TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Aquis mi yoksa Rado Captain Cook mu

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Oris Aquis mi yoksa Rado Captain Cook mu

Mesaj Ok7 » 13 Nis 2020, 22:07

Marka algısı kişiden kişiye ortamdan ortama değişir bence.rolexin marka algısı daha çok bilindiği için daha fazla insanda yüksek,herkeste degil.ama saatlere normalden fazla ilgili azinlik insanlarda patek vc vs. nin marka algısının daha yüksek olduğunu düşünüyorum.ben eskiden sağdan soldan longines iyidir şudur budur diye duyduğum için aynı fiyatlarda benzer modellerde longines oris e karşı ağır basar.tam terside olabilirdi.gecen de yazmıştım mesela benim gözümde vc 1. patek 2. dir.bu daha iyi olduğu için değil ama benim ilk öğrendiğim ilk araştırdığım high end marka olduğu için.bence bu konuyu tartışmak Meksika açmazı.herkesin algısı kendine desek en temizi olur [emoji3]

Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ok7

Mesaj dogodenizli » 13 Nis 2020, 22:14

Ok7 yazdı:Marka algısı kişiden kişiye ortamdan ortama değişir bence.rolexin marka algısı daha çok bilindiği için daha fazla insanda yüksek,herkeste degil.ama saatlere normalden fazla ilgili azinlik insanlarda patek vc vs. nin marka algısının daha yüksek olduğunu düşünüyorum.ben eskiden sağdan soldan longines iyidir şudur budur diye duyduğum için aynı fiyatlarda benzer modellerde longines oris e karşı ağır basar.tam terside olabilirdi.gecen de yazmıştım mesela benim gözümde vc 1. patek 2. dir.bu daha iyi olduğu için değil ama benim ilk öğrendiğim ilk araştırdığım high end marka olduğu için.bence bu konuyu tartışmak Meksika açmazı.herkesin algısı kendine desek en temizi olur [emoji3]

Efendim meksika açmazı iyi bir teșbihmis. :)
Üç aşağı beş yukarı düşüncelerimiz aynı. Objektif olunduğu sürece her görüşe saygı duyulması lazim.
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj Ok7 » 13 Nis 2020, 22:29

dogodenizli yazdı:
Ok7 yazdı:Marka algısı kişiden kişiye ortamdan ortama değişir bence.rolexin marka algısı daha çok bilindiği için daha fazla insanda yüksek,herkeste degil.ama saatlere normalden fazla ilgili azinlik insanlarda patek vc vs. nin marka algısının daha yüksek olduğunu düşünüyorum.ben eskiden sağdan soldan longines iyidir şudur budur diye duyduğum için aynı fiyatlarda benzer modellerde longines oris e karşı ağır basar.tam terside olabilirdi.gecen de yazmıştım mesela benim gözümde vc 1. patek 2. dir.bu daha iyi olduğu için değil ama benim ilk öğrendiğim ilk araştırdığım high end marka olduğu için.bence bu konuyu tartışmak Meksika açmazı.herkesin algısı kendine desek en temizi olur [emoji3]

Efendim meksika açmazı iyi bir teșbihmis. :)
Üç aşağı beş yukarı düşüncelerimiz aynı. Objektif olunduğu sürece her görüşe saygı duyulması lazim.
Teşekkürler (: katiliyorum her görüşe saygı duymak gerekir diğer türlüsü fanatizm oluyor. Ben longines in marka algısı daha yüksek diye biriyle tartissam , karşımdaki benle tartistigina göre demekki ona göre digerinin daha yüksek ki tartışıyor.o yüzden herkeste farklılık gosterebilecek bı konu için tartışmak manasız.

Kullanıcı avatarı
Ok7

Mesaj görkemk » 14 Nis 2020, 09:43

yok ya benim demek sitediğim mesela aynı fiyata aldığın longines chrono ile oris chronoya baktığında longines içindeki mekanizma orisinkine göre daha üstün bir mekanizma oluyor

longines güç rezervini uzatıyor , column wheel ekliyor, bazen silikon hairspring, gmt ekliyor de satıyor 7750 yi 3500 dolara oris gibi sellitadan aldığı sw500baz mekanizmanın arkasına kırmızı rotor takıp satmıyor.

benim için marka algısı bu daha iyi mekanizmayı aynı kalite kasa işçiliği ile sunuyor. Dolayısı ile bir tartışma bile yok bence

mesela rolex grand seiko arasında niye tartışma var aynı fiyata rolexin metal bileziği daha iyi, grand seikonun kasa işçiliği ve mekanizması daha iyi, rolexler kasa kalınlığını grand seikoya göre daha ince tutabiliyor ikinci elleri daha iyi fiyat koruyor , grand seikonun dial ve ve indisleri daha güzel, rolex marka olarak daha fazla dikkat çekiyor vs.. filan

ama longines ile oriste öyle bi durum yok her konuda aynılar hatta longines bilinirliği daha iyi bir marka ama aynı fiyata longines daha kaliteli mekanizma sunuyor.

orisin denk markası mido yada hamiltondur ama oris fiyatlandırmayı daha üst seviyede tutuyor, bir tane aşırı yüksek fiyatla 10 gün güç rezervli mekanizma çıkarması bunu değiştirmez. Kimse gidip 40 - 45 bin para vermez o saate. Saçma fiyatlandırmasını mantıklı bir alt yapıya kavuşturmak için yapılmış işler bunlar. Koysun o mekanizmayı 2500 - 3000 dolara sattığı makineye ilk ben alayım. Rolex, grand seiko, omega, zenith fiyatına saat satmaya çalışmak için önce sellitayı tamamen bırakıp kendi mekanizmalarını lazım.
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj Ok7 » 14 Nis 2020, 10:14

görkemk yazdı:yok ya benim demek sitediğim mesela aynı fiyata aldığın longines chrono ile oris chronoya baktığında longines içindeki mekanizma orisinkine göre daha üstün bir mekanizma oluyor

longines güç rezervini uzatıyor , column wheel ekliyor, bazen silikon hairspring, gmt ekliyor de satıyor 7750 yi 3500 dolara oris gibi sellitadan aldığı sw500baz mekanizmanın arkasına kırmızı rotor takıp satmıyor.

benim için marka algısı bu daha iyi mekanizmayı aynı kalite kasa işçiliği ile sunuyor. Dolayısı ile bir tartışma bile yok bence

mesela rolex grand seiko arasında niye tartışma var aynı fiyata rolexin metal bileziği daha iyi, grand seikonun kasa işçiliği ve mekanizması daha iyi, rolexler kasa kalınlığını grand seikoya göre daha ince tutabiliyor ikinci elleri daha iyi fiyat koruyor , grand seikonun dial ve ve indisleri daha güzel, rolex marka olarak daha fazla dikkat çekiyor vs.. filan

ama longines ile oriste öyle bi durum yok her konuda aynılar hatta longines bilinirliği daha iyi bir marka ama aynı fiyata longines daha kaliteli mekanizma sunuyor.

orisin denk markası mido yada hamiltondur ama oris fiyatlandırmayı daha üst seviyede tutuyor, bir tane aşırı yüksek fiyatla 10 gün güç rezervli mekanizma çıkarması bunu değiştirmez. Kimse gidip 40 - 45 bin para vermez o saate. Saçma fiyatlandırmasını mantıklı bir alt yapıya kavuşturmak için yapılmış işler bunlar. Koysun o mekanizmayı 2500 - 3000 dolara sattığı makineye ilk ben alayım. Rolex, grand seiko, omega, zenith fiyatına saat satmaya çalışmak için önce sellitayı tamamen bırakıp kendi mekanizmalarını lazım.
Bunlara da katılıyorum.ama benim mekanizma konusunda yeterli bilgim olmadığı için sadece bilinirlik açısından konuşuyorum.simdi örnek olarak lange takan bir insanın Rolex markasını bilmemesine imkan olduğunu düşünmüyorum.ama Rolex takan insanların çoğunun lange yi bildiğini sanmıyorum.simdi manavda limon satan bı delikanlıya sorsak zengin olursan hangi saati alırsın diye cevap belli.rolex herkes tarafından bilindigi için çoğunluktaki marka algısı bu yönde.ama bide 94 senesinde koluna lange1 takmış veya bilen, patekin de vcnin de tarihine herseyine hakim bı adamdaki marka algısı bambaşkadır.

Ben çocukluğumdan beri sağdan soldan anamdan babamdan longines iyi saattir diye bı kulak dolgunlugum olduğu için benim için algısı daha yuksek.baskasinin aynı şekilde orise asinaligi vardır onda o yüksektir.siz hangisinin mekanizması işçiliği daha iyi biliyorsunuz o yüzden sizde iyi olanın algısı yüksektir. Bence insanın bildiği,bilmediğinden daha üstündür. Bu yüzden herkesin ne bilip ne bilmedigiyle alakalı olduğunu düşünüyorum algı konususun.saygilar [emoji4]

Kullanıcı avatarı
Ok7

Mesaj copycat » 14 Nis 2020, 10:53

dogodenizli yazdı:Öncelikle merhabalar. Uzunca bir süre yazmayayım dedim ama kanaatimce ''marka algısı'' kavramının yanlış idrak edildiğini fark ettim.
Daha başından söyle bir açıklama yapayım:Bu tartismada diğer görüşlere de pek tabii saygı duymakla birlikte,ben Ümit Bey'in görüşüne daha yakınım.
Nedenine gelecek olursak,
Gunumuzdeki kapitalist sistemde ''marka algısı'' dendigi zaman işin içine çok farklı unsurlar giriyor. Ama bu unsurlarin içinde ne CİRO hacmi var ne satış rakamları ne kullanılan malzeme,mekanizma vs. ne de instagram takipçi sayisi var. Bunlar sadece sayılardan ibaret olan hususlar.

Marka algısı dediğimiz şey bunlardan tamamen soyuttur. Reklamla,tanıtımla vs. Kazanılır ve devamı gelir. Kazanılmıştır bir kere tüketici artık sorgulamaz bu neden ''marka'' diye. İşte marka algısı da budur zira. Tüketici o markayı gördüğü zaman ''e o markaysa eder canım'' demeli ve hicbir şeyi sorgulamamalıdır.
Argümanlarımı somutlaştırmak adına örnek vereyim.
Örneğin,rolex marka algısı olarak patek'in fersah fersah üstündedir. Ancak bu mekanizma,işçilik vs. İle açıklanamaz. Bunun açıklaması reklamdır. Sokaktan 5 yaşındaki çocuğu çağır rolex de bilir. Jlc de patek de ap de bilmez. Ama bu demek degildir ki rolex; patek,jlc vs. markalardan daha iyi mekanizma kullanıyor ve daha iyi işçilik üretiyor. Tam tersine pp ile rolex arasındaki işçilik,mekanizma farkını tartışmaya gerek dahi duymam.(anlaşılabilir olması adına bilindik markaları tezahür ediyorum.) Ama tekrardan belirtmek gerekirse rolex marka algısı olarak patek'in önündedir.
------>>>>>Bu suna benzer:Aşağı mahallemizde el yapımı deri ayakkabı ureten bir ustamız var. Ayakkabılara 600 tl dediği zaman pahalı diyormuş müşterileri. Ama nike en dandiginden plastik,polyester,kaucuk ayakkabının üstüne kd logosu lb logosu basar çarpı 10'a satar. Marka böyle bir şeydir. Fazla sorgulamaya gelmez. Kalite ile,işçilik ile izah edilemez. İnstagram takipçi sayisi,CİRO vs. Konularına girmiyorum dahi.
(Girmiyorum dedim ama gireyim hadi :)

Şöyle ki:Paylaşılan CİRO listesinde omega 2. Sırada. İnstagram takipçi sayisi 2.8 milyon.
--------Jlc sıralamada yok. İnstagram takipçi sayisi 900 bin kusur.
--------İWC CİRO sıralamasında 8. Sırada. İnstagram takipçi sayisi,1.4 milyon.
---------TİSSOT CİRO sıralamasında 7. Sırada. İnstagram takipçi sayisi,1.2 milyon.
------------ VEEEE SON OLARAK Patek, CİRO sıralamasında 5. Sırada. Ve sıkı durun instagram takipçi sayisi 900 bin kusur. Şimdi biraz daha sıkı durun,bu listedeki en az takipçi sayısına sahip olan ve sosyal medyada bu markalar arasında en az etkileşim alan marka da patek :) [emoji38]
Deniz beyin yaklaşımına göre patek listede marka algısında son sırada kalıyor. Tissot ve longines ise patek 'in üstünde yer alıyor. :)
Bu şekilde bir yaklaşımın yersiz olduğu hususunda daha birçok çürütücü örnek verilebilir ancak mevzunun açıkça anlaşıldığı kanaatinde olduğumdan ötürü daha fazla irdelemiyorum.

Power rezerve yazmış görkem bey. Oris'in 10 gün rezervli pilot saatleri de var. Bu da gösteriyor ki pr de marka algısında belirleyici faktör değil.
İşçilik demissiniz,bir çırpıda oris'in longines markasının birçok modeline nazaran çok daha iyi işçilik çıkarttığı modelleri de hali hazırda mevcut. Dolayısıyla işçilik de marka algısında belirleyici etken değil.(zira bunu yukarıda da belirttim.)

Ha söyle bir şey de var,her markanın uzman olduğu bir alan var. Şahsen ben bir pilot saati alacaksam ve orisle longines arasinda kalsam orisi tercih ederim.
E tam tersi dress alacak olsam longines'ten yana olur tercihim. Oris aklıma dahi gelmez dress modellerde.
Ayrıca oris tüm modellerinde sw kullanmıyor. Birçok üst segment modeli de mevcut. Yazımı fazla uzatmamak adına yine bir örnek serpiştireyim.
Yine herkesin bildiği bir markadan gelsin örnek:Mercedes. Eee,ben mercedes konforlu ya da konforsuz diyebilirim. Stabildir veya değildir diyebilirim. Yol tutuşu iyidir,değildir diyebilirim. Ama hangi mercedese göre? A segment mi? Maybach mi mesela? Ya da s serisi mi?
Tartışma benim gözümde bu kadar yersiz açıkçası. Bir şeyi bir şeyden üstün görebilir her insan. Ama iki şeyi mukayese ediyorsak ya bu mukayese somut modeller üzerinden yapılmalı yahut ''marka algısı'' kavramı çerçevesinde kalinmalı diye düşünenlerdenim.

İlla bir şeyi bir şeye üstün tutmamıza gerek de yok :) ikisi de iyi markadır,güzel markadır,hoş markadır. Fanatiklikten ziyade keyfini çıkaralım,hala iki marka da görece düşük rakamlara satıldığı icin.
Çok güzel bir yorum. Teşekkürler.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj copycat » 14 Nis 2020, 10:59

görkemk yazdı:yok ya benim demek sitediğim mesela aynı fiyata aldığın longines chrono ile oris chronoya baktığında longines içindeki mekanizma orisinkine göre daha üstün bir mekanizma oluyor

Anlattıklarınızın hepsi doğru ancak marka algısı kavramı ile aynı şey değil.

Örneğin Mercedes Renault motoru da kullansa marka algısı VW'den düşük olmuyor.

Diğer yandan Deniz Bey'in söylediği satış rakamı ya da sosyal medya etkileşimi gibi popilerite etkenlerinin de marka algısı ile bir alakası yok. Yine VW Mercedes'ten çok araç satıyor. Ya da Rolls Royce hepsinden az satıyor.

Marka algısı objektif değil kişiseldir. Ben bunu iddia ediyorum. Kimine göre BMW'nin marka algısı yüksektir, kimine göre Mercedes'in.

Bu yüzden objektif bir gerçek olarak Longines'in marka algısı Oris'ten yüksektir iddiasına katılmıyorum.

Kişiye göre değişir.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj Ankthas » 14 Nis 2020, 12:24

Tabi ki kişisel algı bambaşka bir mevzu, mesela Seiko bir TSF kullanıcısı için çok farklı bi konumdayken, Türkiye'de sıradan bir vatandaş için hacdan gelen dede saati olarak bilinebilir. Patek Philippe'i Türkiye geneline tanıtan malum rüşvet olayıdır ve bu yüzden toplum içinde ciddi bir negatif algı oluşmuştur.

Saat dünyasına kattıklarıyla Longines gerçekten çok önemli bir markadır, en eski saat üreticilerinden biridir, Swatch bünyesine girdikten sonra Swatch'un markayı farklı konumlandırması tarihini silmiyor markanın. Ben de satış rakamlarını, instagram, google fight vs gibi örnekleri somut popülerliğini göstermek için verdim, tabi ki bunlarla kesin karar verilemez, popülerlik marka algısında tek kıstas da değildir ama en azından somut bir göstergedir, çünkü tersi için elle tutulur bir örnek verilemiyor.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: delay ve 236 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners