TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Omega Master Club / Sadece Omega

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Omega Master Club / Sadece Omega

Mesaj Clk » 25 May 2015, 21:26

SeRxx yazdı:Gülme nedenini açıkla da biz gülelim biraz :D

Clk yazdı: Serxx, fiyat ile ilgili yazdigin cümlelere cok güldügümü bilmeni isterim. :thumbup:

Omega, reklama parayi basmadan önce uygun fiyatli bir markaydi. Su an ki fiyatlari sadece komik. Komik olmasinin nedeni ise yine parayi ver al Co-Axial. Hicbir Ar-Ge calismasi ve yatirimi olmadan Daniels'in sistemini al, saatine koy... Gercekten büyük atilim Omega icin. Bunu yazarken dalga gecmek icin degil Omega'nin kendisinin Daniels'ten daha iyi bir esapman sistemi yapamayacagi icin yaziyorum.

Master Co-Axial olayina gelince... Bu mekanizmayi hic incelediniz mi? Lafa gelince bilmem kac parcasi Omega tarafindan dizayn edilmis v.s. Güldürmeyin beni beyler baz halen ETA! Bu ETA kötü anlamina gelmez ama Omega'nin talep ettigi rakamlari da hakli cikarmaz.

Forumda daha önce bir cok kez konusulan ve defalarca elestirilere maruz kalan kronik Omega optik hastaliklarina hic girmeyecegim.

Sonucta önce igneyi kendine batir sonra cuvaldizla bizi ararsin. Forumda daha bu hafta yeni fiyatinin yarisina bile satilamayan PO; Omega'nin fiyat politikasinin nasil abartili olduguna ve gercek degerine cok iyi bir örnek olusturuyor.

Vintage olayina hic girmiyorum, o konuda daha da üzülürsünüz.

Markasi O yada BU olmus cok önemli degil. Önemli olan yanlislari elestirebilmek. Benim Omega üzerinde tuttugun tüm markalar ile ile ilgili elestirilere "hak verdigim taktirde" her zaman destek oldugumu herkes biliyor.

Tabii ki üzerine "bilmem ne" yaziyor diye tonlarca parayi vermeyi hobi olarak niteleyen varsa orasini bilemeyecegim. Hatirlatmak isterim ki TSF icerisinde acilisi yapilan her Seamaster icin "fiyat/performans orani cok iyi bir saat" yorumunu yapan benim. Artik yavas yavas olayin Omega markasi degil ürettigi ürünler ve fiyat politikasi üzerine döndügünü anlayalim.

Iyi gülüsler :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 25 May 2015, 21:40

Clk diyorki, omega teknik olarak sanildigi kadar iyi degil, gorsel olarak cok hatali modelleri var, fiyatlari cok sisik.

Bencede,
Teknik hatalar kabul edilebilir duzeyde, kronik bir uretim hatasina denk gelmedim.

Cok fazla model var, bazilari gercekten kotu, bazilari ise cok ama cok iyi....

Fiyatlar son yilda manasiz artmis. Fiyatlar bu seviyede ilmasi rakip kategorosini degistiriyor. Ama yinede fiyat kategorisinde rakipsiz.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj kilimanjaro » 25 May 2015, 21:55

Az önce geçmiş konularıda okudum ... rolex ci arkadaşlarım teknik anlamda beni ikna ettiler ve kendime pırlantalı, sarı , beyaz altın her ne varsa işte bir rolex almaya karar verdim.Omegayı da 5 sene sonra kullanması için kızıma bırakıyorum ... eğer beğenipte kullanırsa tabi.
Omegacı arkadaşlarım sizleri sattığım için üzgünüm.

Beni seven arkamdan gelsin :D
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Architecte » 25 May 2015, 22:13

OnatOzer yazdı:
Architecte yazdı:Onat Özer arkadaşımızın adını, kutlamalarda bulunmak için gittiğimiz Çanakkale'den kendi ellerimle çektiğim anıta kazımak istiyorum müsaadenizle. :D

Resim

Ölmeden mezara koydular beni... :(

Uzun bir ömür diliyorum :thumbup:

Mezar değil, o bir anıtsal yapıdır. :D
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj SeRxx » 25 May 2015, 22:51

Zerre araştırma yapılmadan yazılmış bir yorum bu Clk :thumbup:

Kendi satış tecrübemden birkaç fiyat aktarayım:

Omega Seamaster Planet Ocean Cal.2500:
Liste fiyatı(O dönem): 8400 TL
İndirimli sıfır fiyatı: 6300 TL
Benim ikinci el olarak sattığım fiyat: 5,300 TL

Omega Seamaster 300m Ceramic
Liste fiyatı: 8600 TL
İndirimli sıfır fiyatı: 6400 TL
Benim ikinci el olarak satışını gerçekleştirdiğim fiyat: 5,450 TL

Omega Speedmaster Moonwatch(Safir cam, Görünür mekanizma)
Liste fiyatı: 10,900
İndirimli sıfır fiyatı: 8750
Satmak için anlaşıp, sonradan satmaktan vazgeçtiğimiz fiyat: 7000 TL
Ben bu satış fiyatlarının hiçbirinde ciddi bir kayıp göremiyorum. O yarı fiyatına satılmayan saatin linkini koyar mısın Clk?

Ben şu ana kadar Co-Axial'a geçiş evresinde kullanılan ilk parti Cal.2500 dışında hiçbir Omega'da kronik bir sıkıntı duymadım. Görsel olarak eleştiri ise kişiye özeldir; beğenen alır beğenmeyen almaz bu kadar basit ve net.

Şimdi Clk hiçbir Ar-Ge çalışması yapılmadığından bahsediyorsun. Geçmişte senin yazmış olduğun mesajlardan alıntı yapıyorum. Bunların hiçbiri Ar-Ge çalışması olmadan gökten zembille indi sanırım :D

Clk yazdı:Omega icin sürec 1999 senesinde Co_axial sistemini ilk olarak cal. 2500 de kullanarak baslamistir. Bu sadece bir baslangic olarak ele alinabilir, Omega icin evrim 2005 yilinda piyasaya sunulan chronograph cal. 3313 ve 2007 yilinda piyasaya sürülen cal. 8500 ile devam etmistir. Omega firmasi Co-Axial prensibi cevresinde gelistirmis oldugu cal. 8500 ün 202 parcasinin tamamini in-house olarak üretmis ve süreci parcalarin seri üretime uygunlugu konusunda ki gelismeler ile degerlendirmistir.

Clk yazdı:Balans carkinda Si14 kullanilarak, bu elementin anti magnetic özelliginden dolayi manyetik alan etkileri en aza indirilerek zaman icerisinde ortaya cikacak ayar bozukluklarinin önüne gecilmistir. Yine Si14 elementi yayin Isochronism özelligini positif yönde etkileyerek, salinimin sabit kalmasini saglamaktadir.

Ayrıca Omega yine hiçbir Ar-Ge çalışması yapmadan; "Su dayanıklılık testi", "Manyetik alan etkisinde iken saatin çalışma durumu", "Manyetik etkiden sonraki çalışma durumu ", "%33 ile %100 güç rezervi arasında sapma miktarı", " gibi hayvansı kriterleri olan yeni sertifikasyon sistemi METAS 'a geçiş yapıyor :D
Ve bu testten geçen saatlerin kadranına Master Chronometer yazılıyor. Ama tavsiyem Clk'nın dediği gibi üzerinden bilmem ne yazınca boşuna tonlarca para vermeyin ;) :thumbup:

Ayrıca araştırmadan konuşmak bu olsa gerek: 3 yıldır bu kadar kur artışına rağmen Omega'ların liste fiyatları sadece %5 arttı. Hangi fiyat artışından bahsediyorsun gerçekten anlamıyorum.

ETA 2824/2'li Breitling SuperOcean 'ın liste fiyatı 12,000TL - Cal.8500'lü Planet Ocean'ın liste fiyatı 12,900TL
Calibre 1887'li TAG Carrera'nın liste fiyatı 17,000TL - Cal.9300'lü Speedmaster '57 nin liste fiyatı 18,600TL
Sellita SW200'lü TAG Aquaracer'in liste fiyatı 8,540TL - Cal.2500'lü Seamaster 300m Ceramic'in liste fiyatı 9,000 TL

Ben burada Omega'nın fiyatlarının hiç de anormal olmadığını düşünüyorum.

Zaten yılda 750-800 bin tane saati de Omega satmıyordu :D

Somut verilerle tartışacaksak her zaman burdayım ;) :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj onatozer » 25 May 2015, 23:48

Serxx parmaklarına sağlık. :champ:
Ben de son bir iki yıldır Omega'nın fiyatlarının yükselişinden hoşnutsuzum.
Ancak diğer firmaların da aynı durumda olmasından dolayı salt Omega'ya bu yönde yüklenmek çok çok yanlış.

Öncelikle Omega Swatch grubunda, yani ETA ile aynı firma çatısı altında. Mekanizma üretiminde ETA'dan faz alması kadar doğal bir hamle yok.
Bunun dışında ETA zaten Clk'nın da dediği gibi kendini çok iyi kanıtlamış bir mekanizma. Omega bunun üzerine yine Clk'nın bahsettiği geliştirmeler yapılmış. Yani Omega ciddi anlamda kaliteli mekanizmalar üretiyor. Bu konuda sanırım herkes hemfikir. Bu fiyat skalasındaki diğer salt ETA'lı rakipleri Serxx belirttiği için tekrar yazmıyorum. Bu durumda mekanizmasına söylenecek kötü birşey yok. :thumbup:

Şimdi gelelim Clk'nın bahsettiği kalite emsali Rolex ile karşılaştırmaya...

Omega Seamaster 300m Ceramic ile 116610 Rolex Submariner kategori olarak aynı saatler. Güncel Türkiye indirim dahil fiyatları ile aralarında 10.000TL den fazla fark var. Bu 10 küsür binlik farka değer bir kalite farkı bulan olursa lütfen söylesin.
Evet, Rolex 116 kodu ile başlayan serilerde klips ve bilezik konusunda gerçekten çok çok kaliteli. Ancak 10 binlik bir fark olur mu bilemiyorum.
16610 da kullanılan eski oyster bilezik ve klipslerin şıkır şıkır teneke kıvamına gelmiş hallerini de gözden kaçırmayalım sevgili Clk. :!:
Hele ki o fotograflarda harika çıkan ama ele alınca dökülecek kıvamdaki jubilee bilezikler hala piyasada iken, bundan 3 yıl önceye kadar sıfır saatlere takılıp satılırken Omega'nın hangi bilezik kalitesine "ÇÖP" diyebiliriz?
Sezar'ın hakkı Sezar'a; yeni serilerin bilezikleri ve klipsleri gerçekten muhteşem, ama ondan önceki hangi Rolex bilezikleri, hangi bezelleri Omegadan 10 binlerce TL fark edecek kalitede imiş?

Sonrasında gelelim "kusursuz" Rolex üretim kalitesine... Daha önceki Explorer sohbetimizde bayiide karşılaştığım tepesi zor dönen, kolları tir tir tireyen Rolex'lerden bahsetmiştim. Bunun dışında karşılaştığım çoğu bezel tam 12 de durmuyor, ya biraz ileride ya da biraz geride :geek: Tabii ki kul yapısı, elbette arada böyle hatalar olacak. Ancak Rolex yapınca "olur canım okadar hehe, ama çok saat üretiyorlar", Omega yapınca "Çer,Çöp,Teneke" diyince objektif gelmiyor. :roll:
En son onatozer tarafından 26 May 2015, 08:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Thevenin » 26 May 2015, 01:09

crown club pwned :lol:

gg wp :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Re: Ynt: TSF Omega Master Club / Sadece Omega

Mesaj Miriel » 26 May 2015, 10:00

Thevenin yazdı:crown club pwned :lol:

gg wp :D

:lol: :lol:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis ve 36 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners