覺d覺r.Bu y繹nden zay覺f olduklar覺 i癟in yas覺zl覺k durumunda a覺nma riski Etaya oranla olduk癟a fazlala覺yor.Ve bu sorunu 35 y覺ld覺r 癟繹zmediler ...Saniye 癟ark覺n覺n metal yata覺n覺 iptal edip yerine ta tak覺nca bu sorun 癟繹z羹l羹yor.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Ya: 64
Kay覺t: 30 Eki 2010, 00:39

Mesaj asymptote » 09 Mar 2014, 23:23

bengisaat yazd覺:Saniye 癟ark覺n覺n metal yata覺n覺 iptal edip yerine ta tak覺nca bu sorun 癟繹z羹l羹yor.

Bu ekilde modifiye ettiiniz mekanizmalar oluyor mu? Bunu m羹teriye siz mi 繹neriyorsunuz? Ne kadarl覺k bir ek maliyet getiriyor? Maa direine de k羹癟羹k ok emiciler yerletirmek m羹mk羹n m羹? Sorular覺m imdilik bu kadar.. :)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Triton » 09 Mar 2014, 23:52

Kiisel g繹r羹羹m ETA 2824-2 gibi yayg覺n ve belli klasmana y繹nelik ETA mekanizmalar覺n, kaliteli say覺lmakla birlikte Seiko mekanizmalara g繹re 繹zellikle ar覺za bak覺m覺ndan 羹st羹n olmad覺覺d覺r.

Ancak Cengiz Bey gibi elinden bir癟ok mekanizma ge癟mi bir ustan覺n tecr羹beleri 繹nem kazan覺yor. Benim izlenimlerim bu iin bak覺ma, kullan覺m ekline ve biraz da ansa bal覺 olduudur.

ETA lar覺n net 羹st羹nl羹kleri var ancak aradaki fiyat fark覺n覺 g繹z 繹n羹ne al覺nca uzun d繹nem performans覺 bak覺m覺ndan Seiko nun daha tutarl覺 bir 癟izgi koruduunu d羹羹n羹yorum... Tabii zaman tutma hassasiyeti bak覺m覺ndan deerlendirme yapmamak kayd覺 ile....

Doal olarak i yine Rolex e gelmi. Aradaki fiyat fark覺n覺 g繹z繹n羹ne al覺nca izin verin de o kadar da olsun... Uzun d繹nem performans覺 bak覺m覺ndan takvimsiz Rolex takvimliden daha dayan覺kl覺 bu konuda izlenimim var...

Ayr覺ca bir eletirim de neden hep Rolex den yola 癟覺k覺l覺yor da bir GS ya da benzer kalitede bir marka deerlendirme i癟in referans kabul edilmiyor.

Bunu benzer saatlerin Rolex kadar yayg覺n olmay覺覺na bal覺yorum... Ama doru da bulmuyorum....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Ya: 65
Kay覺t: 24 Haz 2012, 12:14

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Mekanizmalar覺 & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners