TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatleriniz Uçakta

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatleriniz Uçakta

Mesaj hakan1970 » 31 May 2016, 12:36

Thevenin[emoji106] olay budur.
İlk foto Transformers daki müzeye benziyor

Sent from my iPhone using Tapatalk
Her insan huzur verir...Kimileri gelince , kimileri gidince.
Kullanıcı avatarı
hakan1970

Mesaj Bond » 31 May 2016, 12:38

Harika fotoğraflar :super:

Forumda özel jeti olan 3-4 kişi var benim bildiğim ama yazmıyorlar :D
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj mucadeleci » 31 May 2016, 13:33

Clk yazdı:Mücadeleci, bir jetin motorlarinin ömrü ne kadar? 11.000 saat calismis bir jet'in motorlari icin yorumun ne olur?

Inis kalkislardan dolayi inis takimlari ve gövdenin yorulma durumu nedir? Ikinci el jetlerde nelere dikkat etmek gerekir?

*Clk başGanım :) Şimdi teknik konularda bir teknisyen olarak değil bir pilot olarak bildiğim kadarını aktarmaya çalışacağım. İş jetlerinde motorlar her 5000 saatte bir rektifiye (overhauling) olur ve sıradışı bir durum yaşanmadığı sürece bir dahaki rektifiye vaktine kadar sorun çıkartmazlar fakat hepimiz takdir ederiz ki, uçaklar pek çok mekanik sistemden oluşan çok komplike araçlar ve hepsi birlikte eskiyor. Şu sorunun cevabı mühimdir ki; 11000 saat yapmış bir uçak kaç yaşındadır ve nasıl kullanılmıştır_?

El cevap :) : İş Jetleri sahipleri tarafından operasyonel olarak iki şekilde kullanılır.
1- Şahsi kullanım: Uçağını sadece kendi seyahatleri için kullanması.
2- Şahsi ve Ticari kullanım: Uçağını kendi seyahatleri için kullanmasının yanında uygun zamanlarda kiraya verilmesi.
2a- Askeri ve kamu sektörüne hizmet veren İş Jetleri ve NetJets gibi charter firmaları için ayrıca bir başlık açılabilir..

Sadece şahsi kullanımdaki Jetler genel ortalama olarak yıllık 300 saat uçmaktadır, hem kiraya verip hem kendi uçuyorsa yıllık uçuş saati 500 civarındadır hadi çok iyi bir müşteri portföyüne sahip aracılar ile çalıştığını ve uçak için 2 ayrı ekip istihdam ettiğini düşünürsek yıllık 800 saat uçuş yapabilir diye gözlemledim.

Uçak ekibi eğer uçağa iyi bakıyorsa, yani başta pilotlar uçağa nazik davranıyorsa ve teknik ekip ile iyi koordine kuruyorsa ve teknik ekipte işinin ehli ise uçağın ömrü uzun olur, bu noktada bir uçağın ne sıklıkla ekip değiştirdiğine dikkat etmek lazım eğer 11000 saat uçmuş bir iş jeti için düşünüyorsak yaklaşık 20 yaşında olduğunu tahmin ediyorum ve 4 yılda bir ekip değiştirdiyse durumu fena değildir diyebilirim. O kadar çok detay var ki, biraz daha detaya girersem toplayamayabilirim :) Burada bir es verip soru cevap şeklinde devam etsem daha faydalı olur diye düşündüm.

Jet alma seçimine gelindiğinde ise hangi maksatla kullanılacak? ve gidilecek menziller hangi uzaklıkta? ve en önemlisi bütçe ne kadar? Tabi uçağın bütçesi ile birlikte işletim maliyeti için ayrılan bütçeyi de düşünmek lazım. Bir Citation CE680 ile Bombardier C605 uçaklarının hem alım hem işletim masrafları birbirinden farklı olmakla birlikte kabiliyetleri hemen hemen aynı seviyededir.

Eğer çok sıklıkla kıtalar arası uçulmayacaksa, 5-6 yaşında yıpratılmamış bir "Citation Sovereign" f/p oranı ile bence çekici bir alternatif.

Kıtalar arası uçulacaksa, yine 5-6 yaşında yıpratılmamış "Global 5000 - 6000" iyi bir seçenek olabilir.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Ground » 31 May 2016, 13:40

Bond yazdı:Harika fotoğraflar :super:

Forumda özel jeti olan 3-4 kişi var benim bildiğim ama yazmıyorlar :D

Resim

Abi açık ettin olmadı bu ya..
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj Bond » 31 May 2016, 13:51

Ground :D Yakışır :champ: Ama aynı motoryatlar gibi satın alma harici sahip olma maliyetleri çok fazla diye biliyorum.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Ground » 31 May 2016, 14:00

Bond yazdı:Ground :D Yakışır :champ: Ama aynı motoryatlar gibi satın alma harici sahip olma maliyetleri çok fazla diye biliyorum.

Evet öyle biliyorum :lol: :D :lol: :D

şaka bir yana işinde zamanın birim maliyeti çok yüksek olan kişiler için olmazsa olmaz muhteşem bir araç.
Simge olarak kullananları tenzih ediyorum.

İşleri, ciroları arttırıp almak lazım. :shock: :o :lol: :D
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj Thevenin » 31 May 2016, 16:53

hakan1970 yazdı:Thevenin[emoji106] olay budur.
İlk foto Transformers daki müzeye benziyor

Bir 100 puan da sana gidiyor panpa :D Smithsonian National Air & Space Museum / Udvar-Házy Center :thumbup:

Resim

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj mucadeleci » 31 May 2016, 23:45

*Thevenin, ellerine sağlık panpacım, çok şanslısın :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Bing [Bot] ve 227 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners