TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatlerimiz: Toplu Aile Fotoğrafı

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: Saatlerimiz: Toplu Aile Fotoğrafı

Mesaj EnderE » 05 Şub 2018, 22:28

Ankthas yazdı:
khef yazdı:Büyük bir operasyon sonrası, saat sayısını 4’e düşürmeyi başardım. Elimdeki 9’lu saat kutusundan kurtulmak ilk aşama, sadece winder’a sığacak sayıya inene kadar tasfiye ise ikinci aşama oldu. [emoji106]

Seiko Chrono gittikten sonra 3 kalacak. Bundan sonra max. 5 saat ile devam edebilmek istiyorum. :D

Projede seçtiğim CB Chrono gelene kadar bir ekleme yapmayı düşünüyorum. Fikir sunmak isteyen varsa çok memnun olurum. :champ:

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu kutuya bence bir alman yakışır, mesela Nomos :champ: . Hem diğerlerine göre daha sade hem de biraz daha dressy durumlar için kurtarıcı olur, ben model olarak metro'ları beğeniyorum özellikle şu arkadaşı:

https://nomos-glashuette.com/en/metro/metro-neomatik-39-silvercut-1114
Katılıyorum . Tüm saatler kalın . İnce bir nomos güzel olur

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ender Erdogan / Eski Kullanıcı Adı Forestsoul
Kullanıcı avatarı
EnderE

Mesaj Umutt » 05 Şub 2018, 23:39

khef yazdı:Büyük bir operasyon sonrası, saat sayısını 4’e düşürmeyi başardım. Elimdeki 9’lu saat kutusundan kurtulmak ilk aşama, sadece winder’a sığacak sayıya inene kadar tasfiye ise ikinci aşama oldu. :thumbup:

Seiko Chrono gittikten sonra 3 kalacak. Bundan sonra max. 5 saat ile devam edebilmek istiyorum. :D

Projede seçtiğim CB Chrono gelene kadar bir ekleme yapmayı düşünüyorum. Fikir sunmak isteyen varsa çok memnun olurum. :champ:

Resim

Çok güzel bir kompakt aile, iyi günlerde kullanın öncelikle.

Arkadaşların Nomos tercihi çok isabetli görünmekle birlikte, ben şahsen bir eklenti hakkım olacaksa bunu bir pilottan yana kullanırdım.

Seçiminiz ne olursa olsun, şimdiden hayırlı olsun diyorum..
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Maradona » 06 Şub 2018, 01:19

khef yazdı:Büyük bir operasyon sonrası, saat sayısını 4’e düşürmeyi başardım. Elimdeki 9’lu saat kutusundan kurtulmak ilk aşama, sadece winder’a sığacak sayıya inene kadar tasfiye ise ikinci aşama oldu. :thumbup:

Resim

Verilen öneriler yanında bir tane de dağa taşa vurmalık toolwatch pek gadın olur sevgili @khef... ;-)
Kullanıcı avatarı
Maradona

Mesaj KaraSinek » 06 Şub 2018, 10:02

uzbey33 yazdı:Toplam 0,1 K usd'lik Komandirskie ailem, krom kaplamalarini kaldirip eskitme uyguladigim saatler :thumbup:

Resim

çok güzel bir aile. özellikle ortadaki modeli çok beğeniyorum. niyetlenip ebayden baktım ama modele denk gelemedim.
https://www.instagram.com/karasinek666/
Kullanıcı avatarı
KaraSinek

Mesaj afl » 06 Şub 2018, 10:48

Resim

khef, kuvvetli bir eliminasyon olmuş :D
Seiko gidip yerine CB chrono gelirse, siyah kadran dress watch bölümü layığıyla kapanır. Oris TSF çelik bilezik (ve kauçuk ile) hem diver hem günlük şık saat bölümünü hem de çelik bilezik kullanımını halleder. Diğer Oris ise bence her şeye uyan çok güzel bir model zaten. Full spor ve outdoor işini de Tissot'a verince 5. yi düşünmeye başlayalım.
Bence tarz olarak 5. saat bir dress olsa daha yakışır. Hatta bayağı bir klasik dress tarafındayım. Görsel olarak da renklere bakınca açık renk kadran bir dress ağırlık kazanır.
Hatta annual calendar veya world time gibi komplikasyon da eklenir veya yine chrono bile olabilir. Nomos'u çok sevsem de bence bu koleksiyonla ve tarzınızla pek bağdaştırmıyorum. Montblanc, JLC hatta Sinn olabilir.

Önce Montblanc Orbis Terrarum
Marka, mekanizma ve dizayn üst seviyede. 5900 Euro liste fiyatıyla (ki ciddi indirim alınabiliyor)1. sınıf World timer :o
Resim

Sinn 910 anniversary limited edition
Türkiye'de yok ama yurtdışı fırsatı denenebilir. Yine bence çok kaliteli bir marka ve özel bir chronograph.
4500 Euro listesiyle yine gizli hazine.
Resim

JLC Master Ultra thin Moonphase. Bilmiyorum söze gerek var mı :super:
Resim

Nomos hakkında adınıza fikir yürüttüm ama Nomos da alternatif olur derseniz şu iki model favorim
Ludwig
Resim

Ludwig lug yapısı rahatsız ediyorsa da klasik kasada Zürich
Resim
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Cruciatus » 06 Şub 2018, 11:32

afl yazdı:

Resim

Sinn 910 anniversary limited edition
Türkiye'de yok ama yurtdışı fırsatı denenebilir. Yine bence çok kaliteli bir marka ve özel bir chronograph.
4500 Euro listesiyle yine gizli hazine.
Resim

5900 avro olmuş :( çok güzel bir saatmiş..

http://www.sinn.com.tr/tr/Modell/910_Jubilaeum.htm

Kullanıcı avatarı
Cruciatus

Mesaj khef » 06 Şub 2018, 18:56

Oncelikle herkese fikirleri icin tesekkur ederim. :champ: :champ:

Mlm, dostum aslında Seiko'yu ne kadar sevdiğimi biliyorsun ama kafamda kizağa çekince geri dönüş olmuyor. Tissot ise aileden gelen bir hediye, kalıcı. :thumbup: Hem Seiko giderse, 516'nin chrono görünümlü triple second kadrani ile, CB Chronograph gelene kadar kendimi kandiririm. :D :champ:

Ankthas, kesinlikle bir alman ve bir dress watch eksikliği var. Ikisini karşılayan marka ise nokta atışı ile Nomos. Tavsiye çok doğru. :thumbup: :champ:

EnderE, aralarında bir tek Oris 1917 10mm, dediğiniz gibi diğerleri 12 ve üstü. :thumbup: :champ:

Umutt, pek belli etmese de Oris 1917 cep saatinden devşirme bir pilot. :D Ilginc bir hikayesi var. Vakit ayırıp, kullanıcı incelemesi yapabilirsem, forumla paylaşacağım. :champ:

Maradona, dogru tespit ama Suunto yeni gitti. Bir sure toolwatch ihtiyacım olmayacak. :thumbup: :champ:

Afl, kafamdaki tüm fikirleri özetleyen bir cevap olmuş. :super: Nomos bir çok eksiği kapatıyor fakat 2 yıldır bir türlü alamıyorum. Hep bir kusur buluyorum. Hal böyle olunca, sizin de belirttiginiz gibi, sanirim "Nomos benim markam değil" demeye başladım. Sinn 910 ilk çıktığı günden beri takibimde, MB Orbis' i ilk kez bugün inceledim ve güzel indirimler alınabiliyor. :thumbup:

Beşinci saat için klasik bir dress en doğru seçim gibi gözüküyor. Işte benim kararsızlığım tam da burada başlıyor. Aslında nihai hedef JLC Moonphase. Bunu o kadar çok söyledim ki, forumda bilmeyen kalmadı. :D 4 yıldır üyeyim ve birçok marka/model kullandım. Hep ufak adımlar attım ve doğru yolun bu olduğunu düşündüm. Nispeten makul tercihler olduğu için, al/kullan/sat çok problem olmadı. Artık daha net olmak gerektiğini düşündüğüm zaman ise, sayıyı azaltmaya karar verdim. Böylece daha çok arastirip daha az alım yaparak, nitelik odaklı hareket edebilecegime kanaat getirdim.

Mart'ta ilk kez Baselworld'e katılacağım ve bir çok markayı aynı anda inceleme imkanım olacak. Bundan sonrasına dair yol gösterici olacağını düşünüyorum. 2016'da tanıtılan Seiko Presage Chronograph'ı ve 2017'de tanıtılan Oris 1917'yi, sadece incelemelerden yola cikarak, ön sipariş ile almıştım. Belki 2018, üst sınıf dress watch yolunda büyük bir adım olur. :champ:
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj kilimanjaro » 06 Şub 2018, 19:42

Resim

Kardeşim ben söylemekten sende duymaktan bıktın.Tissota hastayım :thumbup:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Skywalker34tr, ylmaz94 ve 125 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners