Ziyaliv » 09 Oca 2011, 19:44
Bakın öncelikle şunu ifade edeyim saatlerin arkasında üretici firma üretim yerine yazmasa bile su andan itibaren tüm Çin'den gelen ürünlere T.C. Gümrüklerinde "Made in PRC" logosu vuruluyor, devlet bunu Çin malı ürünler bilinsin diye yapıyor. Şöyle örneklendirebilirim size Guess, Nautica, Tommy Hilfiger gibi Çin'de markaların arkalarında (saat satcılarında inceleyebilirsiniz) Çin'de üretim logosu olmasa bile yasa gereği bu ürünler T.C. Gümrükleri tarafından "Made in PRC" damgası vuruluyor ve bu markalardan ikisi saatvesaat bünyesinda fakat Fossil, Diesel, Burbery, Emporio Armani, Esprit, Dkny saatlerinin arkasında bu logoları göremezsiniz çünkü fossil group saatleri Amerika da üretilmektedir. Emporio Armani ise italyan üretimdir. Bunu için detaylı bilgileri 444 72 28 saatvesaat'ten alabilirsiniz. İlla ki belge istiyorsanız. Fakat timex group tarafından üretilen yine saatvesaat ithalatında ki Guess saatlerde "Made in PRC" yi görebilisiniz. Çünklü Çin'de bu saatlerin montajı yapılıyor. Ayrıca şunu da belirteyim, zamanında üniversitede araştırmasını yapmış olduğumdan dolayı sadece italya'da beyler hatta tüm dünya ülkelerinde tek kalite seviyesinde ürün üretilmiyor. Yaklaşık 6 ila 10 arasında değişik kalite standartlarında ürün üretimi yapabiliyor çoğu ülke ki biz İtalya'dan bahsediyoruz. Koskoca İtalya sadece Panerai seviyesinde high-range level üretim yapmıyorlar. O yüzden konuyu belli başlı kalıplarla şekillendirmeyiniz. Detaylı bilgi veya belgeyi dilerseniz Saatvesaat ten temin edebilirsiniz. Bu iş ticaret o kadar basit kurallarla işlemiyor artık T.C. ye giren bir ürünün üretim yeri kalite seviyesi gibi unsurlar kontrol edilip, ürünler Çin gibi yerlerde üretildiyse bunlara Gümrüklerimiz tarafından soğuk damga vuruluyor. Peki altında boyle bir seyden bahsetmeyen bir saate nasıl çin'de üretiliyor dersiniz?
"Saat, Saatçiden Alınır...."