Ground; açıkçası düşündüm bunu yapmayı da, iyi niyet göremeyince pek karşıdan, olumsuz etkisi daha fazla olur diye düşündüm. Ama şu süreç sonunda bu kişileri ve sergiledikleri tavrı Omega ile paylaşmayı düşünüyorum.
SemsalGS; Omega Swatch Grup'u adres gösteriyor. Oradaki sorumlu da ilk görüşmemizde; "müşteri memnuniyeti adına saati sizden alır, sonrasında biz satıcı ile aramızda hallederiz" derken son seferde olayı "ben öyle birşey demedim, Omega bu saate toleranslar dahilinde dedi, en fazla tamir ederiz"e getirdi. Açıkçası bu seviyede bir saatte böyle birşey yaşayabileceğimi hiç tahmin etmezdim. Üst seviye saatlerde problem olmasından öte, bunun bir problem değil de normal birşey olarak söylenmesi bana daha ters geliyor. Omega'nın 2 dakika toleransımız var demesi, bence kabul edilir birşey değil.
Archimed; hani sıkıntılar az da olsa yaşanır da, burada müşteri ilişkileri daha önemli bence. Bu sorundan bahsettiğim Omega'nın sorunu çözmesi için yönlendirdiği kimseler, Omega adına değerlendirme yapıp bana takıntılı muamelesi yapmaları, bunun oldukça normal birşey olması, Rolex'te de var demeleri ile açıkçası bu hatadan daha fazla, bende markaya zarar verdiler.