TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Eco-Drive Teknoloji

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ECO-DRIVE

Mesaj Bond » 19 Şub 2010, 17:42

Bence Quartz ile Kinetic modellerini yada benzer teknolojisini biraz birbirinden ayrımak lazım. Biri sadece pil ile çalışırken diğeri aynı mekanik automaticlerde olduğu gibi hareketin sağladığı kinetic enerjiyi rotor sayesinde zembereği sıkıştırmak yerine KESU (bazı modellerde) denilen ünitede depoluyor.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj hotwings » 19 Şub 2010, 18:01

Teknolojik üstünlük ve sağladıkları fayda yönünden tabiki her geçen gün bir yükselme olucaktır ve bu çok güzel mutluluk verici bir durum.
Benim düşüncem bu teknolojik gelişmelerin elektronikten uzak olması gerektiği yönünde. Çünkü elektroniğin önünün mekanikten daha açık olduğuna inanıyorum ve yapılan bir şey eğer elektrik içeriyorsa beni okadar şaşırtmıyor.
Tabi eğer kullanıcının ihtiyacını mekanik bir tasarım karşılamıyor ise bu durumda elektroniğe saygım büyük.
Kullanıcı avatarı
hotwings

Mesaj Clk » 19 Şub 2010, 18:56

Problem su ki, bugün hayatin hemen hemen bütün alanlarinda mekanik ile gidilebilecek cok fazla bir yol kalmamistir. Mekanik gelisimini sadece elektrik ve elektronik ile sürdürebilecek durumdadir.

Söyle bir düsünürsek Mercedes W124 piyasaya ciktigi ilk dönemde o güne kadar üretilmis en iyi arac idi. Aracin neredeyse tamami mekanik üzerine kurulu idi (bir kac can alici nokta haric). Bugün ki otomobillere baktigimizda neredeyse hersey otomatik SRS,ABS,ASP,TC,ESP,Head Up Display, Linguatronic, Navigation, Thermotronic Klima, Parameter Direksiyon, Airmatic süspansiyon Tempomat hatta radarlisi var artik :) ne bileyim daha dünya kadar sayabilecegimiz özellik. Sonucta bunlar güzel gelismeler.

Spring Drive teknolojisi 30 sene sürmüs olan bir calismanin eseri bu sürecte yaklasik 6 tane prototip ve 2 ara model üretmis bu mühendisler. Sonucta bu iki ayri bilim dalinin ortak bir noktada bulusmasi/bulusturulmasi gercekten de zeka ve beceri isteyen birsey.

Quarz saatler bana da hissiz geliyor bu konuda 100% hem fikiriz. Ama mesela kinetic ve spring drive ile adamlar hata yapan mekanigin hatasini ortadan kaldiriyor. Quarz tasini sadece frekans ölcmek icin kullaniyorlar ve eger yay hizli ise elektro mekanik fren ile hizini düzeltiyorlar. Bence inanilmaz bir düsünce.

Diger bir soru, böyle bir sistemi alip almayacagim olabilir. Bugün ki cevabim hayir. Biraz daha bekleyip gelismeleri takip etmekte fayda var diyorum. Ancak bu hicbir sekilde ortaya konulan esere saygisizlik anlaminda ele alinmamali.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Eco-Drive Teknoloji

Mesaj hotwings » 19 Şub 2010, 20:16

Özellik olarak elektroniğin katkısı çok büyük bu tartışılmaz evet.
Ben yaylı olup quartz olan bir makine görmemiştim belki biraz cahil kaldım bu konuda kusura bakmayın. Eğer dediğiniz gibi yayın balansını electronik devre sağlayan mekanizma varsa bu gerçektende harika.
Ben içindeki pili kinetik enerjiyle sağlayan quartzlara karşıyım. Bahsettiğiniz makine elektronikle mekaniğin güzel bir birleşimi olmuş
Kullanıcı avatarı
hotwings

Mesaj Bond » 23 Tem 2010, 14:36

Eco-Drive teknolojisi ve çalışma prensibini merak edenler için çok güzel açıklanmış bir konu, son günlerde eco-drive hakkında sorular gelmişti. Merak edenlere faydası olacaktır. Citizen dışinda Solar enerji absorbe ederek çalışan Casio modelleride var ama sanırım diğer quartz üreten markalar pek kullanmıyor. Bu arada Casioda Solar powered olup hemde atomic modellerde mevcut.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Redliner » 24 Tem 2010, 13:12

O tarz bir casio saatim var g-shock bir saat ve bence çok başarılı. Eco drive dan farkı tough solar casio saatler sadece ışık enerjisiyle çalışıyor ve pi tam dolu olduğu zaman 2 sene depo yapıyor. Şİmdi siz bunları konuşunca benimde aklıma geldi özlemişim çıkarıp takıyım bari bir kaç gün :P
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Modern60 » 24 Tem 2010, 19:27

Mekanikte ulaşılacak son noktaya daha çok var. Ama evet bu gün kullanılan teknoloji 300 yıllık çünkü tembellik var ve hazır bir sistemin yerine yenisini koymanın maliyeti kulağa hoş gelmemekte. Ama çok yakında mükemmel mekanizmalara şahit olacaksınız. O kadar ki, kendi kendini dakika, saat ve gün bazında sürekli düzeltecek kadar akıllı olacaklar. Dahası da mutlaka olacaktır. Hepsi kökten değişim kararıyla olacaktır. Lineer giden ticaret tembelleştiriyor.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj safir » 24 Tem 2010, 23:20

peki bizim ömrümüz acaba bunları görmeye yetecek mi(ortalama 50 yılımız var diyelim),daha da önemlisi bunları kolumuzda görebilirmiyiz acaba yoksa diğerleri gibi sadece internette mi görürüz :) bana sadece nette birde belki rüyamda görürüm gibi geliyor:)
Kullanıcı avatarı
safir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 64 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners