TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Aya Ayak Basışın 50. Yıldönümü

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Aya Ayak Basışın 50. Yıldönümü

Mesaj dogodenizli » 20 Tem 2019, 23:25

Ankthas yazdı:
canzdmr yazdı:
Ankthas yazdı:Omega ya da başka bir İsviçreli'nin seçilmesinde politik bir durum olduğunu hiiç sanmıyorum. Bildiğiniz gibi aya çıkılmadan önce başka bir uçuşta pilotun kuralları delip speedmasterı koluna takmasıyla ilk kez speedmaster dikkatleri çekiyor. Daha sonra testleri de en yüksek başarıyla o geçiyor ve NASA ay görevi için Speedmaster'ı seçiyor. Uzaya çıkan saatler arasında Alman, Sinn(gerçi swiss made) ve Seiko - Pogue da vardır.

Ayrıca dünya saat endüstrisinin en eski ülkesi de İsviçre değil. İsviçre, Fransa ve İngiltere'nin 17. ve 18. yüzyıllarda Çin gibi fason parça üretimi yaptırdığı bir ülke konumunda.

Fransa ve İngiltere daha mi eski İsvicre den ?
Ogrenmek adina soruyorum hangi ulke en eski diyebiliriz bilinen bir bilgi mi Deniz ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Abi saatçilik olarak daha eskiler, İsviçre saatleri 19. yüzyıldan önce şu anki Çin saatleri gibi. Alplerin dibinde karlı kış aylarında eve kapanıp deli gibi saat parçası yapıyorlar. Daha sonra Le Locle'da saat üretimi kurulduktan sonra şimdiki gücünü alıyor yavaş yavaş. Bunun en iyi kanıtı da Dolmabahçe sarayındaki saat müzesi. Müzede bütün saatler 19. yüzyıl ve öncesi doğal olarak, Türk yapımı saat bile var ancak bir adet bile İsviçre saati yok müzede. Tavsiye ederim mutlaka gitmeni. Bu arada ben bunları hafızamdan söylüyorum ama ya gene bu forumda ya da başka forumlarda okudum bu bilgileri, şu an bir kaynak bulamadım malesef :(

Marka konusunda ise bildiğim kadarıyla tescillenmiş en eski marka Longines. Ama İngiliz ve Fransız saatlerinin meşhur olduğu yıllarda marka diye bir olay yoktu tabi ki.

Longines WIPO’da tescilli olan ve değişmeksizin halen kullanılan en eski marka adıdır.
Peki WIPO nedir? WIPO,Dünya fikri mülkiyet örgütüdür.
''Dünyada fikri mülkiyet haklarının korunmasını ve yaratıcı etkinliği teşvik etmek amacıyla" 1967 yılında kurulmuştur.

Longines markası,WIPO'nün öncülü olan, Fikri mülkiyetin korunması için birleşik Uluslararası Büro’da 1893 yılında tescillenmiştir.(WIPO ile aralarındaki ilişkiyi Milletler cemiyeti,BM ilişkisine benzetebiliriz).

Uzun lafın kısası 1832 yılında kurulan Longines markasi 1893 yılında tescillenmiştir. Blancpain markası 1735 yılında Vacheron Constantin ise 1755 yılında kurulmuştur. Bunlar gibi Longines markasından daha önce kurulmuş olan birçok İsviçre menşeli saat markası vardır ancak bu markalar yukarıda zikrettigim örgüt tarafından tescillenmemistir.
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj Xhantos » 21 Tem 2019, 00:22

Yanlış hatırlamışmıyım diye baktım Rolex nerede kurulmuş. Evet, 1905te Londra'da kurulmuş.

Sonra 1919da Cenevre'ye gitmiş, 1920de orada şirketleşmiş yeniden. Rolex'in kendi sitesinde sadece 'Saat yapımında uluslararası ünü olan' Cenevre'ye taşındı yazıyor. Wikipedia'ya bakınca gerçek nedeni görüyorsunuz. Taşınma nedeni, 1. dünya savaşı sonrası kendisini toparlamaya çalışan İngiltere'nin yüksek vergilerinden kaçmak, kaçınmak...

İsviçre 2 dünya savaşında da tarafsız kalmayı başarmış, sonuç olarak, 1. dünya savaşı sonrası İngiltere gibi yüksek vergilere ihtiyaç duymamış ve 'Rolex'i de kapmış :)
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj Ufkynl » 21 Tem 2019, 17:50

Xhantos yazdı:Yanlış hatırlamışmıyım diye baktım Rolex nerede kurulmuş. Evet, 1905te Londra'da kurulmuş.

Sonra 1919da Cenevre'ye gitmiş, 1920de orada şirketleşmiş yeniden. Rolex'in kendi sitesinde sadece 'Saat yapımında uluslararası ünü olan' Cenevre'ye taşındı yazıyor. Wikipedia'ya bakınca gerçek nedeni görüyorsunuz. Taşınma nedeni, 1. dünya savaşı sonrası kendisini toparlamaya çalışan İngiltere'nin yüksek vergilerinden kaçmak, kaçınmak...

İsviçre 2 dünya savaşında da tarafsız kalmayı başarmış, sonuç olarak, 1. dünya savaşı sonrası İngiltere gibi yüksek vergilere ihtiyaç duymamış ve 'Rolex'i de kapmış :)
Bond un rolex takmasinin sebebi de hep bu ingiliz kökleri diye düşünüyorum :)

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj anywhere » 21 Tem 2019, 19:56

Onlarca limited edition arasında, aslına yakın olan bir versiyonu çıkması sevindirdi. Bu kış piyasada olacakmış.

Kaynak: https://www.omegawatches.com/stories/321-is-back

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
anywhere

Mesaj Merdo » 21 Tem 2019, 20:16

Buda platin olacakmis, su 321’i celik versiyona koyamadılar bir türlü adamlar en sona onu bıraktı herhalde
Kullanıcı avatarı
Merdo

Mesaj görkemk » 23 Tem 2019, 09:22

şimdi bu 321 in çelik versiyonuda çıkar ama onu satın almak her yiğide nasip olmayacak gibi gözüküyor , yılda 2000 - 3000 adet arası 321 mekanizma üreteceklerinden filan bahsediliyor. Omega bu mekanizmayı kullanacağı saatleri zannımca rolexin daytonasıyla aynı ayarda tutmaya çalışacak. Bu model platinum daytonanın yerine , çelik olanda bulunmaz hint kumaşı daytonanın yerine satılacak ve aynı mantıkla. Yani limitli üretim olmasada sınırlı üretim yapılarak yüksek fiyat - talep durumunu rolex gibi tutturabilirmiyiz diye bi test edecekler.

asıl sıkıntı su anda standart proffessional Modellerde kullandıları 1861 mekanizmayı yeni tanıttıkları METAS sertifikalı 3861 ( aynı mekaznizmanın manyetik dirençli COSC sertifikalı versiyonu ) ile değiştirip değiştirmeyecekleri. Bence değiştirecekler ve fiyata en az + 1000$ ekleyecekler. Aynı seamaster 300 de olduğu gibi değişim 2 seneye kadar tamamlanır diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj Ufkynl » 23 Tem 2019, 09:55

görkemk yazdı:şimdi bu 321 in çelik versiyonuda çıkar ama onu satın almak her yiğide nasip olmayacak gibi gözüküyor , yılda 2000 - 3000 adet arası 321 mekanizma üreteceklerinden filan bahsediliyor. Omega bu mekanizmayı kullanacağı saatleri zannımca rolexin daytonasıyla aynı ayarda tutmaya çalışacak. Bu model platinum daytonanın yerine , çelik olanda bulunmaz hint kumaşı daytonanın yerine satılacak ve aynı mantıkla. Yani limitli üretim olmasada sınırlı üretim yapılarak yüksek fiyat - talep durumunu rolex gibi tutturabilirmiyiz diye bi test edecekler.

asıl sıkıntı su anda standart proffessional Modellerde kullandıları 1861 mekanizmayı yeni tanıttıkları METAS sertifikalı 3861 ( aynı mekaznizmanın manyetik dirençli COSC sertifikalı versiyonu ) ile değiştirip değiştirmeyecekleri. Bence değiştirecekler ve fiyata en az + 1000$ ekleyecekler. Aynı seamaster 300 de olduğu gibi değişim 2 seneye kadar tamamlanır diye düşünüyorum.
Her kelimesi mantıklı.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj Xhantos » 23 Tem 2019, 11:00

Ben kendi başlığıma fikri takip olması açısından ekleyeyim:

20 Temmuz'da Fatih Altaylı 'Tarihe Geçme Şansını Tipten Kaybetmek Olur mu?' başlıklı bir yazı yayınladı.
https://www.haberturk.com/yazarlar/fati ... ek-olur-mu

Buradaki tez, tabi biraz dedikodu ama resmi açıklama olacak hali de yok, NASAda o zamanlar Apollo projesinde çalışmış bir Türk biliminsanına dayandırılıyor, aya inmeyen ve adı en az bilinen 3. astronot Michael Collins'in aslında aya inmek, ilk ayak basmak, açısından Neil Amstrong'tan daha yetkin, kalifiye, uygun olduğu ama tipinin klasik Amerikalıya benzemediği için onun yerine mavi gözlü Amstrong'un tarihe geçtiği...

Son olarak 50. yıl 6969 limitli versiyonu sayfasına bir link bırakayım:
https://www.omegawatches.com/en-us/watc ... ry/product

Bir de 'moonshine' versiyonu var 1014 adet limitli ama çok altın tarzım değil :)
Kullanıcı avatarı
Xhantos

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot], Google [Bot] ve 163 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners