TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Marka Fiyatland覺rmalar覺 zerine Sohbet

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Marka Fiyatland覺rmalar覺 zerine Sohbet

Mesaj MMMacit » 20 Ara 2010, 00:48

ncelikle herkese verecei cevap i癟in imdiden teekk羹r ederim.
Gerek burada olsun gerekse baka forumlarda olsun elbise markalar覺n覺n saatlerinin 癟ok para olduu ve ismini satt覺覺n覺 o paralar覺n verilmemesi gerektii s繹ylenir. Burada bende ayn覺 d羹羹ncedeyim forumlarda biraz arat覺rma yapt覺ktan sonra kalitesiz mekanizma kulland覺klar覺n覺 anlayabiliyoruz peki benim as覺l merak ettiim konu u elbise markalar覺 tamam 癟ok para ama saat markalar覺n覺n fiyatlar覺 neden bu kadar y羹ksek ?

rnein bi hublot 20 bin ve 30 bin dolar dolaylar覺nda. imdi bu hublot saat 羹st s覺n覺f saatlerden olabilir en iyi mekanizmaya sahip olabilir ama bunlar bi saatin bu kadar fiyat olmas覺na sebebmidir ? Yoksa hublot, rolex ve dier markalardam覺 ismini sat覺yor kalitenin yan覺nda ? Bazen sitelerde g繹r羹yorum 200.000 euro saat fiyat覺 var ? Bu saat ne olabilirde bu kadar para edebilir ? Hadi p覺rlanta koysunlar komple. Kuyumculukla ura覺yorum 1 karat p覺rlanta 3.000 - 4.000 dolar civarlar覺nda bu saate bu kadar b羹y羹k p覺rlantada koyamazlar ne olabilir bu kadar y羹ksek olmas覺na sebep fiyat覺n ?
O Kadar I覺l I覺ls覺n ki Seni Farketmemek 襤mkans覺z, G羹ne Sana S覺rt覺n覺 D繹nse Ay B覺rakmaz Yaln覺z. . .
Kullan覺c覺 avatar覺
MMMacit

Kay覺t: 04 Ara 2010, 00:32

Re: Marka Fiyatlar覺

Mesaj punk » 20 Ara 2010, 00:55

Prestij...
Kullan覺c覺 avatar覺
punk

Ya: 34
Kay覺t: 25 Eki 2010, 09:58

Mesaj nickynick » 20 Ara 2010, 01:02

Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullan覺c覺 avatar覺
nickynick

Kay覺t: 16 Kas 2009, 22:44

Mesaj Wwtr » 20 Ara 2010, 01:04

Vitali Hakko'nun bir r繹portaj覺:
-Vakko ikolata'y覺 lker e yapt覺r覺yoruz.
+Efendim lker 癟ikolata'y覺 10 TL'ye ye satarken siz niye 50 TL'ye sat覺yorsunuz?
-Efendim biz Vakko olarak 10 TL'ye 癟ikolata satarsak al覺c覺 bulamay覺z ama 50 TL'ye satt覺覺m覺z 癟ikolatay覺 b羹t羹n m羹terilerimiz al覺r.

Al覺nt覺d覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Wwtr

Kay覺t: 20 Mar 2010, 14:02

Mesaj MMMacit » 20 Ara 2010, 01:08

Aynen NickyNick Hocam Bunun Gibi. Sizce Bu Paray覺 Hakediyor mu Saat ? Bence ok U癟uk Ka癟覺k Rakamlar Bunlar ? rnein Bu Saatle Normal st D羹zey Kaliteli Bi Saatin Ne Fark覺 Var Tourbillion u Katmazsak.
O Kadar I覺l I覺ls覺n ki Seni Farketmemek 襤mkans覺z, G羹ne Sana S覺rt覺n覺 D繹nse Ay B覺rakmaz Yaln覺z. . .
Kullan覺c覺 avatar覺
MMMacit

Mesaj MMMacit » 20 Ara 2010, 01:12

Wwtr yazd覺:Vitali Hakko'nun bir r繹portaj覺:
-Vakko ikolata'y覺 lker e yapt覺r覺yoruz.
+Efendim lker 癟ikolata'y覺 10 TL'ye ye satarken siz niye 50 TL'ye sat覺yorsunuz?
-Efendim biz Vakko olarak 10 TL'ye 癟ikolata satarsak al覺c覺 bulamay覺z ama 50 TL'ye satt覺覺m覺z 癟ikolatay覺 b羹t羹n m羹terilerimiz al覺r.

Al覺nt覺d覺r.

Hocam Bunun Bi Benzerini Birebir Farkl覺 Yaad覺m. X Bi Maazadan Tak覺m Elbise Al覺rken nl羹lerden Biri Geldi u Aye Hatun nal a Ferrari Alan Adam. Benim Ald覺覺m Tak覺m覺n Ayn覺s覺n覺 Ald覺 ve Tam 10 Kat Misline Ald覺 Adam Gittikten Sonra Sordum Neden B繹yle Yapt覺n覺z Diye Bana S繹yledikleri ey Biz O Tak覺ma Etiket Fiyat覺n覺 S繹yleseydik Ucuz Diye Almazd覺 Dediler.
Kullan覺c覺 avatar覺
MMMacit

Mesaj drk » 20 Ara 2010, 01:19

Derin bir mevzuya girdiniz Macit bey. :)

Giyim markalar覺n覺n b羹y羹k bir 癟ounluu, kalitesiz saatlerin 羹zerine isimlerini yazd覺rarak, 癟ok d羹羹k maliyetli saatleri y羹ksek karlarla satmak i癟in bu ii yap覺yorlar. 襤svi癟re saat end羹strisinde ise durum karmakar覺覺k. Mesela Hublot. Hay覺r i癟indeki en iyi mekanizma deil, hatta bir癟ok saatinde (b羹t羹n big bang serisi) valjoux 7753 tabanl覺 (saatin fiyat覺na oranla 癟ok ucuz bir mekanizma, bu fiyata yedek kay覺 bile al覺namaz) mekanizma kullan覺yor ancak kulland覺覺 egzotik materyeller, karbon, tungsten, tantalum, seramik gibi, maliyeti art覺r覺yor. Sadece malzeme maliyeti olarakta bakamay覺z olaya. Sonu癟ta bu iin arkas覺nda ar-ge 癟al覺malar覺 yap覺l覺yor, saat ustalar覺 yetitiriliyor, 癟al覺t覺r覺l覺yor ve tabiki en 繹nemlisi reklamlara ciddi boyutta paralar harcan覺yor. Eer sadece maliyet hesab覺 yaparsak, 繹rnek olarak, bir submariner'覺n maliyeti ne kadar olabilirki? 500tl hadi abartalal覺m 1000tl olsun ki y覺lda milyonlarca saat 羹reten bir firma i癟in par癟a ba覺na 1000tl maliyet 癟ok fazla. Bata fabrika olmak 羹zere, arac覺lar ve vergi sitemleri bu paray覺 羹lkemizde yakla覺k 12000tl seviyesine kadar getiriyor. Baka sekt繹rlerde de durum farkl覺 deil. Bir dergide okumutum Porsche Carrera'n覺n fabrikaya adet ba覺 maliyeti-u an rakam覺 net hat覺rlayam覺yorum- 15000euro diyelim, turbo modeli daha da ucuzmu. 繹yle bir araba i癟in b繹ylesine komik bir rakam 羹lkemizde turbo modeli i癟in san覺yorum yakla覺k 280000euro. Nereden nereye. Tabi turbo durup dururken de turbo olmuyor, onu o seviyeye getirene kadar harcan覺n paran覺n kar覺l覺覺 ve tabiki yine vergiler. Bu 繹rnek 癟ok say覺da 羹retim i癟in, birde 繹zel 羹retimler var. Mesela Patek Skymoon gibi. yukar覺da yaz覺yor etiket fiyat覺, 羹stelik almak i癟inde 癟ok uzun bir zaman beklemek gerekiyor. Ger癟i ebayde varm覺. Bu saati yapabilen usta say覺s覺 癟ok az ve tamamen el i癟ilii. Kuyumculukta el i癟ilii 羹r羹n羹 al覺rken fiyat覺n覺 art覺r覺r ancak satarken el i癟ilii daha az yada olmayan 羹r羹ne g繹re ayn覺 oranda deerli olmas覺n覺 salamaz deil mi? 襤te saatte de el i癟ilii yani bir nevi k羹癟羹k sanat eserleri. Kukusuz marka ad覺n覺n da 癟ok 繹nemi var. Ayn覺 seviyede hatta daha kaliteli markalar tan覺nmam覺l覺覺n dezavantaj覺 olarak d羹羹k fiyatlara sat覺l覺yorlar, yaln覺z burada kiisel beeniler daha 繹n plana 癟覺k覺yor. Yani 羹reticinin istedii fiyattan 癟ok, t羹keticinin 羹r羹n i癟in uygun g繹rd羹羹 fiyat. Baka bir konu ise pazarlama teknikleri. Yani markay覺 aran覺l覺r yapmak. Mesela 癟elik Rolex Daytona veya 癟elik Patek Nautilus bu duruma g羹zel 繹rnekler. 襤steseniz alamazs覺n覺z, paray覺 pein vermeniz gerekir, aylarca beklersiniz, indirim m羹mk羹n deil 癟羹nk羹 saat yok. Bu saatler 癟ok iyi olduklar覺ndan m覺 peki? Bence hay覺r. Sonu癟ta Rolex daha fazla Daytona 羹retse daha 癟ok satar, belki daha 癟ok kazan覺r ama efsane olamaz. Bu, epey derin bir konu asl覺nda ancak l羹ks t羹ketim mant覺k s覺n覺rlar覺n覺n biraz d覺覺nda.
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj drk » 20 Ara 2010, 01:21

Hocam Bunun Bi Benzerini Birebir Farkl覺 Yaad覺m. X Bi Maazadan Tak覺m Elbise Al覺rken nl羹lerden Biri Geldi u Aye Hatun nal a Ferrari Alan Adam. Benim Ald覺覺m Tak覺m覺n Ayn覺s覺n覺 Ald覺 ve Tam 10 Kat Misline Ald覺 Adam Gittikten Sonra Sordum Neden B繹yle Yapt覺n覺z Diye Bana S繹yledikleri ey Biz O Tak覺ma Etiket Fiyat覺n覺 S繹yleseydik Ucuz Diye Almazd覺 Dediler.

Bu 羹r羹n羹 satana ayr覺, alan o adama ayr覺 bir s覺fat laz覺m ama ay覺p olur imdi.
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners