TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Polat Alemdar'ın Saati

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Polat Alemdar'ın Saati

Mesaj Ziyaliv » 08 Oca 2011, 15:34

sayın magneto lutfen dogru bilgiler paylaşınız Armani saatleri italya da üretilir saatlerin arkalarına bakarsanız eğer "MADE IN İTALY" yazısını görebilirsiniz. Ayrıca miyota kore değil citizen tarafından üretilen japon mekanizmalardır. Saatler Çinde üretiliyor olsa idi Guess veya NAUTİCA gibi arkalarında yasal olarak olarak "MADE IN PRC" yazardı. Bu PRC yani Çin logosunu Türkiye gümrükleri uyguluyor.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj Magneto » 09 Oca 2011, 01:36

Ziyaliv yazdı:sayın magneto lutfen dogru bilgiler paylaşınız Armani saatleri italya da üretilir saatlerin arkalarına bakarsanız eğer "MADE IN İTALY" yazısını görebilirsiniz. Ayrıca miyota kore değil citizen tarafından üretilen japon mekanizmalardır. Saatler Çinde üretiliyor olsa idi Guess veya NAUTİCA gibi arkalarında yasal olarak olarak "MADE IN PRC" yazardı. Bu PRC yani Çin logosunu Türkiye gümrükleri uyguluyor.

Ben nette Emporio Armani'nin İtalyadaki fabrikası hakkında bir bilgi bulamadım ? Made in Italy
Şu ana kadar nedense hiçbir Emporio Armani'nin arkasında Made in Italy saat yazısını görmedim.Emporio Armani gibi modada ünlü bir marka müşterileri fahiş fiyata alıştırmışken,hiçbir Italy saatini 250-300$ lardan satışa sunmaz.
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj Ziyaliv » 09 Oca 2011, 17:12

sayın magneto ben armani saatlerinin kastamonu resmi bayisiyim ve mağazamdaki tüm armani saatlerin kayışlarına made in italy logosu vurulmustur. Ayrıca italya da armani tarafından değil FOSSİL GROUP taradından üretilir. Armani nin bir sloganı vardır, Koray HANCI (Saatvesaat satış mudürü) ile konusmuştuk onu size iletiyim "Fiyat veya satış bizim için önemli değildir, sadece armani presjtini korumak bizim için önemlidir" denmiştir. Saat fiyatı ile kıyaslama yapamazsınız üretim yeri hakkında lütfen tüketicileri yanlış yönlendirmeyeniz. Arkasında made in prc veya china yazmıyorsa bu size bu saatler çin yapımıdır yorumunu yapma hakkını tanımaz. ayrıca lutfen yurtdışı fiyatlarla değil tr fiyatları ile kıyaslarsanız ürünleri daha aydınlatıcı bir sonuca ulaşırsınız ki TR de bu saatler 459 TL resmi piyasa satış fiyatı ile satışı başlar.

detaylı bilgiyi su siteden alabilirsiniz:
http://www.europastar.com/1000751981/
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj drk » 09 Oca 2011, 19:02

Acaba kayış italya'da yapılmış olabilir mi sadece? Birde saatin italya'da yapıldığına dair bir belge yada fotoğraf koyabilir misiniz? Artık lüks italyan markaların bazı binlerce liralık giysileri bile çinde yapılırken saatin italyada yapılması garip geldi bana.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Ziyaliv » 09 Oca 2011, 19:44

Bakın öncelikle şunu ifade edeyim saatlerin arkasında üretici firma üretim yerine yazmasa bile su andan itibaren tüm Çin'den gelen ürünlere T.C. Gümrüklerinde "Made in PRC" logosu vuruluyor, devlet bunu Çin malı ürünler bilinsin diye yapıyor. Şöyle örneklendirebilirim size Guess, Nautica, Tommy Hilfiger gibi Çin'de markaların arkalarında (saat satcılarında inceleyebilirsiniz) Çin'de üretim logosu olmasa bile yasa gereği bu ürünler T.C. Gümrükleri tarafından "Made in PRC" damgası vuruluyor ve bu markalardan ikisi saatvesaat bünyesinda fakat Fossil, Diesel, Burbery, Emporio Armani, Esprit, Dkny saatlerinin arkasında bu logoları göremezsiniz çünkü fossil group saatleri Amerika da üretilmektedir. Emporio Armani ise italyan üretimdir. Bunu için detaylı bilgileri 444 72 28 saatvesaat'ten alabilirsiniz. İlla ki belge istiyorsanız. Fakat timex group tarafından üretilen yine saatvesaat ithalatında ki Guess saatlerde "Made in PRC" yi görebilisiniz. Çünklü Çin'de bu saatlerin montajı yapılıyor. Ayrıca şunu da belirteyim, zamanında üniversitede araştırmasını yapmış olduğumdan dolayı sadece italya'da beyler hatta tüm dünya ülkelerinde tek kalite seviyesinde ürün üretilmiyor. Yaklaşık 6 ila 10 arasında değişik kalite standartlarında ürün üretimi yapabiliyor çoğu ülke ki biz İtalya'dan bahsediyoruz. Koskoca İtalya sadece Panerai seviyesinde high-range level üretim yapmıyorlar. O yüzden konuyu belli başlı kalıplarla şekillendirmeyiniz. Detaylı bilgi veya belgeyi dilerseniz Saatvesaat ten temin edebilirsiniz. Bu iş ticaret o kadar basit kurallarla işlemiyor artık T.C. ye giren bir ürünün üretim yeri kalite seviyesi gibi unsurlar kontrol edilip, ürünler Çin gibi yerlerde üretildiyse bunlara Gümrüklerimiz tarafından soğuk damga vuruluyor. Peki altında boyle bir seyden bahsetmeyen bir saate nasıl çin'de üretiliyor dersiniz?
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj drk » 09 Oca 2011, 20:21

Lütfen buraya emporio armani saatlerin tamamen italya'da üretildiğine dair bir kanıt koyun. Müşteriniz size bu soruyu yöneltse saatvesaat i arayın mı diyeceksiniz?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Ziyaliv » 09 Oca 2011, 22:22

evet arkadaşım öyle diyeceğim çünkü bana da bunu belirten saatvesaat. Kanıt istiyorsun ya kanıtı orada işte al kendin.
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj Ziyaliv » 09 Oca 2011, 22:39

sayın magneto paylaştı kore malı miyota mekanizmalar var armani saatlerde diye ki daha miyota mekanizmaların citizen tarafından japonya da yapıldığını bile bilinmiyor. Siz bir saatçinin sözlerine inanmıyorsanız siz ispatlarmısınız Çin malı olduğunu.
En son Ziyaliv tarafından 09 Oca 2011, 23:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: gargamell, şimendifer ve 200 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners