TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Fosfor Türleri Hakkında Bilgi ve Tavsiye

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Fosfor Türleri Hakkında Bilgi ve Tavsiye

Mesaj Redliner » 13 Oca 2011, 15:38

Öncelikle çok geçmiş olsun umarım hızla iyileşirsiniz. Yukarıda arkadaşlarımızın söylediği saatler gerçekten güzel ve parlama olarak sizi tatmin edecek saatler. Ancak fiyat olarak uygun değiller. Ben kendi adıma 3 tane seiko5 kullanıyorum değiştirerek. 3 ü de 200$ civarında saatler. Fosfor konusuna gelince ben bu saatlerden herhangi birini bir gün koluma taktığım zaman evdeki ışıktan bile beslenip gece 5-6 saat boyunca çok yeterli parlama yapıyorlar. Zaten 5-6 saat içinde insan kaç kere uyanıp saate bakarki. Herhangi bir seiko5 in diver olan modeli sizi fazlasıyla tatmin edecektir diye düşünüyorum. Birde son olarak orient in de diver modellerini sirkeci de incelemiştim gördüğüm kadarıyla fazlasıyla parlama yapıyorlardı ama demekki uzun süre parlak kalamıyorlar.
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj civciv » 13 Oca 2011, 16:51

Geçmiş olsun. Annem de kalça protezi ameliyatı geçirdi 4-5 ay önce ve şu an gayet iyi, umarım siz de çabucak iyileşirsiniz. Küçük bir tavsiye, sürekli yatmayın, bol bol yürüyün (evin içinde).

Eğer sürekli karanlık ortamlarda bulunulmuyorsa (şehir dışı ormanlık alan, dalış vb. gibi) bu fosfor olayına çok fazla takılmamak lazım bence. Özellikle de -düşük te olsa, kapalı tutulunca zararsız da denilse- radyoaktifliği söz konusu olan tritium'lu bir saati şahsen ben almazdım.

Bunun yerine, şu ufacık ve anahtarlıklara takılabilen LED'li bir el feneri her tür ortamda en iyi fosfordan çok daha fazla işe yarayacaktır bence. Karanlık ortama girmeden önce veya karanlıkta saate birkaç sn. tutunca iş biter. Böylece 7/24 yanınızda olacak kullanışlı bir fosfor şarj üniteniz olur. Geleneksel kullanım alanları da artısı tabi :)
Kullanıcı avatarı
civciv

Mesaj ercangun » 13 Oca 2011, 20:19

Başlık kirliliği yaratmamak adına burada sorabilirim diye düşündüm, uygun olmazsa yeni başlığa taşınabilir, şimdiden moderatör ve üye arkadaşların affına sığınıyorum;
Vostok saatime fosfor attırmayı düşünüyorum. Geceleri yeterince parlamıyor artık. İyi kalitede fosfor attırabileceğim bir yer bilen var mıdır?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
ercangun

Mesaj Tolgi06 » 14 Oca 2011, 02:12

Redliner orient dalgıç saatlerinde gece görüşü için normal saatlerinde kullandığından farklı bir materyal kullanıyor.Tam ismini filan bilmiyorum ama parlama süresi oldukça uzun.Bu arada seiko 5 lerinden memnun musun?Forumda seiko 5 sportlarda ilgili konu çok ama bilgiyi 3 seiko 5 sahibi senden almak mantıklı.Kafamda bir tane alma fikri var ama bakalım...
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Clk » 14 Oca 2011, 02:21

Luminova konusunda piyasada ki en gücsüz saatlerden birinin Rolex Milgauss GV oldugunu belirtmek isterim... Hani o kadar para verdim bu neden aydinlatmiyor diye sormayin :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj gurcaglar » 14 Oca 2011, 04:22

Geçmiş olsun. Yatakta mahsur kalmanın ne demek olduğunu iyi bilirim, bacağımdaki protez nedeniyle. Tüm cevapları inceledikten sonra size ben de "super luminova" yı öneririm, bendeki iki saatte Aristo ve Poljot Chronograph son derece iyi ve uzun süre parlaklık veriyor ama tam şarj etmiş olsa da en iyi gece parlayan kimyasal en fazla dört-beş saat parlak kalabilir sanırım. Tritium artık çok az kullanılıyor, ancak radyoaktivite düzeyi "radium" kadar vahim değil merak etmeyin, yine de artık önerilen bir parlaklık veren kimyasal ürün olmaktan çıktı.
Ercangün'ün sorusuna yanıt olarak ben Vostoklarımı kendim fosforladım, zor bir iş değil. Ancak yapmaktan imtina ederseniz size önerim olabilir.
Sağlıcakla kalın,

A.G.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj safir » 14 Oca 2011, 16:04

arkadaşlar oldukça tatminkar cevaplar yazmış,ben de naçizane bir model belirtmek istedim;seikonun skx serisi dalgıç saatleri diğer seiko modellerine göre daha parlak ve daha uzun aydınlatma gücüne sahip ,bu seri içinde de skx779 öne çıkıyor,superluminova ile aynı özellikte malzeme kullanıyor diye hatırlıyorum,sunduğu güzel görsel şölen için makul olduğunu düşündüğüm 150-200 dolar arası fiyata alınabilir sanırım

ışıkla şarja ihtiyaç duymayan tritium tüpü kullanan güzel modelleri de arkadaşlar belirtmiş,ball,luminox,traser vb.
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj tdemiray » 14 Oca 2011, 20:49

İyi dilekleriniz ve gösterdiğiniz alaka için hepinize çok teşekkür ederim.Orınet CEM 7500 saat daha 1 haftalık ve soyledıgım gıbı daha tam gun ısıgı görmedı evdekı gun ıcındekıı aydınlıkta malesef şarj olmuyor gıbı .Ancak spot lamba altına tutarsam sarj oluyor.Acaba dısarıdakı gun ısıgı ıle yeterınce sarj olacakmı.
Kullanıcı avatarı
tdemiray

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Okanito ve 131 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners