TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

ETA ve In-House Mekanizma Farkl覺l覺klar覺

Saat Mekanizmalar覺 ve Teknik Bilgiler Konusunda Payla覺m B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Mekanizmalar覺 B繹l羹m羹nde Bir癟ok Mekanizma reticisi Firman覺n Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detayl覺 Fotoraflar覺 ile Ulaabilirsiniz. Ayr覺ca Saatlerde Kullan覺lan Teknolojileri A癟覺klayan Detayl覺 Bilgilendirme Konular覺n覺 Okuyabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

ETA ve In-House Mekanizma Farkl覺l覺klar覺

Mesaj kilimanjaro » 02 Nis 2015, 20:56

Ayd覺nlanmak amac覺yla a癟t覺m konuyu.Neden baz覺 markalar kendi mekanizmalar覺n覺 kendileri yapmaya karar verdiler ? Eta tekelinden kurtulmak i癟in mi ? yoksa daha kaliteli mekanizmalar 羹retmek i癟in mi ? her in hause mekanizma eta dan 羹st羹n m羹d羹r ? 羹st羹n ise bunu salayan etkenler nelerdir ?
Son olarakta eta tabanl覺 mekanizma kullanan markalar bunu prestij i癟in mi ( mekanizmay覺 biz 羹rettik diyerek ona ML-122 veya calibre 5 vs gibi isimler koyma ) yoksa ger癟ekten mekanizmay覺 modifiye etmek i癟in mi yaparlar ?

g繹r羹lerinizi almak isterim ... teekk羹rler :geek:
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Re: ETA ve In-House Mekanizma Farkl覺l覺klar覺

Mesaj zafeer » 03 Nis 2015, 11:38

Benimde gercekten merak ettiim bir soru chronometer bir eta ile in house mekanizmalar aras覺nda ne gibi farkl覺l覺klar var
Yada hangi markalar etadan 羹st羹n mekanizma kullan覺yor?neden?
Bunun yan覺nda inhouse mekanizma 羹reten markalar aras覺ndada ciddi fiyat farklar覺 mevcut.
Nomosda inhouse mekanizma kullan覺yor 4000 tl civar覺 yada jlc de kullan覺yor 4-5kat覺 rakamlarda
Amac覺m nomosla jlcyi k覺yaslamak degil ama sunu ogrenmek istiyorum aradaki fark覺 marka imaj覺nam覺 oduyoruz yoksa mekanizma olarakda 癟ok ciddi farkl覺l覺klar覺 var m覺?
Kullan覺c覺 avatar覺
zafeer

Ya: 37
Kay覺t: 02 Ara 2011, 02:46

Mesaj SeRxx » 03 Nis 2015, 11:50

kilimanjaro yazd覺:Ayd覺nlanmak amac覺yla a癟t覺m konuyu.Neden baz覺 markalar kendi mekanizmalar覺n覺 kendileri yapmaya karar verdiler ? Eta tekelinden kurtulmak i癟in mi ? yoksa daha kaliteli mekanizmalar 羹retmek i癟in mi ?

襤kisi de deil asl覺nda; severek ayr覺l覺yorlar :) :arrow: viewtopic.php?f=12&t=618&p=80436#axzz3WEVcnNmc

rnein Calibre 5, bir d繹nem ETA 2824 ile beslenirken u an Sellita SW200'den beslenmektedir.

kilimanjaro yazd覺: her in hause mekanizma eta dan 羹st羹n m羹d羹r ? 羹st羹n ise bunu salayan etkenler nelerdir ?
Son olarakta eta tabanl覺 mekanizma kullanan markalar bunu prestij i癟in mi ( mekanizmay覺 biz 羹rettik diyerek ona ML-122 veya calibre 5 vs gibi isimler koyma ) yoksa ger癟ekten mekanizmay覺 modifiye etmek i癟in mi yaparlar ?
g繹r羹lerinizi almak isterim ... teekk羹rler :geek:

Kesin olarak her ETA mekanizma 羹st羹nd羹r; ya da her In-House/Manufacturer mekanizma 羹st羹nd羹r demek pek m羹mk羹n deil. Ben ahsen alt/orta segmentteki markalar覺n Manufacturer mekanizmalar覺 yerine g羹venilirliini kan覺tlam覺 ETA mekanizmay覺 tercih ederim.

ou marka az da olsa ald覺覺 mekanizman覺n 羹zerinde deiiklik yapar ve bunu referans numaras覺yla adland覺r覺r. ou da bu deiiklii rotorla s覺n覺rl覺 tutar.
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj kilimanjaro » 03 Nis 2015, 12:46

Konuyu d羹n akam a癟t覺m ve hi癟 ilgi olmay覺nca ne aptalca sorular sordum diye d羹羹nmeye balam覺t覺m.Teekk羹rler zafeer ve SeRxx :thumbup: ... genel olarak in house mekanizma 羹reten markalar 癟ok daha pahal覺 ve 羹st segmen olarak biliniyor ... ite bu markalar覺 pahal覺 yapan etkenler nelerdir ? Adamlar 7 g羹n g羹癟 rezervli mekanizma 羹retiyor ... ETA bunu yapamaz m覺 ? yapamazsa neden ?
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Mesaj zgnclskn » 03 Nis 2015, 15:48

Zannederim ki eta da 7 g羹n rezervli makina yapabilir, ama in house manfacturer bir firma bu emein kar覺l覺覺n覺 fiyat覺na fazlas覺yla yans覺t覺rken belki eta b繹yle bir pazarlama satratejisini oturtamayabilir. Sonu癟ta eta 癟at覺r 癟at覺r mekanizma 羹retip satmak 羹zerine bir balamda ilerliyor. Belki 繹yle d羹羹nebiliriz, eta kaliteli bir tak覺m elbise 羹reticisi retail firmas覺d覺r. Al覺rs覺n覺z g羹venle giyersiniz, kaliteye de makul fiyata ula覺rs覺n覺z. In house firmalar覺n 癟ou i癟inse ismi olan, kendini kan覺tlam覺 ve bir tak覺m ekstralar sunan modac覺lar diyebiliriz belki. Benim nezdimde s覺rf in house olduu i癟in temel ilevleri bana sunan bir mekanizmaya y羹ksek meblalar bay覺lmak 癟ok mant覺kl覺 olmayabilir san覺yorum. Yani mevzu in house ise, in house oluunun yan覺nda mesela dediiniz gibi 7 g羹n rezerv ya da komplikasyon gibi baz覺 ekstralar覺 bana sunduunda daha manal覺 bir yere oturuyor gibi. Ama bir Nomos s繹z konusuysa burada tasar覺m daha 繹n planda beni cezbedip, in house oluu da cabas覺 haline gelir, o da ayr覺 bir balam. Bir benzetme daha kuray覺m gelmiken :) Bina yal覺t覺m覺nda yal覺t覺m malzemesini, d羹belleri, s覺va alt覺 katmanlar覺, s覺va filesini ve s覺vay覺 ayr覺 kaynaklardan temin ederek bir cephe yal覺t覺m sistemi oluturabiliriz. Bir de bunu test edilmi bir sistem halinde b羹t羹n komponentleri ile tasarlam覺 ve piyasaya sonu癟 羹r羹n olarak sunan 癟繹z羹mler vard覺r. Daha g羹venilir gelir 癟羹nk羹 sistem bir b羹t羹n olarak ele al覺n覺p tasarlanm覺t覺r. San覺r覺m in house 羹retimde de b繹yle bir g羹ven durumundan bahsedebiliriz eer firma kendini bu anlamda kan覺tlam覺sa. Bir de sorum olacak, alt-orta segment manufacturer firmaya 繹rnek olarak hangilerini verebilirsiniz?
Kullan覺c覺 avatar覺
zgnclskn

Ya: 40
Kay覺t: 07 Oca 2015, 10:33

Mesaj kilimanjaro » 03 Nis 2015, 15:56

Ben alt orta segmant isvi癟re firmalar覺n覺n hepsinin ETA bazl覺 mekanizma kulland覺klar覺n覺 san覺yorum ama yan覺labilirimde ... arkadalar d羹zeltsin.Birde tabi fiyat anlam覺nda 羹st segment olupta ETA kullanan markalar var ... mesela Hublot ... pazarlama baar覺s覺 deniyor ama bu tek ba覺na bir neden olabilir mi ? 癟ok anlayabilmi deilim.

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Mesaj zafeer » 03 Nis 2015, 16:26

Yani burdan soyle bir sonu癟 mu 癟覺karmal覺y覺z
Eta zaten y覺llard覺r kalitesini ve g羹venilirliin簾 ispatlam覺 bir mekanizma in house mekanizmalar 癟ok ekstra 繹zellikler(perpetual calender vs) sunmad覺g覺 s羹rece etadan 癟okda bir uatunlukler覺 oldugunu soylemek guc v e 繹ded簾imiz para marka imaj覺na ve gorsellie gid簾yor.
Benim gorusum ve yorumum bu yonde
Kullan覺c覺 avatar覺
zafeer

Kay覺t: 02 Ara 2011, 02:46

Mesaj Thevenin » 03 Nis 2015, 17:05

Mekanizmalardaki parcalarin uretildigi malzemeler, bakim araliklari, kullanilan cesitli teknikler, yapilan ayarlarin derecesi ve hassasiyeti gibi konular farklilik gosteriyor genel olarak.

Ornegin ETA mekanizma siniflari arasinda da parca ve malzeme farklari var :arrow: viewtopic.php?f=49&t=595#p5929
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Kay覺t: 31 Eki 2010, 04:30

Sonraki

D繹n TSF Saat Mekanizmalar覺 & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 62 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners