TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Sovyet / Rus Saat Dan覺ma Masas覺

Rus Saatleri Hakk覺nda Bilgilere Ulaabileceiniz B繹l羹m

Re: Sovyet / Rus Saat Dan覺ma Masas覺

Mesaj Noodles » 26 ub 2016, 14:25

timbrado yazd覺:merhabalar say覺n 羹yeler. forumda yeniyim. asl覺nda eskiden beri takip ediyorum ama 羹ye olmak yeni nasip oldu. Bende kenddi 癟ap覺mda daatlerle ilgileniyorum. zellikle rus saatleri ilgimi 癟ekiyor. Bir tane Raketa 24 hours saat almak istiyorum ama orjinali bulmak zor gibi. Bende Ebay da linkteki saati g繹rd羹m. http://www.ebay.com/itm/RAKETA-24-hours ... SwUuFWwj2q saat yeni kullan覺lmam覺. fiyat 120 dolar kargo dahil. Acaba bu saat nas覺l. Orjinal deil san覺r覺m. Replika m覺? Bir ie yarar m覺? mekanizmas覺 nas覺ld覺r? ger癟ekten mekanik midir? Daha 繹ncede Ebay dan vostok ald覺m. amphian modeli. Otomatik kurmal覺 yeni. ama s羹rekli g羹nde 2-3 dk. ileri gidiyor. oy羹zden pek takmad覺m. ustalardan yorum bekliyorum.

Selamlar. Ebay linkini verdiiniz saatin mekanizmas覺 Sovyetler d繹neminde 羹retilmi ve Sovyet yap覺m覺 bir 癟ok saatte bulunan kalibre 2609'dur. Ancak mekanizma d覺覺nda kalan her ey, sonradan toplanm覺 ve monte edilmi.
Orijinal deil yani, 'franken' tabir edilen cinsten diyebiliriz.

Benzer fiyatlara orjinal Sovyet saatleri almak m羹mk羹nd羹r. Ben olsam bu Raketa'y覺 almazd覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
Noodles

Ya: 41
Kay覺t: 10 ub 2013, 22:23

Mesaj Mordred » 26 ub 2016, 20:02

Tekrar merhaba,

Komandirskie saatlerini incelerken baz覺lar覺n覺n kadranlar覺nda Rusya veya Sovyet'ler 羹retimi diye yazm覺yor. Aa覺da birka癟 繹rnek koydum. Benim sorular覺m 繹yle;

1 Rus veya Sovyet mal覺 olduu yazmayan saatlerin kadranlar覺 orjinal midir?
2 Eer orjinal ise Rus mu Sovyet mi 羹retimi olduunu nerden anlar覺z?

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
Mordred

Kay覺t: 11 ub 2016, 11:46

Mesaj timbrado » 02 Mar 2016, 03:17

Noodles yazd覺:
timbrado yazd覺:merhabalar say覺n 羹yeler. forumda yeniyim. asl覺nda eskiden beri takip ediyorum ama 羹ye olmak yeni nasip oldu. Bende kenddi 癟ap覺mda daatlerle ilgileniyorum. zellikle rus saatleri ilgimi 癟ekiyor. Bir tane Raketa 24 hours saat almak istiyorum ama orjinali bulmak zor gibi. Bende Ebay da linkteki saati g繹rd羹m. http://www.ebay.com/itm/RAKETA-24-hours ... SwUuFWwj2q saat yeni kullan覺lmam覺. fiyat 120 dolar kargo dahil. Acaba bu saat nas覺l. Orjinal deil san覺r覺m. Replika m覺? Bir ie yarar m覺? mekanizmas覺 nas覺ld覺r? ger癟ekten mekanik midir? Daha 繹ncede Ebay dan vostok ald覺m. amphian modeli. Otomatik kurmal覺 yeni. ama s羹rekli g羹nde 2-3 dk. ileri gidiyor. oy羹zden pek takmad覺m. ustalardan yorum bekliyorum.

Selamlar. Ebay linkini verdiiniz saatin mekanizmas覺 Sovyetler d繹neminde 羹retilmi ve Sovyet yap覺m覺 bir 癟ok saatte bulunan kalibre 2609'dur. Ancak mekanizma d覺覺nda kalan her ey, sonradan toplanm覺 ve monte edilmi.

Benzer fiyatlara orjinal Sovyet saatleri almak m羹mk羹nd羹r. Ben olsam bu Raketa'y覺 almazd覺m.

Saatin tasar覺m覺 g羹zel duruyor. I癟inde kutuplar ve penguen resmi olmas覺 ho durmu. Peki bu tasar覺m覺n hepsi mi vintage tabir edilen saatler. Bu vintage saatler sorun 癟覺kar覺r m覺 癟al覺覺rken. G繹r羹 bekliyorum
Kullan覺c覺 avatar覺
timbrado

Kay覺t: 25 ub 2016, 12:36

Mesaj kethuda57 » 03 Mar 2016, 21:45

Resim

Ben bu saate a覺k oldum ama satan bir yer g繹rd羹m onda da stok yok :(
Senin kular覺n olurdu mevsimi yolculuklara 癟a覺ran...
襤nstagram : kethuda57
Kullan覺c覺 avatar覺
kethuda57

Kay覺t: 26 Tem 2011, 21:02

Mesaj fuoco » 17 Mar 2016, 12:55

Merhabalar!
Elimde 10 adet molnija kapaks覺z 8 tanesinin arkas覺 kabartmal覺 2 tanesi simokin cep saati bulunmaktad覺r. Kabartmal覺 olanlar覺n arka kapaklar覺 lokomotif, yelkenli, asker, motorsiklet ve su kenar覺nda iki kurt fig羹rleri vard覺r. 癟al覺覺r durumdad覺rlar. bunlar覺n 羹retim y覺l覺n覺 nas覺l anlayabilirim. Arka kapaklar覺 a癟t覺覺mda numaralar var mekanizmada. bu arada hepsinde CCCP yazmaktad覺r. yani SSSR
Kullan覺c覺 avatar覺
fuoco

Kay覺t: 17 Mar 2016, 12:40

Mesaj Hsnmrycl » 18 Mar 2016, 17:29

Mordred yazd覺:Tekrar merhaba,

Komandirskie saatlerini incelerken baz覺lar覺n覺n kadranlar覺nda Rusya veya Sovyet'ler 羹retimi diye yazm覺yor. Aa覺da birka癟 繹rnek koydum. Benim sorular覺m 繹yle;

1 Rus veya Sovyet mal覺 olduu yazmayan saatlerin kadranlar覺 orjinal midir?
2 Eer orjinal ise Rus mu Sovyet mi 羹retimi olduunu nerden anlar覺z?

Resim

Resim

Resim

Resim

kadran覺nda 羹retim yeri yazmayan saatler Sovyetlerin 癟繹k羹羹n羹n hemen ard覺ndan gelen k覺sa zaman diliminde 羹retilmi par癟alard覺r.
dolay覺s覺yla 羹retim y覺llar覺 癟ok b羹y羹k ihtimalle 1991'in son aylar覺 ya da 1992'nin ilk aylar覺d覺r.
繹d tengri aysar; kii ogl覺 kop 繹lgeli t繹r羹mi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Hsnmrycl

Kay覺t: 12 Mar 2011, 03:57

Mesaj Hsnmrycl » 18 Mar 2016, 17:30

timbrado yazd覺:
Noodles yazd覺:

Saatin tasar覺m覺 g羹zel duruyor. I癟inde kutuplar ve penguen resmi olmas覺 ho durmu. Peki bu tasar覺m覺n hepsi mi vintage tabir edilen saatler. Bu vintage saatler sorun 癟覺kar覺r m覺 癟al覺覺rken. G繹r羹 bekliyorum

bu toplama saatlerin i癟inde kullan覺lan mekanizmalar覺n hepsi eski olmakla birlikte baz覺lar覺 ger癟ek 24 saatlik olarak 羹retilmi, baz覺lar覺 ise 12 saatlik mekanizmalarda baz覺 deiiklikler yap覺larak elde edilmi par癟alard覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Hsnmrycl

Mesaj Hsnmrycl » 18 Mar 2016, 17:31

kethuda57 yazd覺:Resim

Ben bu saate a覺k oldum ama satan bir yer g繹rd羹m onda da stok yok :(

daha ge癟en g羹n ebay'de gezinirken bir tane g繹rm羹t羹m.
imdi tekrar bakt覺m ama san覺r覺m sat覺lm覺 hemen.
Kullan覺c覺 avatar覺
Hsnmrycl

ncekiSonraki

D繹n TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 64 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners