TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Divers Small Second Date Tepe Kilidi hk.

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Oris Divers Small Second Date Tepe Kilidi hk.

Mesaj Tgm » 31 Ağu 2014, 10:23

Sayın forum üyeleri merhaba. Dün akşam az daha bir talihsizlik yaşıyordum. Oris Divers Small Second Date 1000m saatimi kurarken dozajı kaçırdım biraz. Saatin tepesi istemediğim kadar sertleşti. Tepesini bir türlü kilitleyemedim. Kurma yönüyle tepe kilit yönü aynı yön olduğu için tepeyi her kilitleme teşebbüsümde saat biraz daha biraz daha kuruldu. O boşluğu bir türlü alamadım. Kilitlemeden o haliyle bırakıp zembereğin yumuşamasını beklemeye karar vermişken son denememde kilitlemeyi başardım. Fakat aklım saatte. Zarar verdim mi? Veya ne kadar verdim? Bu sabah tekrar kilitleme denemesinde bulunduğumda akşamki kadar zorlanmadım ama yine de eskisi kadar rahatça kilitleyemedim ve tepe hala çok sertti. Saat durana kadar yani tepe boşalana kadar bir daha dokunmama kararı aldım. Sizin öneriniz var mı? Teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
Tgm

Re: Oris Divers Small Second Date Tepe Kilidi hk.

Mesaj bengisaat » 31 Ağu 2014, 10:56

Zemberekte sertleşme olmaz yani otomatik saatlerde zemberek sonlanmaz dolduktan sonra kendisi kısmen boşalır zaten.
Tepeyi kilitlemeye çalışırken vidalı olduğu için diş kaptırmış olmalısınız.
Çok zorlamadan ve çevrilmeyince hafif geri tekrar ileri çevirme şeklinde deneyin.
Elinizle diş kapıp kapmadığını hissedersiniz zaten .
Diş kaptırma sonucu tepe artık kullanılmaz hale gelmesede bir daha kilitlenmez dolayısı ile tepeyi değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

Ayrıca otomatik saatlerde koldan uzun süre yani saat duracak kadar süre çıkarmıyorsanız elle kurmanıza gerek yoktur
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Tgm » 31 Ağu 2014, 11:18

Evet diş kaptırma.. Tam sorun bu. Bu sabahki denemelerimde 2,3 defa denedim ve tepe kilitlendi. Şu an da sorun gözükmüyor gibi. Tepe değişikliğine gerek var mı sayın Bengisaat usta? :(
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj bengisaat » 31 Ağu 2014, 11:24

Şimdilik gerek yok ancak ileride illa bir gün olacak Dikkatli davranırsanız bu süreyi uzatırsınız,ancak Tepeyi kilitleyebildiğinize göre şu an için gerek yok denilebilir,zorlarsanız ve bir gün tepe kilitlenmezse saat yağmurdan bile etkilenebilir.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Tgm » 31 Ağu 2014, 11:39

Evet ustam. Tepeyi kilitleyemediğinizde kadranda yazan 1000 metrenin hiç bir önemi yok. Bir sorum daha var ustam. Bu duruma benim saati fazla kurmam mı sebep oldu yoksa bizzat ben elimle mi bu duruma sebep oldum?
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj SeRxx » 31 Ağu 2014, 12:09

Kardeşimdeki Oris Aquis'te de aynı problem var. Birkaç kez daha olursa servis yolu görünüyor :?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Tgm » 31 Ağu 2014, 12:42

Baş parmağımla tepeye tam kafasından bastırıp, yavaşça gelen " tık" sesini duyduktan sonra vidayı çevirmeye başlıyorum ve tepe kilitleniyor. Şu andaki durum bu. Sanırım servis aciliyeti yok. Ama biraz yorduk saati herhalde
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj bengisaat » 31 Ağu 2014, 14:06

Tgm yazdı:Evet ustam. Tepeyi kilitleyemediğinizde kadranda yazan 1000 metrenin hiç bir önemi yok. Bir sorum daha var ustam. Bu duruma benim saati fazla kurmam mı sebep oldu yoksa bizzat ben elimle mi bu duruma sebep oldum?

Fazla kurmadan değil tepeyi kilitlerken dişlilerin oturmadan rasgele sıkılmaya çalışılmasından ve diş kaptığı halde zorlamadan dolayı bir yada iki sırasını bozulmasından kaynaklanıyor.
Civata ve somun düşünün , saatinizde su borusu civata ayar kolu ise somun rolündedir.
Genellikle ayar tepesinde sorun olur ancak bazan su borusundaki dişlerde sıyırabilir ki; su borusu değişimine hatta bazan kasa değişimine kadar gidebilir.

Otomatik saatlerde "Fazla kurma" diye bir şey yoktur,zemberek tam güce ulaşır ve sonra yeniden ve kısmen boşalır kurmaya devam ederseniz yine boşalır.Yani kurmalı saatlerde olduğu gibi otomatiklerde kurma sonu diye bir şek yoktur.Tahliye sisteminde olduğu gibi fazlasını boşaltır.

O tık sesi elinizlede hissedersiniz eliniz alışırsa diş kaptırmadan kapatmaya alışırsınız ki böyle olursa epey dayanır yeterki zorlamayın bu Bu arada bu kural sadece saatler için geçerli değil.

Örneğin musluk,kavanoz kapağı bir kutu yada başka bir şey ne olursa olsun vidalı yada geçmeli bir malzemeyi hiç bir zaman zorlamayın eğer kapanmıyorsa illaki bir nedeni vardır,bu nedeni ve nasıl önlenebileceğini düşünün ve bulmaya çalışın ,çevrenize danışın.
Gerçek olan şey vidalı,kapaklı yada benzeri malzemeler kapanmıyorsa sebebi vardır ve zorlandığında genelde bozulur...
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners