Archimed » 19 Kas 2015, 14:09
Arkadaşlar öncelikle ilginize teşekkür ederim. Michelin Cross Climate alarak sorunu çözdüm. Yani kış sertifikalı yaz lastiği olan hibrid bir ürün aldım. Lastiğin deseni Michelin Alpin 5 modeline benziyor; hamuru da Silica denilen bir maddeden yapılmış. Böylece kış lastik desenli, ama kış lastiği hamuru olmayan, farklı bir ürün aldım. Lastiklerin üzerinde M+S simgesi ve tepeli karlı logo var; yani kışın trafik polisi çevirme yapması halinde lastik yasal düzenlemelere uyumlu.
Nette pek çok forumda kullanıcıları olumlu yorumlar yazmıştı. Aklımda tek soru; kar ortamında yola tutunma durumuydu. Nette Cross Climate'in karda yol tutuşu ile ilgili videoları izledim. Sonuçta kışın araç kullandığım güzergah düz yol; dağ bayır vs gitmiyorum. Arabayla Uludağ'a falan da gitmiyorum. Senede 3-5, bilemedin 10 gün süren 3-5 cm kar durumunda lastiğin iş göreceğini düşünüyorum. Lastik zaten 2015'de piyasaya çıktı; biraz da risk alarak Michelin'in TÜV onaylı testlerine de güvenerek bu lastiği aldım. Eğer yol güzergahım veya oturduğum yer fazla yokuşlu, kar yağdığında ulaşımın zorladığı Çekmeköy, Zekeriyaköy, Göktürk gibi bir yerde olsaydı tercihim kış lastiği + yaz lastiği olarak 2 farklı lastik takımı olurdu.
Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum, daha önce Michelin Energy Saver modeli vardı. Öncelikle yol tutuşunun iyileştiğini hissettim. Frenleme olayında eski lastiklere göre daha başarılı buldum. Dediğim gibi yeni bir ürün olduğu için zaten 2015 üretimi. Zaman içerisinde izlenimlerimi bu başlığın altına ekleyerek ilgilenen arkadaşları da ilk elden bilgilendirmeyi düşünüyorum.
Fiyat konusuna gelince; biraz araştırmanızı öneririm. İstanbul'da bir çok bayisine telefonla sordum. En iyi fiyatı İçerenköy'deki spotçu Levent Lastik ve Fenerbahçe Stadı'nın arkasında, derenin kenarındaki Michelin bayisi verdi. Ben de evime yakın olduğu için Fenerbahçe'deki Michelin bayisini tercih ettim.