TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega Seamaster Kol Uyumsuzluğu

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega Seamaster Kol Uyumsuzluğu

Mesaj Ahbob » 23 Eyl 2017, 20:21

Ground; açıkçası düşündüm bunu yapmayı da, iyi niyet göremeyince pek karşıdan, olumsuz etkisi daha fazla olur diye düşündüm. Ama şu süreç sonunda bu kişileri ve sergiledikleri tavrı Omega ile paylaşmayı düşünüyorum.

SemsalGS; Omega Swatch Grup'u adres gösteriyor. Oradaki sorumlu da ilk görüşmemizde; "müşteri memnuniyeti adına saati sizden alır, sonrasında biz satıcı ile aramızda hallederiz" derken son seferde olayı "ben öyle birşey demedim, Omega bu saate toleranslar dahilinde dedi, en fazla tamir ederiz"e getirdi. Açıkçası bu seviyede bir saatte böyle birşey yaşayabileceğimi hiç tahmin etmezdim. Üst seviye saatlerde problem olmasından öte, bunun bir problem değil de normal birşey olarak söylenmesi bana daha ters geliyor. Omega'nın 2 dakika toleransımız var demesi, bence kabul edilir birşey değil.

Archimed; hani sıkıntılar az da olsa yaşanır da, burada müşteri ilişkileri daha önemli bence. Bu sorundan bahsettiğim Omega'nın sorunu çözmesi için yönlendirdiği kimseler, Omega adına değerlendirme yapıp bana takıntılı muamelesi yapmaları, bunun oldukça normal birşey olması, Rolex'te de var demeleri ile açıkçası bu hatadan daha fazla, bende markaya zarar verdiler.
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj Wwtr » 23 Eyl 2017, 20:42

Geçmiş olsun, böyle ciddi bir durumu yeteri kadar dikkate almamaları benim gözümde prestij kaybettirdi.
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Mesaj mturann » 23 Eyl 2017, 21:41

Seiko 5 mi bu iki dakikalık tolerans olsun. Ki Seiko 5 lerde bile böyle bir sorun yok.
Bence kabul edilebilecek bir şey değil.
10k üzerindeki saatlerle 300-500 TL lik saatler arasındaki tek fark marka ve prestij farkıdır.
Marka da bu prestiji müşteri hizmetleriyle taçlandırır.
Omega bence çok hatalı. Yapacağı tek şey saati alıp hiç polemiğe bile girmeyip hemen değiştirmek olacaktı.
Geç kaldılar bunun için.

Resim

Belki de düzelmez :)
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj darksilence » 23 Eyl 2017, 23:39

Referans numarasına bakmamıştım hiç şimdi dikkat ettim. Master co-axial Seamaster 300 bir de. Master chronometer larda da böyle bir tolerans var mı acaba çok merak ettim. Yok onca testlerden felan bahsediliyor bilmem ne!! O kadar testten geçsin, simetrik görsel kontrolleri yapılsın ama en son finalde bunda da -/+ 2 dk tolerans deniyorsa yazıklar olsun.
Bu yaşananlar bize akıl tokmağı oluyor aslında. Saat satın alırken bir güzel kurcalıycaksın. Bezelinin boşluğuna ve simetrisine bakıcan, akrep yelkovan hizalamasına bakıcan. Bu konuyu okuduktan sonra işkillendim kendi saatimin hizlamasına baktım yeminle. Paranoyak olmamak elde değil!!
Resim
"As the Years Go Passing By..."
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj Ahbob » 24 Eyl 2017, 00:57

Wwtr; teşekkür ederim. Omega ile birlikte Swatch Grup da, en azından buradaki ekibi ile hayal kırıklığına uğrattı beni diyebilirim.

mturann; saati alıp değiştirmek bir yana, tüm saatlerde var demeleri ve bunun sonucunda mail attığım Omega'nın gerçekten toleranstan bahsetmesi bu seviyede kabul edilebilir bir durum değil bende.

darksilence; saat almadan önce kesinlikle kontrol şart gerçekten, bu seviyedeki bir saatte bile böyle bir hataya/yanlışa tolerans deniyorsa eğer.
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj SeiKinetic » 27 Eyl 2017, 12:55

Durumu legalleştirmeye çalışmaya, sağa sola sapmaya gerek yok. Durum, kısa ve net şekilde rezaletin daniskasıdır. Acil iade isteyin. Ülke nüfusunun yarısının o miktar için 1 yıl çalıştığını ve bu miktarı, 2 hafta içinde içinin açılıp, oynanıp; kendi hatalarından kaynaklı kabul edilemeyecek derecede rezalet bir sorunu düzeltmeye; akabinde bu hali hazırda 'eskimiş', tabiri caizse 'içine edilmiş' saati kullanmak için ödemediğinizi unutmayın. Bu saatin düzeltildiğini varsayalım. Neden sizden ikinci elde alayım ki? Bunu da göz önünde bulundurun. Seviyenizi korumaya çalışmanızı anlıyorum ama karşınızdakilerin size atfettiği değeri ben bile kabul edemiyorum. Bu adamların ellerindeki oyuncaklar Omegalar, Breguetler, Blancpainler olabilir. Ama o zihniyet halen memleketin unutulmuş bir köşesindeki Mahmut Emmi'nin zihniyetiyle aynı. Günü kurtarmak, sonuna kadar haksızı savunmak, yalan söylemek... Fark diksiyon ve giyim. İşinde gücünde, dürüst esnafı pek tabii tenzih ederim.
Gerçekten yerinize ben çıldırdım desem yeridir. Elinizden ne geliyorsa yapın, edin. Hakem heyeti, mahkemeler, davalar, Omega'ya el yazısı mektup (değerli bir üyemiz, Rolex bayiindeki çalışan rezaletine böyle bir çare bulmuştu. Akabinde özürler, şahsi özel sunumlar...) Ama lütfen ne o parayı onlara bırakın, ne de ayıplı malın size-amiyane tabirle- giydirilmesine izin verin.
Kolay gelsin dileklerimle...
Tutto ha una maniera.
Kullanıcı avatarı
SeiKinetic

Mesaj Ahbob » 27 Eyl 2017, 20:13

SeiKinetic; bugün yine kendileriyle görüştüğümde firmadan yana bir sıkıntı olmadığını, firmanın Omega ile anlaşmaya çalışmasından ötürü iadenin bekletildiğini söylediler. Hoş, bana ne firma ile Omega arasındaki olaydan deyince de olayı o tarafın saatte bir sıkıntı bulamamasına getirdiler. Bir umut onların da iyi niyet göstermelerini umuyorum. Yoksa bu gidişle bundan sonraki durak tüketici heyeti olacak gibi görünüyor.

Açıkçası çıldırma durumunu ben Omega'nın yönlendirdiği Swatch Grup'un, söylediğine göre en yetkilisi olan kişinin dün iade alırız deyip bugün olamaza getirmesinde yaşadım. Gerçi Omega'nın bu mekanizmaya sahip saatlerinde 2 dakikalık bir toleranstan bahsetmesi de beni az çıldırtmadı diyemem. Omega'ya ve Swatch Grup'a, beni çıldırtan Swatch Grup'lularla ilgili okkalı bir mail atmayı düşünüyordum da el yazısı mektup hiç aklıma gelmemişti, bunu da yapacağım sanırım. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj evsen81 » 27 Eyl 2017, 21:33

Omega'yı sağlam marka bilirdim ama değilmiş.Malının arkasında dur(a)mamış.-+2 dk kollarda kayma hiçbir saatte kabul edilmez.10-20 bin TL para vereceksin -+2 dk sapma normaldir diyecekler.200-300 TL ye alınan saat bile olsa kabul edilecek bir durum değil net.
Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.
Kullanıcı avatarı
evsen81

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Proscd ve 202 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners