TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Aquis mi yoksa Rado Captain Cook mu

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Oris Aquis mi yoksa Rado Captain Cook mu

Mesaj Mandos » 14 Nis 2020, 13:23

Ankthas yazdı:Tabi ki kişisel algı bambaşka bir mevzu, mesela Seiko bir TSF kullanıcısı için çok farklı bi konumdayken, Türkiye'de sıradan bir vatandaş için hacdan gelen dede saati olarak bilinebilir. Patek Philippe'i Türkiye geneline tanıtan malum rüşvet olayıdır ve bu yüzden toplum içinde ciddi bir negatif algı oluşmuştur.

Saat dünyasına kattıklarıyla Longines gerçekten çok önemli bir markadır, en eski saat üreticilerinden biridir, Swatch bünyesine girdikten sonra Swatch'un markayı farklı konumlandırması tarihini silmiyor markanın. Ben de satış rakamlarını, instagram, google fight vs gibi örnekleri somut popülerliğini göstermek için verdim, tabi ki bunlarla kesin karar verilemez, popülerlik marka algısında tek kıstas da değildir ama en azından somut bir göstergedir, çünkü tersi için elle tutulur bir örnek verilemiyor.
Biraz alakalı alakasız ama küçükken F1, tenis, kayakla atlama gibi sporları seyrederken hep Longines ismi görülürdü ekranın bir yerinde. Benim için hedef her zaman Longines oldu o yüzden :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj Ankthas » 14 Nis 2020, 14:51

Mandos yazdı:
Ankthas yazdı:Tabi ki kişisel algı bambaşka bir mevzu, mesela Seiko bir TSF kullanıcısı için çok farklı bi konumdayken, Türkiye'de sıradan bir vatandaş için hacdan gelen dede saati olarak bilinebilir. Patek Philippe'i Türkiye geneline tanıtan malum rüşvet olayıdır ve bu yüzden toplum içinde ciddi bir negatif algı oluşmuştur.

Saat dünyasına kattıklarıyla Longines gerçekten çok önemli bir markadır, en eski saat üreticilerinden biridir, Swatch bünyesine girdikten sonra Swatch'un markayı farklı konumlandırması tarihini silmiyor markanın. Ben de satış rakamlarını, instagram, google fight vs gibi örnekleri somut popülerliğini göstermek için verdim, tabi ki bunlarla kesin karar verilemez, popülerlik marka algısında tek kıstas da değildir ama en azından somut bir göstergedir, çünkü tersi için elle tutulur bir örnek verilemiyor.
Biraz alakalı alakasız ama küçükken F1, tenis, kayakla atlama gibi sporları seyrederken hep Longines ismi görülürdü ekranın bir yerinde. Benim için hedef her zaman Longines oldu o yüzden :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben de İnce Memed'i okurken duymuştum ilk Longines'i, diğer markalara göre hep bir adım öndedir benim için. Bir de logosu çok güzel. Oris'in mesela logosu var mı bilmiyorum bile, logo cidden bir marka için çok önemli, Rolex'in başarısında kral tacının önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum, sanki saatlerin kralıymış gibi bir imaj veriyor.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj dogodenizli » 14 Nis 2020, 15:02

Aslında Görkem Beyle hemen hemen aynı minvalde konuşuyoruz ancak konuyu farklı acılardan ele alıp,konuya farklı perspektiflerden yaklaşıyoruz.
Bence 2 markadan biri ''kaba tabirle'' daha kaliteli mal satip daha ucuza satabiliyorken diğeri yine kaba tabirle daha dandik mali daha pahalıya satabiliyorsa bunun tek bir göstergesi vardır o da marka algısı. Bu hangi ürün,mal,hizmet sektörüne bakarsanız bakın böyledir,değişmez.
(Buradan oris markasına dandik dediğim anlamı çıkmasın. Zira birçok hususta longines markasinin üstünde görüyorum orisi. Keza daha evvel de görüşümü belirtmiştim.
Su anda olayı Görkem Bey'İn kıymetli görüşü üzerinden değerlendiriyorum sadece. Daha ucuz işçilikle neden daha pahalıya satıldığını kendimce izah etmeye çalışıyorum bir nevi.)

Şimdi yine kaba bir örnek vereyim,nike mağazasında 10 tl ye tişört satsa zaten nike olmaz. 300-400 E tişört satacak ki nike olabilsin. Zaten 10 tl ye tişört satsa ne nike olabilir (yani ne marka algısı dediğimiz şeyi yaratabilir) ne de kimse o 10 tl ye satılan tişörtü alır. Ama 300 tl olunca alır tüketici. Bu is boyle. Haaa 300 TL eder mi bir tişört sorusuna gelince e etmez,ama marka algısı böyle bir şey işte yine daha önce de dile getirdigim gibi.

O nedenle orisin hemen hemen aynı özellikteki modellerinin longines markasına nazaran nispeten daha yüksek fiyatla satmasinin nedeni de marka algısından başka bir şey değildir. Yani bir nevi benim görüşümü desteklemiş oldunuz verdiğiniz örnekle. Aynı paralelde düşünüyoruz dememin asıl nedeni de buydu.

Grand seiko-rolex örnekleri verilmiş. Bence çok çok güzel bir örnek.
Çünkü:Gs ile rolex arasındaki işçilik farkını ve mekanizma farkını kıyaslamam,kıyaslamaya gerek dahi duymam. Grand seiko işçilik ve mekanizma hususunda rolexin, bir değil birkaç adım önündedir.
Ama is marka algısına geldiğinde de yine iki markayı kıyaslama gereği dahi duymam. BU sefer rolex,gs nin 100 yıl önündedir reklam,pr çalışması konusunda ve dolayısıyla marka algısı babında.
Çünkü:gs nin önünde maalesef seiko ibaresi vardır bir kere. rolexin ise kral tacı. :)
Sızım verdiğiniz parametrelere göre (Yani işçilik,mekanizma fiyat üçgeninde) gs nin fiyat olarak rolexten uygun olmasından ve daha iyi mekanizma üretmesinden mütevellit daha iyi bir marka algısına sahip olması gerekirdi ki bu hususun böyle olmadığı konusunda forumca hemfikiriz galiba. :)
(Zaten halihazirda seikonun fiyat yükseltme politikasına gitmesinin nedeni de bu,''marka algısını yükseltebilmek.'' Yeni çıkan seiko5 lerin fiyatlarından hepimiz haberdarız. Koskoca markalar dahi artık marka algısının fiyat yükseltmekten geçtiğinin farkındalar. Öyle isçilikmis,mekanizmaymis vs. Bunlar sizin,benim gibi birkaç bilinçli tüketicinin bilincinde olduğu şeyler sadece.)
--------->>>>>>BU grand seiko rolex mukayesesi yeterince acık olmuştur diye düşünüyorum.
Çok özlemişim forumda bir konu hakkında seviyeli bir şekilde tartışabilmeyi.
Fikir beyan eden herkese tekrardan teşekkürlerimi sunarım.
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj Ok7 » 14 Nis 2020, 15:55

Grand Seiko nun Bence epey zamanı var önünde. benimde forum olmasa seikonun Grandi mi var yokmu haberim yoktu.50k ya Seiko var deseler yanında Honda Civic falan mı veriyorlar derdim.bu bilgisizlikten malesef.mesela ben OMEGA nin James Bond ortaklığını çok başarılı bı hamle olarak görüyorum marka imajını yukarı çekmek açısından.sonucta dünyada yıllardır sevilen ozenilen bir karakter.Brioni gömlek giyip Aston Martin e binen adam dandik saat takarmi der insanoğlu.ve epey uzun süreye yaydilar bu ortakligi bır filmle gecistirip kapatmadilar konuyu.normalde James bondun saati bir dönem rolex iken artık büyük çoğunluğa göre OMEGA oldu.bu orada omega lari Telefon kendi büyük yazmış bilinçli değil [emoji1]

Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ok7

Mesaj debra » 15 Nis 2020, 09:22

Saat bilgi isidir, gerek mekanizmalari gerek iscilikleri gerekse marka bilinirlikleri acisindan saatler onlardan anlayanlarla degerlenir. Zaten saat bilgisi, tecrubesi ve zevki olan kimseler, olmayanlarin degerlendirmesini o kadar da ciddiye almazlar.

Dolayisiyla konu “marka algisi” oldugunda aslinda 3 ogeden olusur; o markanin tarihsel sureci, malzeme ve mekanizma kalitesi ve optik olarak guzel olmasi (ikonik tasarimlar)

Simdi mesela grand seiko vs rolex yapalim.

1- tarihsel sureci : bu konuda rolex gomlek gomlek ustun hic tartismaya gerek yok

2 - malzeme kalitesi ve mekanizma: grand seiko rolexten belki bir burun ondedir. Ama rolex alip da “keske GS alsaydim onun iscisiligi ve mekanizmasi kat kat iyiydi” diyecegini sanmiyorum

3- Tasarim: Bu konuda da tarihsel surece yaslanip yorum yapmak gerekiyor. Tasarim dedigimiz sey saat dunyasinda “mirasla” ilerleyen bir konu. Ben sahsi olarak GS’nin tasarimlarini cok begeniyor olsam da uzerine mekanizma ve iscilik kadar dusunuldugunu sanmiyorum. Bir cizgisi var ve bozmuyor/bozamiyor onu. Rolex’in ise her tasarimi (cellini dahil) ikonik bir cizgide.

Bu kiyas gibi ayni sekilde Longines - Oris de oyle. Oris’in Longines’le kiyaslanabilmesi icin Longines kadar tarihsel sureci, ikonik modelinin olmasi (aquisin ikonik oldugunu sanmiyorum ne kadar guzel olsa da bir LLD ile kiyasanlamaz bile) ve Gorkem beyin dedigi gibi mekanizma ve iscilik kalitesi olarak yanina yaklasabilmesi lazim f/p oraninda.

Ama tabii ki tum bunlar Oris’i kotu bir marka yapmaz, kimse Oris alip pisman olmaz bence.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
debra

Mesaj mrbianco » 15 Nis 2020, 12:21

debra yazdı:Saat bilgi isidir, gerek mekanizmalari gerek iscilikleri gerekse marka bilinirlikleri acisindan saatler onlardan anlayanlarla degerlenir. Zaten saat bilgisi, tecrubesi ve zevki olan kimseler, olmayanlarin degerlendirmesini o kadar da ciddiye almazlar.

Dolayisiyla konu “marka algisi” oldugunda aslinda 3 ogeden olusur; o markanin tarihsel sureci, malzeme ve mekanizma kalitesi ve optik olarak guzel olmasi (ikonik tasarimlar)

Simdi mesela grand seiko vs rolex yapalim.

1- tarihsel sureci : bu konuda rolex gomlek gomlek ustun hic tartismaya gerek yok

2 - malzeme kalitesi ve mekanizma: grand seiko rolexten belki bir burun ondedir. Ama rolex alip da “keske GS alsaydim onun iscisiligi ve mekanizmasi kat kat iyiydi” diyecegini sanmiyorum

3- Tasarim: Bu konuda da tarihsel surece yaslanip yorum yapmak gerekiyor. Tasarim dedigimiz sey saat dunyasinda “mirasla” ilerleyen bir konu. Ben sahsi olarak GS’nin tasarimlarini cok begeniyor olsam da uzerine mekanizma ve iscilik kadar dusunuldugunu sanmiyorum. Bir cizgisi var ve bozmuyor/bozamiyor onu. Rolex’in ise her tasarimi (cellini dahil) ikonik bir cizgide.

Bu kiyas gibi ayni sekilde Longines - Oris de oyle. Oris’in Longines’le kiyaslanabilmesi icin Longines kadar tarihsel sureci, ikonik modelinin olmasi (aquisin ikonik oldugunu sanmiyorum ne kadar guzel olsa da bir LLD ile kiyasanlamaz bile) ve Gorkem beyin dedigi gibi mekanizma ve iscilik kalitesi olarak yanina yaklasabilmesi lazim f/p oraninda.

Ama tabii ki tum bunlar Oris’i kotu bir marka yapmaz, kimse Oris alip pisman olmaz bence.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tam da söylemek istediğim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
mrbianco

Mesaj coolfire » 15 Nis 2020, 13:35

Burada asıl sıkıntı algıyı tek bir çatı altında toplamaya çalışmak bana göre. Algıyı üstünkörü genel, özel ve kişisel olarak üçe ayırmak gerekir. Genel algı: Kabaca sokaktaki vatandaşın algısı. Özel algı: Profesyonellerin veya o konuda çok araştırma yapmış olan amatörlerin algısı (forumda uzun süredir aktif olanları bu kısma koyabiliriz). Kişisel algı: Öznel algı. Öncellikle şunu belirtmek lazım ki genel algıya göre doğru olanlar özel ve kişisel algıya göre doğru olmayabilir.

Konuda çokça paylaşılan iki örnek üzerinden gidersek; Rolex genel algıda tartışmasız öndeyken özelde Grand Seiko'nun tercih sebebi olduğunu görmekteyiz (bakınız son zamanlarda kullanıcı yorumları). Hatta Rolex genel algıda 1. sıradayken özel algıda ilk onda zorlukla kendine yer bulduğunu görmek de mümkün. Benzer şekilde genel algıda Longines öndeyken özel algıda Oris öne çıkabilmektedir. Peki neden bu konularda da anlaşamıyoruz. Burada da kişisel algı devreye giriyor. Geçmişimizde yaşadığımız herhangi bir durum bir markayı öne çıkarmamıza sebep olabiliyor. Mesela benim kişisel algımda Maurice Lacroix markasının da özel bir yeri vardır tam da bu sebeple.

Sonuç olarak tartışılması değil anlaşılması gereken bir konudan başka bir şey değil marka algısı. Herkese iyi forumlar.

https://www.instagram.com/seyahatsevenaile/
Kullanıcı avatarı
coolfire

Mesaj umutaydogdu » 15 Nis 2020, 14:00

Captain Cook ya 42 ya da 37mm seçeneği var bence 42 büyük 37 ise çok küçük. 39-40mm olmalıydı. Bana sorarsan ikisi de makine olarak çok bir şey ifade etmiyor. Oris sw200 28800 vuruş 38 saat, rado 80 saat ama makine henüz çok yeni, plastik parçalardan çok bahsediliyor ve en kötüsü 21600 vuruş. Saygılar.

Sent from my iPad using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
umutaydogdu

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: jazzy, sphinx ve 235 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners