TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Aile İçerisinde Elden Ele Dolasan Servet

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Aile İçerisinde Elden Ele Dolasan Servet

Mesaj Clk » 09 Oca 2011, 10:27

Dün yasamis oldugum ilginc bir olayi sizler ile paylasmak istedim.

Lutz ile birlikte yemek yerken bana Martin'in (ortak arkadasimiz) dededen kalma bir Rolex'i oldugunu ve bu saatin kadranini ve kollarini degistirmek istedigini, konu ile ilgili yardimci olup olamayacagimi sordu!!! Himmm, Dededen kalma Rolex??? Hemen Martin'i aradik ve saati görmek icin yola koyulduk.

Saati gördügümde gözlerime inanamadim. Saat sadece eski bir Rolex degildi. O bir Steve McQueen 1655 Explorer II' idi.

Resim

Saatin genel durumu cok iyi olmamak ile beraber " kasa taslanmis ve parlatilmis, bezelde ki rakamlar kimi noktalarda silinmis, portakal rengi olan 24 saat kolu iyice sararmis ve kadrandaki 12 indexi üzerinde hata mevcut" yinede nadir bulunan ve halen tritium indexlere sahip bir saat. Yazik ki saatin evraklari yok. Cünkü saat dede öldükten sonra babaannesi tarafindan martin'in amcasina Martin amcasini kaybettikten sonrada Martin'e kalmis. Kisacasi aile icin manevi degeri yüksek olan bir saat. Tabii ki ben saati alabilmek icin herseyi yaptim yeni bir GMT Master II önerdim, para teklif ettim ama Martin satmak istemedi :(

Gerekli olan tüm uyarilari yaptiktan sonra " saatin kadraninin orijinal kalmasi, degistirmesi durumunda sadece tritium kadran ile degistirmesi gerektigi v.s." evime geri döndüm.

Saatin o dönem ki satis degeri yaklasik 2700-3000 Mark yani bugün ki deger ile en fazla 1500 Euro. Bugün ayni saatin evrakli ve durumu iyi olan örnekleri icin sorulan ücret 11.000 ile 14.000 Euro arasinda degismekte. Martin'in elinde ki saat ise tahminimce 5000 - 7000 Euro arasinda bir degere sahip.

Forum iceriinde defalarca yazdigimiz gibi saatler gercektende aile icerisinde kusaktan kusaka aktarilabilecek degerler. Kutusu ve evraklari ile saatlerinize cok iyi bakin. Bizden sonra saatlerimize sahip olacaklarin mutlu olacaklarina emin olabilirsiniz :D

Not: Heyecandan fotograf cekmeyi unuttum. Uygun bir ara fotograf ceker (yada cektirip) buraya eklerim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Aile icerisinde elden ele dolasan servet ...

Mesaj Emre » 09 Oca 2011, 11:38

Cok guzel bir konu clk,

Hele bir de o saatin uzerindeki anilar da gelecek nesillere geciyorsa o saat daha degerli olur. Saati alabilseydin de guzel olabilirdi ama Martin de bu manevi degerlere sadik kalabilmis, ne mutlu ona. Saatle tasinan anilar paha bicilemez. Annenizle/anneannenizle evlenirken dugunumuzde kolumda bu saat vardi, veya beni bugunlere getiren su toplantiyi yaparken kolumda bu saat vardi, universiteden mezun olurken kolumda bu saat vardi...

Peki sizce bir saati aile icerisindeki gelecek nesile birakmanin en guzel ve en ozel yolu hangisi? Bence insanin sagliginda bu el degistirmenin olmasi en guzeli. Yani saatinizi oglunuza, damadiniza, yegeninize vs. birakirken onlarin gozundeki isiltiyi gormek muhtesem olur heralde. Lakin saati maddi degerinden cok daha degerli kilan bir baska an da mesela vefat eden bir buyugunuzun o yillardir ailenin goz bebegi olan saati size biraktigini ogrendiginiz an olabilir.

Eger icimizde saatini gelecek nesillere birakmayi dusunenler varsa, hepiniz icin temennim umarim bizden cok sonra gelecek nesiller birakacagimiz saatlerin degerini bilirler =)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Re: Aile İçerisinde Elden Ele Dolasan Servet

Mesaj Redliner » 10 Oca 2011, 17:50

Saat canavar bence. Nereye takıldım biliyormusun sevgili clk. Saatin genel durumu çok iyi olmamakla birlikte demişsin ya ben orda kaldım hala :lol: Bundan daha iyi durumda olması için herhalde sadece kutusunda ve çekmecesinde kola hiç takılmadan duruyor olması gerekirdi kanımca.
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj retrograde » 09 Ara 2011, 18:39

konu için teşekkürler clk anısı olan bir saatim olsa bende Martin gibi yapardım saatin değeri ne olursa olsun. emre08 yadıklarınızın tümüne izninizle katılıyorum.

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj fsinan » 12 Ara 2011, 12:37

Keşke bezele polisaj yapmasalarmış, istediği kadar çizik olsun, ben yaptırmazdım.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 249 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners