TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Audemars Piguet Hakkında Dillendirilmemiş Bazı Gerçekler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Audemars Piguet Hakkında Dillendirilmemiş Bazı Gerçekler

Mesaj Hellhound » 05 Ağu 2016, 10:08

Bu hafta bir AP alacaktım, aklım karıştı şimdi! (külliyen yalan :lol: )

Şaka bir yana, AP benim gözümde kasa işçiliği, kadran detayları ve kullanım rahatlığı ile ilişkilenmiş bir marka. Bileğimde yalnızca birkaç kez denesem de Royal Oak bileziği kadar rahat bir metal bilezik daha görmedim. Resmen ikinci deri gibi kavrıyor bileği ve en ufak rahatsızlık vermiyor.

Royal Oak Offshore serisini ise markanın deneme yanılma tahtası olarak görüyorum. Bezelde kauçuk kullanıp metale dönmeyi, kronograf butonlarının önce kauçuk olup sonradan daha sert bir materyale geçilmesini ve bir dönem titanyum kasa ve bilezik üretip sonra vazgeçilmesini "ya tutarsa" tarzında hamleler olarak görüyorum. Ünlü isimlere "limited edition" üretme hadisesini ise AP'den tasarım çalan Hublot'tan pazarlama stratejisi çalarak ödeşmek olarak nitelendiriyorum... Tüm bunların sonucunda markaya olan bağlılığı etkilenen yine tüketici oluyor. Breitling'in bile Superocean serisinde kullandığı kauçuk kaplama darbelere karşı son derece dirençliyken ROO'ların belediye asfaltına dönen kauçuk bezellerini veya erimeye yüz tutan kronograf butonlarını görmek, markanın uzun dönemli imajını olumsuz yönde etkiliyor.

Bütün bunlara rağmen bir gün sahip olursam şimdiden "çizilecek" diye içimin gittiği 15202, horoloji dünyasındaki son noktamdır :champ:
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj Tgm » 05 Ağu 2016, 11:43

AP kullanmadım, elime alıp incelemedim ya da bileğime takmadım. Onun için bir şey diyemeyeceğim. Ama adının Patek'in yanına yazılması bence Patek'e haksızlık.. (afl yazdığı için demiyorum yanlış anlaşılmasın. Bu, dünya genelinde de böyle :) )
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj cagatay10 » 05 Ağu 2016, 15:11

Yaklasik 2 yil once kullandigim ROO'nun takvimi saati ayarlarken surekli sorun cikartiyordu, simdi sahibi oldugum RO ise saati her kurdugumda yaklasik 1-2 saat boyunca surekli ileri gidiyor ve ben tekrar tekrar ayarlamak zorunda kaliyorum. Mantikli bir rakama elimden cikarabilirsem sanirim bir daha kolay kolay AP almam.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj archer75 » 05 Ağu 2016, 16:57

cagatay10 yazdı:Yaklasik 2 yil once kullandigim ROO'nun takvimi saati ayarlarken surekli sorun cikartiyordu, simdi sahibi oldugum RO ise saati her kurdugumda yaklasik 1-2 saat boyunca surekli ileri gidiyor ve ben tekrar tekrar ayarlamak zorunda kaliyorum. Mantikli bir rakama elimden cikarabilirsem sanirim bir daha kolay kolay AP almam.

İnsan okuyunca hayrete düşüyor. 15202 için mi söylediniz?
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj cagatay10 » 05 Ağu 2016, 23:26

archer75 yazdı:
cagatay10 yazdı:Yaklasik 2 yil once kullandigim ROO'nun takvimi saati ayarlarken surekli sorun cikartiyordu, simdi sahibi oldugum RO ise saati her kurdugumda yaklasik 1-2 saat boyunca surekli ileri gidiyor ve ben tekrar tekrar ayarlamak zorunda kaliyorum. Mantikli bir rakama elimden cikarabilirsem sanirim bir daha kolay kolay AP almam.

İnsan okuyunca hayrete düşüyor. 15202 için mi söylediniz?

Hayır 15400 için söyledim.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj Bg17 » 05 Ağu 2016, 23:37

Kerem abinin yazisinin altina imzami atarim. AP nin niye kutsal 3 lude ildugunu anlayabilmis degilim.

Genta nin bir tasarimi ancak bu kadar somurebilirdi bnce. Hani zevk meselesi bisey denmez, ama kalite sorunu bu rakamlarda kabul edilebilecek birsey degil.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj odeon » 07 Ağu 2016, 21:03

Bir onceki nesil perpetual calendar mekanizmasi hakkinda fikri olan var mi?
Kullanıcı avatarı
odeon

Mesaj Thevenin » 20 Kas 2016, 00:07

Tam olarak bu sabah da PuristsPro AP moderatoru MichaelC'nin 3 sene once aldigi 15202 referansli saatinin tepesi ayar yaparken elinde kalmis.

Tepeyi tekrar yerlestirebilip servise yollamis. 15'i askin senelik AP gecmisinde daha once boyle bir seyle karsilasmamis.

Teselli bahsi olarak da USA butik cikisli AP'lerin 5 sene garantiye sahip olmasini ve butigin hizli cevabindan duydugu memnuniyeti secmis.

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 213 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners