Lutz ile birlikte yemek yerken bana Martin'in (ortak arkadasimiz) dededen kalma bir Rolex'i oldugunu ve bu saatin kadranini ve kollarini degistirmek istedigini, konu ile ilgili yardimci olup olamayacagimi sordu!!! Himmm, Dededen kalma Rolex??? Hemen Martin'i aradik ve saati görmek icin yola koyulduk.
Saati gördügümde gözlerime inanamadim. Saat sadece eski bir Rolex degildi. O bir Steve McQueen 1655 Explorer II' idi.

Saatin genel durumu cok iyi olmamak ile beraber " kasa taslanmis ve parlatilmis, bezelde ki rakamlar kimi noktalarda silinmis, portakal rengi olan 24 saat kolu iyice sararmis ve kadrandaki 12 indexi üzerinde hata mevcut" yinede nadir bulunan ve halen tritium indexlere sahip bir saat. Yazik ki saatin evraklari yok. Cünkü saat dede öldükten sonra babaannesi tarafindan martin'in amcasina Martin amcasini kaybettikten sonrada Martin'e kalmis. Kisacasi aile icin manevi degeri yüksek olan bir saat. Tabii ki ben saati alabilmek icin herseyi yaptim yeni bir GMT Master II önerdim, para teklif ettim ama Martin satmak istemedi

Gerekli olan tüm uyarilari yaptiktan sonra " saatin kadraninin orijinal kalmasi, degistirmesi durumunda sadece tritium kadran ile degistirmesi gerektigi v.s." evime geri döndüm.
Saatin o dönem ki satis degeri yaklasik 2700-3000 Mark yani bugün ki deger ile en fazla 1500 Euro. Bugün ayni saatin evrakli ve durumu iyi olan örnekleri icin sorulan ücret 11.000 ile 14.000 Euro arasinda degismekte. Martin'in elinde ki saat ise tahminimce 5000 - 7000 Euro arasinda bir degere sahip.
Forum iceriinde defalarca yazdigimiz gibi saatler gercektende aile icerisinde kusaktan kusaka aktarilabilecek degerler. Kutusu ve evraklari ile saatlerinize cok iyi bakin. Bizden sonra saatlerimize sahip olacaklarin mutlu olacaklarina emin olabilirsiniz

Not: Heyecandan fotograf cekmeyi unuttum. Uygun bir ara fotograf ceker (yada cektirip) buraya eklerim.