TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Rus Saat Projesi Fikir Payla覺m覺

Rus Saatleri Hakk覺nda Bilgilere Ulaabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Rus Saat Projesi Fikir Payla覺m覺

Mesaj Umutt » 22 Ara 2018, 14:12

Bu kadar y羹kselmeye gerek var m覺 arkadalar?

Kald覺 ki konunun ba覺ndan beri yanl覺 anla覺ld覺覺n覺 kan覺s覺nday覺m, say覺n Cbmad in de ne T羹rkiye kavram覺 ile ne de T羹rk bayra覺 ile ilgili 繹znel bir rahats覺zl覺覺 olduunu kesinlikle d羹羹nm羹yorum.

Ben s繹yleminden, T羹rk bayra覺 ya da T羹rkiye ifadelerini, saat 羹zerinde kullanabilmek i癟in mant覺ksal bir altyap覺 arad覺覺n覺 anlad覺m. Bunu s繹ylerken, bir taraftan da milli kavramlar覺, deerleri geliig羹zel kullanan toplumsal ezbere bir reddiye yapm覺, kat覺l覺r覺z kat覺lmay覺z onun d羹羹ncesidir. Konuulur tart覺覺l覺r bunun 羹zerinden ortak bir team羹l oluur zaten.

Benim a癟覺mdan ahsen, saatin 羹zerinde bayrak olmas覺, kat覺l覺m ya da nakat覺l覺m i癟in referans olmaz. Bununla birlikte b繹yle bir milliletirmenin, tarihsel bir at覺f覺 olsa, daha 覺k olurdu diye de d羹羹n羹yorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
Umutt

Kay覺t: 01 Oca 2011, 23:13

Mesaj cbmad » 22 Ara 2018, 14:19

ozgtegin yazd覺:Konuyu ilk g羹ndeme getirirken TSF logolu ve ''TSF Special Edition'' olarak d羹羹nm羹t羹m hatta konuyla ilgili Brera ile 繹zel yaz覺mam da vard覺r. Fakat Sn. Bond TSF yerine ''Turkey Special Edition'' da olabilir diye belirtince buna uygun olabilecek bayrak logolu bir model sordum. Ama癟 sadece 繹rnek vererek fikir ve yakla覺k maliyet almakt覺. G繹r羹l羹yor ki T羹rk Bayra覺 birilerini germi ve rahats覺z etmi.
Burada kiilere veya ahs覺ma sayg覺s覺zl覺k olabilir ve belli seviyede kar覺lanabilir. Ama baz覺 deerlere sayg覺s覺zl覺k kabul edilemez, hele hele bu milletin bireyleri olan bizlerin (veya baz覺lar覺m覺z覺n) 癟ok deerli g繹rd羹羹 bayra覺m覺za!
Bayra覺m覺z覺n kadranda olmas覺na amac覺 veya duygusu olmayan T羹rkl羹k duygusu deyip bunu da gereksiz ve ucuz bulan bir zihniyete veya ahsa da sayg覺 duymam kusura bakmay覺n, hele hele T羹rkiye Cumhuriyeti vatanda覺 ol veya bu 羹lkenin i癟inde yaa ekmeini ye, T羹rk癟e konu, yaz veya Turkiye Saat Forumu 羹yesi ol ve neden T羹rk bayra覺 diyerek bunu ucuz g繹stermeye 癟al覺!
Vostok saatlerde bir癟ok modelde Rus bayra覺 g繹r羹rs羹n羹z hatta Amerikan bayrakl覺 modeli de vard覺r. Isteyen Ukrayna bayra覺 hatta Yunan bayra覺 veya egosunun bayra覺n覺 da bast覺rabilir. A癟覺k癟as覺 ben bu saatten sonra sadece T羹rk bayra覺 motifli kadran olursa var覺m, gerekirse de bir tek kendim i癟in sipari vereceim.

Mesele t羹rk bayra覺 ve deerlerimiz deil, milliyet癟i bir saf belirleyip ayn覺 safta olmayanlar覺 hainlikle itham etmek yaz覺lani bozmak, bilerek yanl覺 bir eyi iaret etmek konforlu oluyor. Mesajimin T羹rkiye vurgusunun bayra覺m覺z ayy覺ld覺z sembol, pars imgesi ve T羹rkiye special limited edition hepsinin olmas覺n覺n istenmesi 羹zerine at覺ld覺覺 a癟覺kt覺r. Her yerine T羹rkiye yazal覺m diyen kii satis say覺s覺n覺n iki y羹z羹n 羹zerinde olmas覺n覺 salamak i癟in yazm覺 mi yoksa vesile olaca覺 d羹羹nd羹羹 i癟in mi yazm覺 bilemem. Amac覺 ve duygusu olmayan T羹rkl羹k duygusu eklinde bir ifadem olmamistir, duygu ve sembolleri sevip sevmemekten bahsedilmemistir, T羹rk ve T羹rkiye sembollerinin amacsiz bir ekilde saatin her yerine serpistirilmesi eletiri konusudur.
Yok bana biey de ama bayraa T羹rkiye ye ve bayraa sayg覺s覺zl覺k yapmay覺n mus, yok T羹rkiye'nin ekmegini yiyorsun da sayg覺s覺zl覺k yap覺yorsunmu. Oldu.
Kullan覺c覺 avatar覺
cbmad

Ya: 46
Kay覺t: 16 Au 2012, 13:47

Mesaj Mandos » 22 Ara 2018, 14:54

cbmad yazd覺:
ozgtegin yazd覺:Konuyu ilk g羹ndeme getirirken TSF logolu ve ''TSF Special Edition'' olarak d羹羹nm羹t羹m hatta konuyla ilgili Brera ile 繹zel yaz覺mam da vard覺r. Fakat Sn. Bond TSF yerine ''Turkey Special Edition'' da olabilir diye belirtince buna uygun olabilecek bayrak logolu bir model sordum. Ama癟 sadece 繹rnek vererek fikir ve yakla覺k maliyet almakt覺. G繹r羹l羹yor ki T羹rk Bayra覺 birilerini germi ve rahats覺z etmi.
Burada kiilere veya ahs覺ma sayg覺s覺zl覺k olabilir ve belli seviyede kar覺lanabilir. Ama baz覺 deerlere sayg覺s覺zl覺k kabul edilemez, hele hele bu milletin bireyleri olan bizlerin (veya baz覺lar覺m覺z覺n) 癟ok deerli g繹rd羹羹 bayra覺m覺za!
Bayra覺m覺z覺n kadranda olmas覺na amac覺 veya duygusu olmayan T羹rkl羹k duygusu deyip bunu da gereksiz ve ucuz bulan bir zihniyete veya ahsa da sayg覺 duymam kusura bakmay覺n, hele hele T羹rkiye Cumhuriyeti vatanda覺 ol veya bu 羹lkenin i癟inde yaa ekmeini ye, T羹rk癟e konu, yaz veya Turkiye Saat Forumu 羹yesi ol ve neden T羹rk bayra覺 diyerek bunu ucuz g繹stermeye 癟al覺!
Vostok saatlerde bir癟ok modelde Rus bayra覺 g繹r羹rs羹n羹z hatta Amerikan bayrakl覺 modeli de vard覺r. Isteyen Ukrayna bayra覺 hatta Yunan bayra覺 veya egosunun bayra覺n覺 da bast覺rabilir. A癟覺k癟as覺 ben bu saatten sonra sadece T羹rk bayra覺 motifli kadran olursa var覺m, gerekirse de bir tek kendim i癟in sipari vereceim.

Mesele t羹rk bayra覺 ve deerlerimiz deil, milliyet癟i bir saf belirleyip ayn覺 safta olmayanlar覺 hainlikle itham etmek yaz覺lani bozmak, bilerek yanl覺 bir eyi iaret etmek konforlu oluyor. Mesajimin T羹rkiye vurgusunun bayra覺m覺z ayy覺ld覺z sembol, pars imgesi ve T羹rkiye special limited edition hepsinin olmas覺n覺n istenmesi 羹zerine at覺ld覺覺 a癟覺kt覺r. Her yerine T羹rkiye yazal覺m diyen kii satis say覺s覺n覺n iki y羹z羹n 羹zerinde olmas覺n覺 salamak i癟in yazm覺 mi yoksa vesile olaca覺 d羹羹nd羹羹 i癟in mi yazm覺 bilemem. Amac覺 ve duygusu olmayan T羹rkl羹k duygusu eklinde bir ifadem olmamistir, duygu ve sembolleri sevip sevmemekten bahsedilmemistir, T羹rk ve T羹rkiye sembollerinin amacsiz bir ekilde saatin her yerine serpistirilmesi eletiri konusudur.
Yok bana biey de ama bayraa T羹rkiye ye ve bayraa sayg覺s覺zl覺k yapmay覺n mus, yok T羹rkiye'nin ekmegini yiyorsun da sayg覺s覺zl覺k yap覺yorsunmu. Oldu.

Kulland覺覺n覺z ifadeler ve kullan覺m tarz覺n覺z yanl覺. Umut Bey 癟ok g羹zel a癟覺klam覺 mesela ben sevdim. Sevmediim fikirler de var yukarda. Sevmediim fikir varsa kendi fikrimi yazar覺m. Fikirler tart覺覺l覺r ve 癟ounluun istedii model yap覺l覺r. ahsen kadranda T羹rk bayra覺 olmas覺 bence k繹t羹 durur. 襤steniyorsa arka kapakta kabartma eklinde olmas覺 daha ho durur. Hi癟 olmasa da olur. Bu fikirlerin ucuz milliyet癟ilikle, ikiy羹zl羹l羹kle bir alakas覺 yok. Mesela bence kadranda TSF Limited Edition yazmal覺 癟羹nk羹 forum 繹zelinde bir proje ama Bond Bey TSF markas覺 i癟in izin vermezse (ki vermeme hakk覺 var) Turkey Limited Edition tarz覺 bir ey yazmal覺. Zaten bu da yazmazsa ne anlam覺 var yapt覺rman覺n?
Kullan覺c覺 avatar覺
Mandos

Ya: 45
Kay覺t: 10 May 2013, 14:33

Mesaj CptOz » 22 Ara 2018, 15:04

Sn. Umutt sonu癟ta buras覺 bir forum ve tabii ki herkes firkirlerini uygun ama bakalar覺n覺n 繹zellikle genelin deerlerini rencide etmeyecek bir sekilde belirtebilir. Kelimeler se癟ilirken ve yaz覺p g繹nderilirken de yanl覺 anla覺lmalara mahal vermeyecek ekilde d羹zeltilmeli veya daha sonra girdi yap覺lmal覺. San覺r覺m ben yanl覺 anlad覺m belki de siz doru deerlendiriyorsunuz. Burda bir saat projesi ilgili payla覺mlar yap覺l覺yor. 襤steyen bayrak, isteyen pars isteyen de arkas覺nda T羹rkiye olsun der; bunun milliyet癟i saf belirlemekle, T羹rkl羹k vurgusu (duygusu deil) ne alakas覺 var? Kadrandaki bayrak T羹rkl羹k vurgusu imaj覺 olup gereksiz ve ucuz mudur? Kim saf belirleyip dierlerini hain ilan etti anlamad覺m? Kadranda bayrak isteyen milliyet癟i mi oluyor? (milliyet癟i olsa mahsuru mu var?) Yak覺nda bayrak olsun diyene 覺rk癟覺 da m覺 denecek? Konuyu buraya ben mi getirdim? Kadrana 繹rnek olarak bayrak arkaya da '' Turkey Special Edition'' sorduk diye gereksiz ve ucuz T羹rkl羹k vurgusu imaj覺 m覺 oldu. Hadi olmad覺 pars m覺 ucuz oldu anlamad覺m...
Neyse uzatmay覺p ben bu konuyu kendimce kapatay覺m, umar覺m alacak olanlar覺n beenecei bir proje olur..
Kullan覺c覺 avatar覺
CptOz

Kay覺t: 01 Au 2018, 11:27

Mesaj Ground » 22 Ara 2018, 15:40

Valla saat 羹zerine teknik konuulmas覺n覺 tercih ederdim.

Forumlarda din dil 覺rk mezhep gibi konular覺n konuulmas覺 yasak olmak la beraber konunun o y繹ne doru y繹nelmesi sadece konuanlar i癟in deil izleyenler i癟in de zarar vericidir.

Bu konular覺 es ge癟ip m羹mk羹nse y繹netici dostlar覺m覺z覺n gereksiz konular覺 ay覺klamas覺 sal覺k olacakt覺r.

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Ground

Ya: 43
Kay覺t: 17 Ara 2015, 02:48

Mesaj Umutt » 22 Ara 2018, 15:50

ozgtegin yazd覺:Sn. Umutt sonu癟ta buras覺 bir forum ve tabii ki herkes firkirlerini uygun ama bakalar覺n覺n 繹zellikle genelin deerlerini rencide etmeyecek bir sekilde belirtebilir. Kelimeler se癟ilirken ve yaz覺p g繹nderilirken de yanl覺 anla覺lmalara mahal vermeyecek ekilde d羹zeltilmeli veya daha sonra girdi yap覺lmal覺. San覺r覺m ben yanl覺 anlad覺m belki de siz doru deerlendiriyorsunuz. Burda bir saat projesi ilgili payla覺mlar yap覺l覺yor. 襤steyen bayrak, isteyen pars isteyen de arkas覺nda T羹rkiye olsun der; bunun milliyet癟i saf belirlemekle, T羹rkl羹k vurgusu (duygusu deil) ne alakas覺 var? Kadrandaki bayrak T羹rkl羹k vurgusu imaj覺 olup gereksiz ve ucuz mudur? Kim saf belirleyip dierlerini hain ilan etti anlamad覺m? Kadranda bayrak isteyen milliyet癟i mi oluyor? (milliyet癟i olsa mahsuru mu var?) Yak覺nda bayrak olsun diyene 覺rk癟覺 da m覺 denecek? Konuyu buraya ben mi getirdim? Kadrana 繹rnek olarak bayrak arkaya da '' Turkey Special Edition'' sorduk diye gereksiz ve ucuz T羹rkl羹k vurgusu imaj覺 m覺 oldu. Hadi olmad覺 pars m覺 ucuz oldu anlamad覺m...
Neyse uzatmay覺p ben bu konuyu kendimce kapatay覺m, umar覺m alacak olanlar覺n beenecei bir proje olur..

Sn. Ozgtegin mesaj覺n覺z daha yap覺c覺, forum ortam覺nda kar覺l覺kl覺 iletiim k覺r覺lmalar覺 olur, hepimiz bazen yanl覺 anlar ya da anlat覺r覺z. Bence kat覺l覺m覺n覺z覺 s羹rd羹r羹n, fikirlerinizi paylamay覺 devam edin. Eer 癟ounluun g繹r羹羹 sizinle ortak olursa zaten s羹re癟 de bu y繹nde ilerler.
Kullan覺c覺 avatar覺
Umutt

Kay覺t: 01 Oca 2011, 23:13

Mesaj manil » 22 Ara 2018, 17:31

Arka kapakta kiril alfabesi ile T羹rkiye saat forumu, limitli 繹zel 羹retim tarz覺nda bir eyler yazabilir. Kadranda da yine kiril ile TSF yazabilir.

ahsen, ticari kayg覺larla yani daha 癟ok para kazanma ad覺na T羹rk bayra覺n覺n metaya konu edildii 羹r羹nlerin 癟ok b羹y羹k k覺sm覺n覺n (%99) estetik a癟覺dan bir felaket olduunu, 癟in'den getirtilen bilumum eyaya plastik kal覺p癟覺da 羹retilmi kalitesi 癟ok d羹羹k bayrak logolar覺n覺n yap覺t覺r覺larak sat覺lmas覺n覺 癟ok tasvip etmiyorum. Bence bu t羹r kalitesizlikler, anlam itibariyle d羹nyadaki en manal覺 bayrak olan T羹rk bayra覺na sayg覺s覺zl覺k. Konuyla dorudan ilgili olmasada belirtmek istedim.

Kadranda bayrak kullan覺m覺nda ise 癟ok temkinli hareket edilmesinde fayda g繹r羹yorum. T羹rk bayra覺n覺n anlam覺n覺 bozmayacak ve ona yara覺r bi癟imde kullan覺m覺 癟ok kolay deil. Bu alandaki baar覺l覺 bir 癟al覺maya soloturk tasar覺m覺 繹rnek verilebilir. Bu alanda profesyonel destek al覺nmas覺 da saatin maliyetini artt覺racakt覺r, ki ortaya 癟覺kan tasar覺m da yine herkesi memnun etmeyebilir.

Yukar覺da belirtmek istediim hususlardan hareketle, saatin 羹retim amac覺 ve forum topluluunun ortak inisiyatifini vurgulamas覺 ve tarihe not d羹mek ad覺na, bahse konu modelin k覺s覺tlar覺n覺 da dikkate almak suretiyle, kadranda TSF L.E., arka kapakta ise uzun ekilde T羹rkiye Saat Forumu limitli 繹zel 羹retim, Mart 2019, 1/60 eklinde bir 繹zelletirmenin g羹zel olaca覺n覺 d羹羹n羹yorum.

Sent from my E6633 using Tapatalk
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

Mesaj Bond » 22 Ara 2018, 19:29

Arkadalar konu zaten fikir payla覺m覺 i癟in a癟覺ld覺. S覺k覺nt覺 edecek tart覺acak bir durum yok 2019 ilk 癟eyrekte bu konuya detayl覺 eilip en g羹zel ekilde hallederiz diye umuyorum. TSF Edition olur, Turkey Edition olur, arka kapakta bayrak olur Turkiye Rusya armalari olabilir, tsf logosu icinde ortada ay yildiz olabilir vb. Uygun fiyatli makul surede yap覺labilecek optik olarak basarili bir model olduktan sonra diger detaylar zaten halledilir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

ncekiSonraki

D繹n TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners