TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Steel sports watch fiyat cilginligi nereye kadar gidecek?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Steel sports watch fiyat cilginligi nereye kadar gidecek?

Mesaj gokhangirgin » 27 Haz 2019, 11:38

Bir donem tablo koleksiyonu yapmaya basladigim donemde bir anda yagliboya tablo fiyatlari inanilmaz artmaya baslamisti ve sonra fena cakildi. 2 yildir begendigim saatleri almaya calisiyorum. Genelde sports watch tarzi hosuma gidiyor. Yalniz ozellikle son 1 yildir goruyorum ki celik saatlerde de fiyatlar inanilmaz artiyor. Ornegin tam 1 sene once 50bin USD ye almadigim PP 5712 sunda 70-80bin USD araliginda. Rolex celikler retailin cok cok uzerinde. Submarinerlar bile neredeyse kapanin elinde kaliyor fiyat ne olursa olsun.
Sizce bunun en temel sebepleri nelerdir? Bu fiyat artisi daha ne kadar devam edecek?
Benim anladigim kadari ile ureticiler ozellikle uretneyip fiyat artisi yapiyor degiller. Ama galiba saat kulturu cok hizli artiyor ve talep hizla artiyor. 2inci elciler de bu yuzden fiyati durmadan arttiriyorlar. Bu patlama icinde bir de insanlarda ya sonra bulamazsam diye ihtiyac olmadan da alma istekleri de artti gibi. Yani su anda ben bile iyi fiyata bir sub bulursam alsam mi diye dusunmeye basladim. Ama bunlar benim kendimce goruslerim.
Sizlerin fikirlerini de dinlemek isterim.
Iyi gunler herkese

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
gokhangirgin

Re: Steel sports watch fiyat cilginligi nereye kadar gidecek

Mesaj sieger » 27 Haz 2019, 11:59

Selamlar hocam,

Bu aslinda Amerikadaki krize biraz denk geliyor, ve tabi dolayisiyla dunyada. Emlak krizi falan baslayinca, parasi olan insanlarin bir sekilde bunu korumasi gerekiyordu, ve klasik arabalara yoneldiler, o yuzdendir ki, eskiden 100bin dolar olan bir klasik araba milyon dolarlara cikti, bir kismi da vintage saatlere yoneldi, cunku sayisi belli, ve bir sekilde manipule edilebilir. Dusunsenize paul newman daytona o fiyata gittikten sonra, paul newmanlarin fiyatlari kaca katladi.
ya da 2008de 30bin dolara alinan 6538 simdi 700bindolarlarda.

Bunun tabi bir cok sebebi oldugu kanaatindeyim, tasarima ya da guzel urune olan ozlem gibi, once bir doygunluk gerekiyor, ve dunya son bi 10 senedir muthis bir doygunluga ulasmis durumda, 2020 itibariyle Amerikanin ekonomisi agir yaralar alacak diye yorumlar var bir cok ekonomistten. Bu sebeple, oyle bir durum olursa, fiyatlarin yeniden dusup normal hale gelecegi dusuncesindeyim.

Tabi bir cok baska etmen de var, mesela eskiden 34mm ustu saat satilmazken, 40mm daytona ilk ciktiginda asla satamamasi gibi, simdi 40mm alti celik bile olsa 2. elde %40 a kadar deger kaybi yasiyor. Tabi bunlari ongormek biraz zor, zira eskiden erkek kadin fak etmeden, bir zerafet arayisi vardi, doygunluk tamamlanmis, egitim gorgu tamamlanmis, simdi zarafet zamani, ancak simdi durum oyle degil. Insanlar bu kadar bilgi coplugunde, internette, her yerde kendisini tanimlama derdinde, ne bileyim X kisisi cok cool, ve Y saatini takiyor, ben de takarsam cok cool olacagim gibi bir anlayis mevcut, bu da tabii ki tuketimi artirmak icin 2. dunya savasindan sonra cikan calismalarin sonucu. Ama ulasilan yer, erkek adam buyuk saat takara kadar geldi.

Hani bu konularin hic birinde uzman olmasam da, buyuk olcekten bakmaya calistigimda 2020de Amerikada ekonomik catlamalar olursa, hizli dusus yasanacagi dusuncesindeyim, ama yine ayni sebeple cok daha da arta da bilir, burada sosyal medyanin, buyuk fabrika sirketlerin, ve buyuk para insanlarinin tavirlari cok etkili olacaktir.
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj dogodenizli » 27 Haz 2019, 13:50

Gökhan bey merhaba. Çok güzel bir noktaya temas etmişsiniz.

Patek ve rolex özelinde konuşacak olursak olayın tamamen pr çalışması olduğunu düşünüyorum. Şöyle bir örnek vermek gerekirse,biraz daha eskiye gidelim bundan 20-30 yıl önce dedem 1'000 USD ye rolex satıldığını söyler. Hatta şunu da ekler,' ''o dönemlerde en pahalı rolex 1.600 USD idi.''
E şimdi düşündüğümüz zaman o dönemki rolexlerle şimdikiler arasındaki fark ne? Mekanizmaları mi farklı? Hayır. Kullanılan malzemeler mi farklı? Hayır. Hatta o dönemki rolexlerdeki iscilik şimdikilerin kat kat üstünde.
E o zaman ne oluyor da artıyor bu fiyatlar? İste bunun cevabı da çok basit. Cevap:pr çalışması. Herkes biliyor bir nautilus un 80 bin Usd etmeyeceğini. Herkes biliyor bir daytone in benzer paraları etmeyeceğini. Hulk'un sırf yeşilinin 100 bin Tl etmeyeceğini herkes biliyor. Ancak iste reklam böyle bir şey. Aa bak federer de takıyormuş rolex. Ben de takayım o zaman. Aa bak Nadal RM takıyormuş vardır o zaman bu saatte bir şeyler. Diyor insanlar istemsiz. Çeşitli platformlarda yapılan reklamlardan bahsetmiyorum bile.
Maalesef bu algı devam ettiği sürece de lüks saat markaları fiyatları yukarı yukarı çekmeye devam edecek ve ediyor da zaten :)

Klasik araba konusunda ise durum tamamen farklı o konuya girmeyeyim zira girersem konu amacından sapar yazdıkça yazarım :) daha fazla çenem düşmeden yazımı sonlandırayim
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj dogodenizli » 27 Haz 2019, 14:03

Zaten gunümüzde bu saatleri alan insanların büyük çoğunluğu nasıl olsa zarar etmem kafasıyla alıyor. Mekanizmaya, tarihe, işçiliğe para veren çok az kişi var.
Hatta amerikada ve fransada bir araştırma yapılmıştı insanlar bir pp aldıktan sonra kaç yıl kullanıyor başlıklı. Hani bu patek markasının bir sloganı var ya ''Bir patek philippe sahip olamazsınız bir sonraki nesle devredene kadar eşlik edersiniz.'' Su şekilde iste bu slogana ithafen yapılmış bir araştırma.
100 kişinin üzerinde kişiye yapılmış bu araştırma-anket. Sonuçlar ise şok edici. Ortalama 1 yıl 2 ay içerisinde insanlar pp lerini ellerinden çıkarmış. Neden? Çünkü:bu saatler zaten ticari kaygılarla alınmış. Zaten o paraları etmeyeceğini biliyor alan şahıs. Fiyatı da artmışken satayım diyor.
Başta da belirttiğim gibi maalesef bu algıyı yaratan bu markaların kendisi.
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj copycat » 27 Haz 2019, 15:49

Saatler ve markalar ile ilgili bilenler çok şey yazacaktır. Ancak ben başka bir fikrimi acizane sunmaya çalışayım.

Insanlar paranoya çağında izi zor sürülen ve kolay transfer edilebilen değerlere ilgi gösteriyor. Bir örnek olarak kripto para. Bundan 20 yıl önce bilgisayar ortamında kodlanmış rakamsal bir şifre 12.000 USD edecek desek herhalde bizi tımarhaneye kapatırlardi.

Hiçbir mal ya da hizmetin fiyatı yoktur. Fiyatı oluşturan talep; lüksü oluşturan da az rastlanır (erişilir) olmaktır. Bugün bir saat 80k USD etmez diyoruz ama bir dönem bir lale soğanı bir villa değerinde idi.

Yukarıdaki kripto para misali, luks saatler de kolay taşınır, vergisi beyanı pek olmayan kola takip dünyanın her yerine götürülebilir assetler. Bugün dünyanın bir çok ülkesinde gayrimenkul tam bir bela haline geldi. Kiracı derdi, eskime payı, vergisi her biri ayrı dert. Ben keşke zamaninda kendimi zorlayıp bir iki tane gerçek lüks saat alsaydım diyorum şu an.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj sieger » 27 Haz 2019, 15:50

copycat yazdı:Saatler ve markalar ile ilgili bilenler çok şey yazacaktır. Ancak ben başka bir fikrimi acizane sunmaya çalışayım.

Insanlar paranoya çağında izi zor sürülen ve kolay transfer edilebilen değerlere ilgi gösteriyor. Bir örnek olarak kripto para. Bundan 20 yıl önce bilgisayar ortamında kodlanmış rakamsal bir şifre 12.000 USD edecek desek herhalde bizi tımarhaneye kapatırlardi.

Hiçbir mal ya da hizmetin fiyatı yoktur. Fiyatı oluşturan talep; lüksü oluşturan da az rastlanır (erişilir) olmaktır. Bugün bir saat 80k USD etmez diyoruz ama bir dönem bir lale soğanı bir villa değerinde idi.

Yukarıdaki kripto para misali, luks saatler de kolay taşınır, vergisi beyanı pek olmayan kola takip dünyanın her yerine götürülebilir assetler. Bugün dünyanın bir çok ülkesinde gayrimenkul tam bir bela haline geldi. Kiracı derdi, eskime payı, vergisi her biri ayrı dert. Ben keşke zamaninda kendimi zorlayıp bir iki tane gerçek lüks saat alsaydım diyorum şu an.

Lale sogani hakkaten oyle miymis! efsane bilgiymis yalniz, ne zamanlar abi biliyor musun? O konuda okuma yapmak isterin kesinlikle.
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj dogodenizli » 27 Haz 2019, 16:09

sieger yazdı:
copycat yazdı:Saatler ve markalar ile ilgili bilenler çok şey yazacaktır. Ancak ben başka bir fikrimi acizane sunmaya çalışayım.

Lale sogani hakkaten oyle miymis! efsane bilgiymis yalniz, ne zamanlar abi biliyor musun? O konuda okuma yapmak isterin kesinlikle.

17.yy. da Hollanda'da patlak vermiştir. Bildiğim kadarıyla sonrasında yerini zambak ve daha sonrasında orkideye bıraktı.
Hatta sözleşmeler o dönemde (17 ve 18. Yy.'da)zambak ve lale üzerinden yapılıyordu :)

https://paratic.com/ilk-spekulatif-balo ... ilginligi/
Şurada da konuyla ilgili Aysun hanımın müthiş bir yazısı var.
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj görkemk » 27 Haz 2019, 16:22

şimdi bu durumun ana 2 sebebi var 1. si ekonomisi gelişen çin - hindistan ikilisi ve bu ülkelerde yeni yeni başlayan görgüsüzlük seviyesine varabilen lükse gösterişe meraklı zenginler. Sayıları oldukça fazla ve büyük bir talep yaratıyorlar

ikincisi üretilen çelik modelleri tüketen asya piyasası nedeniyle artan fiyatlardan faydalanmak isteyen grey market satıcılar. Sistem şu şekilde işliyor. Grey market satıcısı anlaşmalı olduğu bayiye stok geldiğinde bana telefonu çak diyor. Gidiyor çok talep gören atıyorum rolex batman, AP, natilus neyse bu saati bana satış fiyatından ver diyor ve ben bunun yanından markanın az tutulan 2 tane daha modelini senden alacağım diyor.

Şimdi bu az tutulan modelleri satarken tabiki bir indirimle elden çıkarmak zorunda kalıyor. İşte o indirimi retail fiyatından aldığı çelik modelin üzerine ekliyor birde kendi karını ekliyor ve satışa çıkarıyor. Fiyatlarda bu yüzden fişekliyor. Burada ana bayinin karı ne büyük markalar bunlara bayilik verirken şu kadar nispeten daha az satılan modelide mağazaya vitrine koyacaksın diye belli miktarda saat veriyor. Bu şekilde hızlıca bu saatleri elinden indirim yapmadan çıkarmış ve büyük kar elde etmiş oluyor.

grey market satıcısıda mutlu bir tek onun elinde çok tutulan çelik saat var illa bi isteyen zengin alıyor saati adamdan. Kim mutsuz parasını kıt kannat biriktirip saati almak isteyen kullanıcı.

bir diğer kullanım aracı ulusal ve uluslar arası rüşvet , bu saatleri herhangi biri koluna takar ve bir anda 100 bin doları üzerinde başka bir ülkeye götürebilir. KAydı yok kuydu yok. Havayolları üzerinde bu kadar para taşımana izin vermez al sana kolay yolu, banka üzerinden iletsen arkanda iz bırakırsın bu şekilde hepsinden kurtulmuş olunuyor. Bu tür saatler dünyanın her yerinde kolayca nakite çevirmek mümkün

Ha daha önce birkaç kere alışveriş yapan müşteri iseniz grey market satıcısı yerine bayi saati önce size verebiliyor o ayrı.
Kullanıcı avatarı
görkemk

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 169 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners