TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Araban覺z覺 sat覺p bu saati al覺r m覺s覺n覺z?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Araban覺z覺 sat覺p bu saati al覺r m覺s覺n覺z?

Mesaj fsenturk » 27 Tem 2020, 16:35

Reczebb yazd覺:Asl覺nda burada mesele soruyu soran arkada覺n kafa kar覺覺kl覺覺ndan kaynaklan覺yor. Ilk olarak bunlar birbirinin aynisi neden fark var? Araba sat覺p bu fiyata saat al覺r m覺s覺n覺z? Devam覺nda 癟elik kordon bile yok vs devam eden resmin farkl覺 yerlerinden tutmaya 癟al覺an ama b羹t羹nl羹e ulaamayan yakla覺mlar. Cevap verenler de meselenin bir yerinden bildii kadar覺yla cevap vermi haliyle. Hatta bir arkadas @Althor kaucuk kordon mevzusunu anlatm覺.

Ben de 癟ok teekk羹r ediyorum sayg覺 deer kardeim. Ben de s羹rekli diyorum bir yerlerde bir terslik var bir yanl覺l覺k var ama nerede diye ama bir t羹rl羹 bulam覺yordum cevab覺n覺. Meersem kafam kar覺覺km覺. Sayenizde soruyu soran kii olarak Kafam覺n kar覺覺k olduunu farkettim. Art覺k hayata daha pozitif bak覺yorum.

Beni bende kefedip bendeki beni bana beyan ettiiniz i癟in size 癟ok teekk羹r ederim.

Evet arkadalar konu kapanm覺t覺r.
"Bu Seikolar覺n tasar覺mlar覺 birbirine 癟ok benzemesine ramen neden birinin fiyat覺 64 bin lira da dierininki 13bin lira. Bu paray覺 hakedecek kadar nesi var bu 64bin liral覺k Seiko'nun? Araba fiyat覺na bu saati sat覺yorlar, siz araban覺z覺 sat覺p bu Seiko'yu al覺r m覺yd覺n覺z" sorusunun cevab覺

: "SORUYU SORAN K襤襤N襤N KAFASI KARIIK" olarak yan覺t bulmutur.

Herkese 癟ok teekk羹r ederim.
Kullan覺c覺 avatar覺
fsenturk

Kay覺t: 23 Ara 2015, 14:36

Mesaj Umutunal » 27 Tem 2020, 22:53

Defalarca tatmin edici cevaplar verilmiti halbuki.
@ugurla.kirksaat
Kullan覺c覺 avatar覺
Umutunal

Ya: 43
Kay覺t: 08 Kas 2018, 20:12

Mesaj Mandos » 27 Tem 2020, 23:01

Umutunal yazd覺:Defalarca tatmin edici cevaplar verilmiti halbuki.
襤stenilen cevap Hakl覺s覺n覺z bu para verilmez san覺r覺m. O gelene kadar devam konu.

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Mandos

Ya: 45
Kay覺t: 10 May 2013, 14:33

Mesaj Umutunal » 27 Tem 2020, 23:12

Mandos yazd覺:

Arkada覺n kastettii saat piyasada 35 -40 bi tl civar覺. Grand seiko kalitesinde. Kar覺lat覺r覺lan saatler Biri diashiled kaplamas覺 var dieri finishingin en m羹kemmeli zaratsu var, mekanizmalar hari癟.
Butcem olsa al覺r覺m bu saati. Ama soruya gelirsek arabam覺 hicbir saat i癟in satmam. Kullan覺m ama癟lar覺 farkl覺 癟羹nk羹. K覺yaslanamaz!
@ugurla.kirksaat
Kullan覺c覺 avatar覺
Umutunal

Ya: 43
Kay覺t: 08 Kas 2018, 20:12

Mesaj Ankthas » 27 Tem 2020, 23:38

Umutunal yazd覺:
Mandos yazd覺:

Arkada覺n kastettii saat piyasada 35 -40 bi tl civar覺. Grand seiko kalitesinde. Kar覺lat覺r覺lan saatler Biri diashiled kaplamas覺 var dieri finishingin en m羹kemmeli zaratsu var, mekanizmalar hari癟.
Butcem olsa al覺r覺m bu saati. Ama soruya gelirsek arabam覺 hicbir saat i癟in satmam. Kullan覺m ama癟lar覺 farkl覺 癟羹nk羹. K覺yaslanamaz!

Normalde yazmayacakt覺m ama konuda 癟ok fazla yanl覺 bilgi olduu i癟in baz覺 yerleri d羹zeltme gerei hissettim. ncelikle ucuz olan dier modelde de zaratsu polishing var. Ayr覺ca burada 13k olarak g繹r羹len model rahatl覺kla daha ucuza bulunabilir, mesela:

https://www.hepsiburada.com/seiko-prospex-200m-dalgic-kol-saati-spb105j-p-HBV00000RF14V?magaza=Abt%20Saat&wt_gl=cpc.6816.shop.nelk.saat-gozluk-aksesuar-ssc&gclid=CjwKCAjw9vn4BRBaEiwAh0muDD4MvxMCSeGiFQ_kF3142iIfV5SukaE52GyKXWhtuC-UXLyuwmN85hoCRSMQAvD_BwE

Gelelim bu para bu saate verilir mi verilmez mi k覺sm覺na. Mekanizma somut olarak iki saat aras覺ndaki fiyat fark覺na en 癟ok etki eden k覺s覺m, onun d覺覺nda i癟ilik ve malzeme olarak evet ciddi bir fark yok. Esas fark覺 yaratan sadaki pahal覺 olan saatin soldaki modelin atas覺 olan ve Seiko'nun ilk diverlar覺ndan olan modelin reissue'su olmas覺:

Resim

G繹rd羹羹n羹z gibi reissue, orijinaline sad覺k kal覺narak yap覺lm覺, yine yukarda 癟ok tart覺覺lan "silikon" kay覺 kullan覺lmas覺n覺n nedeni de o. Koleksiyonerler bu tarz ikonik modellere 癟ok deer bi癟ebilirler. G羹n羹m羹z teknolojisiyle 羹retilmi "reissue" versiyonlar覺 Seiko taraf覺ndan koleksiyonerlerin beenisine sunulmu. Yetmemi daha alt s覺n覺f mekanzimayla donat覺lm覺 versiyonu da yine kullan覺c覺lara sunulmu b繹ylece modeli beenip b羹t癟esi uygun olmayan kullan覺c覺lara se癟im ans覺 tan覺nm覺.

zetle bu saat ikoniktir ve koleksiyon deeri vard覺r, alacak kiiler de bunlar覺 g繹z 繹n羹nde bulundurup alacaklard覺r. Bu saate bu para verilip verilmeyecei saati ger癟ekten almay覺 d羹羹nenlerin karar覺d覺r. Siz zaten bu saati almayacaksan覺z bence 癟ok da kafan覺z覺 bu konulara yormay覺n.

Kaynak:

https://www.gnomonwatches.com/products/prospex-200m-automatic-black-baby-mm-ref-sbdc061

https://monochrome-watches.com/history-seiko-tuna-dive-watch/
Deniz
Kullan覺c覺 avatar覺
Ankthas

Ya: 35
Kay覺t: 09 May 2017, 19:29

Mesaj sieger » 28 Tem 2020, 14:35

Ankthas yazd覺:
Umutunal yazd覺:
Mandos yazd覺:

Normalde yazmayacakt覺m ama konuda 癟ok fazla yanl覺 bilgi olduu i癟in baz覺 yerleri d羹zeltme gerei hissettim. ncelikle ucuz olan dier modelde de zaratsu polishing var. Ayr覺ca burada 13k olarak g繹r羹len model rahatl覺kla daha ucuza bulunabilir, mesela:

https://www.hepsiburada.com/seiko-prospex-200m-dalgic-kol-saati-spb105j-p-HBV00000RF14V?magaza=Abt%20Saat&wt_gl=cpc.6816.shop.nelk.saat-gozluk-aksesuar-ssc&gclid=CjwKCAjw9vn4BRBaEiwAh0muDD4MvxMCSeGiFQ_kF3142iIfV5SukaE52GyKXWhtuC-UXLyuwmN85hoCRSMQAvD_BwE

Gelelim bu para bu saate verilir mi verilmez mi k覺sm覺na. Mekanizma somut olarak iki saat aras覺ndaki fiyat fark覺na en 癟ok etki eden k覺s覺m, onun d覺覺nda i癟ilik ve malzeme olarak evet ciddi bir fark yok. Esas fark覺 yaratan sadaki pahal覺 olan saatin soldaki modelin atas覺 olan ve Seiko'nun ilk diverlar覺ndan olan modelin reissue'su olmas覺:

Resim

G繹rd羹羹n羹z gibi reissue, orijinaline sad覺k kal覺narak yap覺lm覺, yine yukarda 癟ok tart覺覺lan "silikon" kay覺 kullan覺lmas覺n覺n nedeni de o. Koleksiyonerler bu tarz ikonik modellere 癟ok deer bi癟ebilirler. G羹n羹m羹z teknolojisiyle 羹retilmi "reissue" versiyonlar覺 Seiko taraf覺ndan koleksiyonerlerin beenisine sunulmu. Yetmemi daha alt s覺n覺f mekanzimayla donat覺lm覺 versiyonu da yine kullan覺c覺lara sunulmu b繹ylece modeli beenip b羹t癟esi uygun olmayan kullan覺c覺lara se癟im ans覺 tan覺nm覺.

zetle bu saat ikoniktir ve koleksiyon deeri vard覺r, alacak kiiler de bunlar覺 g繹z 繹n羹nde bulundurup alacaklard覺r. Bu saate bu para verilip verilmeyecei saati ger癟ekten almay覺 d羹羹nenlerin karar覺d覺r. Siz zaten bu saati almayacaksan覺z bence 癟ok da kafan覺z覺 bu konulara yormay覺n.

Kaynak:

https://www.gnomonwatches.com/products/prospex-200m-automatic-black-baby-mm-ref-sbdc061

https://monochrome-watches.com/history-seiko-tuna-dive-watch/

Deniz baskan bunun 40mmsi yok mu ya!
instagram.com/archpatek
Kullan覺c覺 avatar覺
sieger

Ya: 37
Kay覺t: 18 Kas 2015, 13:01

Mesaj Ankthas » 28 Tem 2020, 15:04

sieger yazd覺:

Malesef yok abi ama saat de 44mm gibi durmuyor bilekte:

Resim
Deniz
Kullan覺c覺 avatar覺
Ankthas

Ya: 35
Kay覺t: 09 May 2017, 19:29

Mesaj sieger » 28 Tem 2020, 15:25

Ankthas yazd覺:
sieger yazd覺:

Malesef yok abi ama saat de 44mm gibi durmuyor bilekte:

Resim

yuh! denenebilir yalniz, bu sensin di mi abi? Efsaneymis yaniz, 44mm sub dusunemiorm bile ben, 40bile buyuk duruyor bu baya oranli ya, kesin denemeliyim
instagram.com/archpatek
Kullan覺c覺 avatar覺
sieger

Ya: 37
Kay覺t: 18 Kas 2015, 13:01

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Bazbey, ErsinGS, macada, ofis ve 196 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners