Bir donem tablo koleksiyonu yapmaya basladigim donemde bir anda yagliboya tablo fiyatlari inanilmaz artmaya baslamisti ve sonra fena cakildi. 2 yildir begendigim saatleri almaya calisiyorum. Genelde sports watch tarzi hosuma gidiyor. Yalniz ozellikle son 1 yildir goruyorum ki celik saatlerde de fiyatlar inanilmaz artiyor. Ornegin tam 1 sene once 50bin USD ye almadigim PP 5712 sunda 70-80bin USD araliginda. Rolex celikler retailin cok cok uzerinde. Submarinerlar bile neredeyse kapanin elinde kaliyor fiyat ne olursa olsun.
Sizce bunun en temel sebepleri nelerdir? Bu fiyat artisi daha ne kadar devam edecek?
Benim anladigim kadari ile ureticiler ozellikle uretneyip fiyat artisi yapiyor degiller. Ama galiba saat kulturu cok hizli artiyor ve talep hizla artiyor. 2inci elciler de bu yuzden fiyati durmadan arttiriyorlar. Bu patlama icinde bir de insanlarda ya sonra bulamazsam diye ihtiyac olmadan da alma istekleri de artti gibi. Yani su anda ben bile iyi fiyata bir sub bulursam alsam mi diye dusunmeye basladim. Ama bunlar benim kendimce goruslerim.
Sizlerin fikirlerini de dinlemek isterim.
Iyi gunler herkese
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi