Oncelikle herkese fikirleri icin tesekkur ederim.
Mlm, dostum aslında Seiko'yu ne kadar sevdiğimi biliyorsun ama kafamda kizağa çekince geri dönüş olmuyor. Tissot ise aileden gelen bir hediye, kalıcı.

Hem Seiko giderse, 516'nin chrono görünümlü triple second kadrani ile, CB Chronograph gelene kadar kendimi kandiririm.
Ankthas, kesinlikle bir alman ve bir dress watch eksikliği var. Ikisini karşılayan marka ise nokta atışı ile Nomos. Tavsiye çok doğru.
EnderE, aralarında bir tek Oris 1917 10mm, dediğiniz gibi diğerleri 12 ve üstü.
Umutt, pek belli etmese de Oris 1917 cep saatinden devşirme bir pilot.

Ilginc bir hikayesi var. Vakit ayırıp, kullanıcı incelemesi yapabilirsem, forumla paylaşacağım.
Maradona, dogru tespit ama Suunto yeni gitti. Bir sure toolwatch ihtiyacım olmayacak.
Afl, kafamdaki tüm fikirleri özetleyen bir cevap olmuş.

Nomos bir çok eksiği kapatıyor fakat 2 yıldır bir türlü alamıyorum. Hep bir kusur buluyorum. Hal böyle olunca, sizin de belirttiginiz gibi, sanirim "Nomos benim markam değil" demeye başladım. Sinn 910 ilk çıktığı günden beri takibimde, MB Orbis' i ilk kez bugün inceledim ve güzel indirimler alınabiliyor.
Beşinci saat için klasik bir dress en doğru seçim gibi gözüküyor. Işte benim kararsızlığım tam da burada başlıyor. Aslında nihai hedef JLC Moonphase. Bunu o kadar çok söyledim ki, forumda bilmeyen kalmadı.

4 yıldır üyeyim ve birçok marka/model kullandım. Hep ufak adımlar attım ve doğru yolun bu olduğunu düşündüm. Nispeten makul tercihler olduğu için, al/kullan/sat çok problem olmadı. Artık daha net olmak gerektiğini düşündüğüm zaman ise, sayıyı azaltmaya karar verdim. Böylece daha çok arastirip daha az alım yaparak, nitelik odaklı hareket edebilecegime kanaat getirdim.
Mart'ta ilk kez Baselworld'e katılacağım ve bir çok markayı aynı anda inceleme imkanım olacak. Bundan sonrasına dair yol gösterici olacağını düşünüyorum. 2016'da tanıtılan Seiko Presage Chronograph'ı ve 2017'de tanıtılan Oris 1917'yi, sadece incelemelerden yola cikarak, ön sipariş ile almıştım. Belki 2018, üst sınıf dress watch yolunda büyük bir adım olur.