Genelde bu tarz isimli saatler firmaların isviçrede tamamlanmış horolojide tarihi olmayan modelleri oluyor bu firma hakkında çok bir bilgiye ulaşamadım ama fransız kökenli isviçrede üretilmiş bir model sanırım.Tam olarak Rolex Datejust homage ı diyebiliriz.Aldığım fiyata bakınca saatten çok bir beklentim yoktu fakat kesinlikle fiyatının üzerinde bir kalite sunuyor.Markanın kendi sitesinde otomatik mekanızmalı modeller yok bu saati satın alan bir arkadaşla konuştuğumda Erk Koçak’ın fabrika ziyareti sırasında üreticiden otomatik mekanızmalı bir saat istemesi nedeniyle ülkemize özel olarak üretildiği konusunda bir duyum aldım.Bu söylediklerim hakkımda kesin bir bilgi olmadığından bilgisi olan forumdaşlarım yorumlarda yazarlar.
Fabrika verisi olarak kasa 40.5mm olarak verilmiş.(39mm olsaydı tam ölçü olurmuş bu saat için).Basit bir karton kutuda geliyor daha iyisi beklenemezdi.Saatin kalbinde Sellita Sw-200 mekanizma yer alıyor.(Almamın en büyük sebebi bu) Bezel,kasa işçiliği çin menşeeli saatlerden çok önde diyebilirim.Bilezik kalitesi sahip olduğum seiko monster bileziğinden bi tık daha iyi en azından o şıngırtı sesi yok. [emoji1] Saatte kelebek toka kullanılmış bu da bileziğin görüntüsü bozulmadan dress watch havasını koruyor.Bilezik kasaya tam olarak oturuyor herhangi bir boşluk sallantı yok bu da benim gözümde artı bir puan sağladı.Saatin gold tonu rahatsız edici şekilde değil gayet yerinde olmuş.Kadran rengi ışıkta farklılık göstermekte gri,beyaz,krem tonlarda ileride güzel fotoğraflar sağlayacaktır.
Son olarak bir çok kişi tamamen kopya tasarım vs gibi düşünecektir diye tahmin ediyorum,gayet te haklılar ancak artık yurtdışından farklı markalara ulaşamamamız ve bu fiyat segmentinde isviçre üretimli kendini kanıtlamış bir mekanizma kullanan pek bir marka kalmadı.İlk saatini alacak ve bütçesi bu seviyede olan arkadaşlar için ideal bir seçim olacaktır.Şimdilik çok bir fotoğraf çekemedim zamanla fotoğraflar ve görüşlerimle ekleme yapacağım.
İyi forumlar;

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi