TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mustafa Kemal Atatürk'e Ait 1937 Patek Philippe & Co. Genéve

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Mustafa Kemal Atatürk'e Ait 1937 Patek Philippe & Co. Genéve

Mesaj Bond » 03 Oca 2011, 02:54

Aslında saçma olacak yada hoşa gitmeyecek bir durum değil bence. Şu sebeple; bu sadece kişisel bir yorum öncelikle herhalde yabancı bir sitede yapılmış olabilir. Saatin çok nadir olduğu ve fiyatının bu sebeple pahalı olduğu doğru, çünkü 30'lardan VP mekanizmalı benzer bir kaç PP mono pusher örnekte bu kadar olmasada genede çok yüksek ve buna yakın fiyatlara satılmış. Bizler için Ata'nın saati olması özelse bir İngiliz içinde İngiltere prensi tarafından hediye edilmesi önemli olabilir. Aslında her ikiside önemlidir.

Archie birde orda adam biraz garip yazmış ama bu şekildede kullanılabilir formal olarak yani saat özellikle Atatürk kullanıdığı için çok pahalı değil, esas şu sebeplerden dolayı pahalı demiş ama İngiliz prensin hediyesi kısmı onun yorumu sadece. "The watch is so expensive, not because of Mr. Ataturk has worn it" diye yazılsa belki bizim için daha rahat anlaşır ama yukardaki yapıda da kullanılır. Bu tarz indirect negatif cümleler biraz gıcık olur :D

Bu arada esas üstünde durulması gereken kısmı NY'de yaşayan bir kadın kolleksiyoner tarafından Türk hükümeti nasıl overbidden olur şaşırmamak elde değil. Nasıl olmuş bu iş acaba? T.C. adına açık arttırmaya katılan temsilci telefonla şu fiyatta ne yapayım diye sormuş ve bırak gitsin o halde daha çok ne vereceğiz mi denmiş üst makamlar tarafından :shock:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Archezia » 03 Oca 2011, 03:45

Bond yazdı:Archie birde orda adam biraz garip yazmış ama bu şekildede kullanılabilir formal olarak yani saat özellikle Atatürk kullanıdığı için çok pahalı değil, esas şu sebeplerden dolayı pahalı demiş ama İngiliz prensin hediyesi kısmı onun yorumu sadece. "The watch is so expensive, not because of Mr. Ataturk has worn it" diye yazılsa belki bizim için daha rahat anlaşır ama yukardaki yapıda da kullanılır. Bu tarz indirect negatif cümleler biraz gıcık olur :D

Bilkentliden ingilizce dersi verilir :D

Herşeyden önce bir Türk'ün gözünde Atatürk'ün değeri, bir ingilizin gözünde ingiliz prensinin değerinden çok daha fazladır. Onu yazan her kimse o haksız ve ona laflar hazırladım. (: New York'lu bir "kadın"ın (şimdi seksist demesin kimse, kadınların saatlere ilgisi genel olarak daha az olduğu için öyle söyledim) TC'den daha çok para vermesi zaten ayrı bir mesele. Eğer benzer saatler de aynı fiyatlara satılıyorsa tek başına da değeri oldukça yüksek demekki. Bu açık arttırmadan sorumlu her kimse bunu bilmediğinden bu saat için fazla bir miktar olduğunu düşünmüş olmalı yada daha önce dediğim gibi taktığına dair kesin bilgi yoktur. Normalde bu tarz şeylerden fazla etkilenmem ben ama bu saat belki de son dönemlerinde kullandığı için farklı hissettirdi bana. Bu yüzden ben yine de o kadının New York'lu bir Türk olmasını ümit ediyorum.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj winterdrops » 03 Oca 2011, 11:34

Sanki kalıp hatası yapmış cümleyi kurarken, yani umarım art niyet yoktur. Atamız ile ilgili böyle art niyetli söylemlere rastlamak mümkün çünkü.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj ckyener » 07 Oca 2011, 18:59

Eninde sonunda o saat Türkiye'ye gelir. Benim milletim o saati yurtdışında bırakmaz. Varsın devlet alamasın, özel kolleksiyonerler alır. Bu arada Atatürk'ün saati takması ile İngiliz Prensinin hediyesi arasında hangisi daha çok fark ettirir derseniz size doğu ve batı farkı derim. Batılı zihin aklıyla hayatta değerinden fazla bir ücreti bir nesneye vermez. Doğulu için ise saatin fiyatı, o anki haleti ruhiyesine bakar. Limitsiz derim.

Kalkavan ailesi Marmaristen bir otel almıştı. Uluslararası bir grup da ihaleye katılmıştı. Adamlar fizibilite yapmış, üzerine bayağı bir çıkmışlar. İhale Kalkavanlarda kalmış. Adam da gidip sormuş neye istinaden bu kadar verdin diye? Cevap: Aile için özel değeri var, çocuklarım tatillerini küçükken bu otelde geçirirdi, ben de aldım. Şirket temsilcisi dumur olmuş gitmiş.
Kullanıcı avatarı
ckyener

Mesaj dcagaptay » 02 Şub 2011, 22:52

Arkadaslar, cumle su sekilde aciklanabilir: Saat kiymetli ve nadir bir parca ayrica prens tarafindan hediye edilmis bu yuzden de pahali bir saat. Ancak yine de saat icin bu fiyat cok degil cunku Ataturk gibi kiymetli bir sahsiyet kullanmis.
Kullanıcı avatarı
dcagaptay

Mesaj alltomatic » 07 Şub 2011, 02:07

1-saat hediye edilmiş ama pahallı bir saat ondan ucuz.2-saat pahallı ama Atatürkün kolunda oldugu için çok ucuz.3-Saat satılık degildir heveslenmeyin.4-wittengenstein olsa bu cümleden 1000 tane anlam çıkarır...
Kullanıcı avatarı
alltomatic

Mesaj dondi » 03 Mar 2011, 23:10

merhaba,,

saati atatürk almış ama kullanmamış hediye etmiş olabilir...bizzat kendine ait olmayabilir..

pahalı saat alıp arka kapağına isim yazdırp hediye etmek modaydı o dönemde zaman zamanda sağda solda görrsnüz işte ismet inönünün omega saati adnan mendresin tissot u vs...gibi

ban öyle geldi sanki cok kıymetli bir kişiye yada atıyorum fransız devlet baskanına yada arap kıralına atatürk yollamış olabilir...belki hiç görmedi bile bu saati..3-5 tane almıştır yada hediye gelmişitir birini kullanmıştır diğerlerini yollamıştır..
tabi bu beim aklıma gelen bir olasılık ama zamanında bir moda olduğunu biliyorum...

bide sun hatırlatayım kısa bir süre öncce büyük bir müzayede firması atatürkün orjinal hatıra defretini-günlüğünü satmıştı
zenginler birbirini yemişti almak için cılgın bir paraya satıldı...
tabi satılmadan önce uzmanlar bilirkişiler incelediler devletten genel kurumaydan ziznler falan almak gerekiyor..hepsini yaptular belki konusunda uzaman 10 kişi bizzat inceldei

sonra nemi oldu...

o satılan günlüğün not defterinin 1940 lı yıllarda türkiyede bir gazate mecmuasının okurlarına dağıttığı tıpkı basım replikası olduğu elyazısı bile olmadığı tamamaen matbaa işi olduğu ortaya cıktı..alan kişi mahkeme actı falan..filan..

yani fazla inanmamak lazım bu işlere ...
saygılar
Kullanıcı avatarı
dondi

Re: Mustafa Kemal Atatürk'e Ait 1937 Patek Philippe & Co. Ge

Mesaj retrograde » 06 Ara 2011, 11:03

saati beğendim. konu hakkında bayağı tartışılmış. teşekkürler paylaşım için.

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: schwager, sphinx ve 185 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners