TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Special Edition Project by Steinhart Timepieces

Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition Forum Saati Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, TSF Special Edition Project Bölümünde Steinhart Timepieces ve TSF İşbirliği İle Üretilecek Olan TSF Special Edition Modeli Hakkında Detaylı Bilgilere ve Paylaşımlara Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TSF Special Edition Project by Steinhart Timepieces

Mesaj Clk » 03 Eki 2010, 17:49

Yedek Liste (03-10-2010)

1- Suter
2- ACC
3- mehmet91300
4- Fevziaker
5- Barcelona
6-
7-
8-
9-
10-
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 03 Eki 2010, 23:03

TSF Special Edition baz tasarım altta. Kayış opsiyon ve bizim mekanizma gun metal elbette ama yazılar var diye firmadan gelen ön çizim yerine şimdilik bunu koydum yanına. Special edition ibaresi nerede olacak, ne yazılacak, minor olarak ne eklenecek ne değişebilir aramızda konuşabiliriz. Firmaya düşüncelerimizi sorar, cevaplar alır uygun olacak olan ile üretim için startı veririz.

Benim ilk yaptığım taslaklarda planım sandwich kadranın dakika indexlerininde kesilmesi idi ama çok zor hatta örneği yok. Sebebi çok küçük olması ve sanırım riskli çatlama yapabilir kesilmesi halinde ve ince işçiliği çok zor olacaktır. Clk LE modelde ve Sandwich Panerailerde de kesik değil tabii ama soracağız. Önceki Luminovalı resimlerden ve firmadan gelen gece resme dikkat ederseniz farkı anlayabilirsiniz. Elbette üstende çalışılır lume ek olarak ama o zaman tabii biraz fazla olur gibi zaten small seconds sandwich lume ve genel olarak BG W9 oldukça kuvvetli.

PVD kasalı Steinhart chrono modeli Clk'ya gönderiliyor sanırım bu hafta içi, bakıp düşüncelerini yazacak. Sonucunda firmayada ok'letip çift opsiyon çelik ve PVD kasa olarak opsiyon sunulabilir. Onun detayların ayrıca Clk yazınca konuşuruz.

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj sosyalcan » 04 Eki 2010, 18:11

6nın üzerine tsf special edition yazılabilir başka kadran için önerim yok. Bu arada güzel bir avatar bakıyorum bilginize....
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj Bond » 04 Eki 2010, 18:53

Bende baz tasarımdan memnunum, Yabancı forumlarda Steinhart kolleksiyonu yapan ve markayı seven birçok dostlarımızada konuştum, hepsi çok beğendi baz tasarımı ve turuncu 1 indexini. Kadrana ufak değişiklikler yapılabilir elbette, çizmesi yada uygulması kolay ama firma neyi uygululayabilir öğreneceğiz. Bu TSF SE ibaresi nerde ve nasıl olmalı acaba, hepsi bir bakımdan uygun oluyor ama işte seçmek lazım ki adamlar üretebilsin. :) Small seconds ibresinde uç kısımda küçük turuncu kısım nasıl duruyor? Merkez vidaların renkli olması zor herhalde, anodize yapılması lazım ama çizerken denedim. Pvd kasada yarın geliyor herhalde Clk'ya, bence bu saat pvd opsiyon olarakta güzel durur ama crown bu modelde siyah yok. TSF SE ve kadrana diğer yazılabilecek ibareler konusunda kesin alıcılar ile belli seçenekler arasından anket yaparak karar vermek en doğrusu gibi. Nav B-Uhr yazsın mı, nerede yazsın, ne renk olsun vb :?

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj sosyalcan » 04 Eki 2010, 20:03

1,6,7,8 örnek modeler güzel NAVY B _UHR yazsın kadranda başka turuncu bence çalışmayalım , ayrıca dün kadran tanıtımında Panerainin kesik olmadığını fark ettim ama kesik olan modeller bence çok hoş mümkünse firma bunda zorlanmalı.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj Bond » 04 Eki 2010, 20:10

Hangi kesik modeli diyorsun? Kadrandaki küçük dakika indexlerini diyorsan ben dünyada yapılmış örneğini görmedim. Onları kesmek çok zor, kesilir belki ama randımanlı olmaz diye yapmıyorlar sanırım. Çevreleyen cidar tabir edilen kısım yani dış çerçeve ile araları çok kısa bu sebeple kırılıp çatlama oluyordur belki yada çok ince işçilik gerekiyor olabilir. Çapaklanma yapıyorda olabilir çok ince eğe ile falan içlerinin temizlenmesi gerekiyordur. Eğer yanlış anlamadıysam dediğini elbette.

Acaba laserlemi kesiyorlar yoksa presmi?

Edit: Ekleme
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj oldboy » 05 Eki 2010, 00:32

Herkese merhabalar;

Öncelikle ilk mesajım bu kadar geç oldu kusura bakmayın. Bir süredir forumu severek takip ediyorum fakat elimde birçok saat olmasına rağmen çoğunun pilli olması nedeniyle paylaşmaya değecek bir bilgimin olmadığını anladım. En son Welder'den bir saat almam sayesinde donanımhaber'e oradan da foruma ulaştım ve doğru bir alışveriş yapmadığımı anladım. O günden itibaren bu forumdan çok şey öğrendiğimi söylemeliyim. Hepinize teşekkürler.

Yanılmıyorsam Clk'nın paylaştığı Steinhart saatten sonra bu marka ilgimi gerçekten çok çekmişti.
Hem sürekli istediğim bir marka olması hem de bu saatin birçok bilgi edindiğim foruma ait özel yapım olması beni gerçekten çok heyecanlandırdı. Bu yüzden eğer liste genişletilecekse bende bu saatten almayı çok isterim.
Kullanıcı avatarı
oldboy

Mesaj Clk » 05 Eki 2010, 06:16

Yedek Liste (05-10-2010)

1- Suter
2- ACC
3- mehmet91300
4- Fevziaker
5- Barcelona
6- Oldboy
7-
8-
9-
10-
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Special Edition By Steinhart Timepieces

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners