TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Citizen Bullhead Tamir Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Citizen Bullhead Tamir Bilgi

Mesaj maverix » 30 Haz 2011, 02:18

citizen bullhead marka babamdan kalma saati bircok saatciye sormama ragmen parcasinin olmadigi soylenip tamir olamadi. sadece izmir kemeraltinda bir saatci 150 tl gibi yuksek bir ucret istedi ve ben de degmeyecegini dusunup tamir ettirmedim...50 tl ye kadar tamir edebilecek birisi var midir ?
Kullanıcı avatarı
maverix

Re: Citizen Bullhead Tamir Bilgi

Mesaj drk » 30 Haz 2011, 02:21

Sizce sorunun ne olduğu bile belli olmadan kim tamir için fiyat verebilir?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj maverix » 30 Haz 2011, 02:28

anliyorum ama piyasada 200-250 tl ye sifir seiko chronographlar satilirken eski bir saatin tamirine de 150 tl vermek cok geldi...bu model saat konusunda yedek parcasi veya bilgisi olan birisi varsa diye yazdim..izmirde bakilmasi icin elden ulastirabilirim.
Kullanıcı avatarı
maverix

Mesaj bengisaat » 30 Haz 2011, 09:36

25 TL ye yaparız desek içiniz rahat olacakmı :)

Saatiniz yalnış hatırlamıyorsam 8110 makina kullanan otomatik ve kronolu modeldir.
Elimde tüm parçaları mevcut, o 150 tl diyen saatçi fiyatını ucuz bile söylemiş diyebilirim.
Ancak size tavsiyem o saati yaptırmak yerine kıymetini bilecek birine satmanızdır...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj razz » 30 Haz 2011, 10:20

bengisaat yazdı:Ancak size tavsiyem o saati yaptırmak yerine kıymetini bilecek birine satmanızdır...

Doğru söze ne denir..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj maverix » 11 Tem 2011, 13:24

saatin kıymetini bilmediğimi kim söylemiş arkadaşlar 8-) sadece kendi seiko premier chronograph marka kol saatimi 150 tl ye yurtdışından aldığım için bir tamire 150 tl biraz fazla geldi...bilgi almak amacıyla yazdım madem soruna bakmadan bişey diyemezsiniz o zaman 150 tl az istemiş de biraz saçma oluyor..madem çok değerli 500 tl den satıyorum ben de o zaman..meraklısına kelepir :D
Kullanıcı avatarı
maverix

Mesaj bavyerablue » 11 Tem 2011, 13:47

otomatik kronograf bir saatin onarım bedelinden söz edilmiş.
öncelikle bunu seiko premie'le kıyaslamak pek doğru değil bence.
benim de önceki iletilerimden görülebileceği üzere 35 senelik bir otomatik saati onarma hikayem vardı (kronolu değil)
hatta bengisaat usta da hatırlar belki:D
bu deneyimden yola çıkarak henüz saatler hakkında amatör seviyede kişile için fazla görünen rakamlar çıkabiliyor.

gerçekten satmayı düşünüyorsanız bir başlık açın bence, ilgilenenler çıkacaktır. (internet sitelerinden takip ettiğim kadarıyla çalışmayan bir parça için 500 fazla yalnız ;) )
Kullanıcı avatarı
bavyerablue

Mesaj bengisaat » 14 Tem 2011, 00:32

maverix yazdı:saatin kıymetini bilmediğimi kim söylemiş arkadaşlar 8-) sadece kendi seiko premier chronograph marka kol saatimi 150 tl ye yurtdışından aldığım için bir tamire 150 tl biraz fazla geldi...bilgi almak amacıyla yazdım madem soruna bakmadan bişey diyemezsiniz o zaman 150 tl az istemiş de biraz saçma oluyor..madem çok değerli 500 tl den satıyorum ben de o zaman..meraklısına kelepir :D

Ben sizin yazdıklarınıza saçmalıyorsunuz gibi ifadeler kullanmadım ki, piyasa şartlarına ve piyasada parçası en az bulunan bir model olduğu için elinde bu modelin parçaları bulunan bir saatçinin o fiyatlara vermesinin zor olduğunu ifade eden bir yazıydı.

Saatinizin sadece orijinal contaları akrep yelkovan saniye ve ibre takımı takım olarak 10 sene önce 40 usd ye,balansını 25 usd ye,maşasını 20 usd alıyorduk üstelik piyasada bolca satılırken.
Şimdi sizin gönlünüz olacak diye 50 Tl ye komple tamirini yapacak bir saatçi bulabilirseniz hayırlı olsun size ve memlekete...

Ben forumda saatseverlere bilgilerimi paylaşarak teknik anlamda bilgiler vererek insanlara yol göstermeye çalışıyorum üstelik hiç bir karşılık beklemeden.
Saatinizi ister 500 TL ye ister 5 TL ye satın sonuçta sizin saatinizdir.
Ancak saatinizin modelini ve genel bilgiler içeren ve saatçiler açısından değerlendirmesini yapmaya çalıştığım yazımı saçma olarak değerlendirmenizide forumun saatsever üyelerine bırakıyorum
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners