TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Jacques Du Manoir Inspiration İncelemesi

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Jacques Du Manoir Inspiration İncelemesi

Mesaj morningstar » 04 Ara 2025, 12:52

Jacques Du Manoir’in JWG04209 kodlu modeli dün itibari ile elime ulaştı internette bu marka ile ilgili pek bir inceleme görmedim umarım almayı düşünen arkadaşlarada bir kaynak olur.Hem fiyat avatanjı hemde koleksiyonumda two tone bir model olmadığından bu rengi tercih ettim.

Genelde bu tarz isimli saatler firmaların isviçrede tamamlanmış horolojide tarihi olmayan modelleri oluyor bu firma hakkında çok bir bilgiye ulaşamadım ama fransız kökenli isviçrede üretilmiş bir model sanırım.Tam olarak Rolex Datejust homage ı diyebiliriz.Aldığım fiyata bakınca saatten çok bir beklentim yoktu fakat kesinlikle fiyatının üzerinde bir kalite sunuyor.Markanın kendi sitesinde otomatik mekanızmalı modeller yok bu saati satın alan bir arkadaşla konuştuğumda Erk Koçak’ın fabrika ziyareti sırasında üreticiden otomatik mekanızmalı bir saat istemesi nedeniyle ülkemize özel olarak üretildiği konusunda bir duyum aldım.Bu söylediklerim hakkımda kesin bir bilgi olmadığından bilgisi olan forumdaşlarım yorumlarda yazarlar.

Fabrika verisi olarak kasa 40.5mm olarak verilmiş.(39mm olsaydı tam ölçü olurmuş bu saat için).Basit bir karton kutuda geliyor daha iyisi beklenemezdi.Saatin kalbinde Sellita Sw-200 mekanizma yer alıyor.(Almamın en büyük sebebi bu) Bezel,kasa işçiliği çin menşeeli saatlerden çok önde diyebilirim.Bilezik kalitesi sahip olduğum seiko monster bileziğinden bi tık daha iyi en azından o şıngırtı sesi yok. [emoji1] Saatte kelebek toka kullanılmış bu da bileziğin görüntüsü bozulmadan dress watch havasını koruyor.Bilezik kasaya tam olarak oturuyor herhangi bir boşluk sallantı yok bu da benim gözümde artı bir puan sağladı.Saatin gold tonu rahatsız edici şekilde değil gayet yerinde olmuş.Kadran rengi ışıkta farklılık göstermekte gri,beyaz,krem tonlarda ileride güzel fotoğraflar sağlayacaktır.

Son olarak bir çok kişi tamamen kopya tasarım vs gibi düşünecektir diye tahmin ediyorum,gayet te haklılar ancak artık yurtdışından farklı markalara ulaşamamamız ve bu fiyat segmentinde isviçre üretimli kendini kanıtlamış bir mekanizma kullanan pek bir marka kalmadı.İlk saatini alacak ve bütçesi bu seviyede olan arkadaşlar için ideal bir seçim olacaktır.Şimdilik çok bir fotoğraf çekemedim zamanla fotoğraflar ve görüşlerimle ekleme yapacağım.

İyi forumlar;

Resim
Resim
Resim
Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
morningstar

Re: Jacques Du Manoir INSPIRATION İncelemesi

Mesaj ercment45 » 04 Ara 2025, 13:37

Öncelikle hayırlı olsun. Sağlıklı ve huzurlu günlerde kullanılsın. Bende öarka ile ilgili bir araştırma yazısını dip not olarak paylaşayım.

Boegli ailesinin saatçilik tarihi en az dört kuşak öncesine kadar gider. 20. Yüzyılın başında Louis Schwab bir saat fabrikası kurmak üzere Moutier’e yerleşir. Ünlü Swiza markasını yaratır ve çalar saatlerin lider üreticisi haline gelir. Saat fabrikasında 400 kişinin patronluğunu yapmaktadır. Aynı zamanda 15 çocuk babasıdır. Aynı zamanda yaşadığı bölgede saygı duyulan bir patriktir ve güzel bir malikanede yaşamaktadır. Bir Noel yemeğinden hemen önce 60 yaşında hayatını kaybeder ve 15 küçük çocuğu yalnız kalır.
Bu ölümden sonra aileden hiç kimse şirketi yönetemez. Bunun üzerine Schwab’ın kızlarından birisi, kocası Benjamin Boegli’yi Grandval’de kendi şirketini kurmaya ve özellikle Swiza markası için saatler yapmaya ve saat kadranı yapmaya teşvik eder. Bir süre sonra oğlu Jacques onun yerine geçti ve dünyanın her yerine kadran tedarik ederek işi geliştirir. Jacques bir kaç yıl sonra kendi köklerine dönmeye karar verir. Artık büyükbabası gibi kusursuz saatler üretecektir. İlk tipik İsviçre saat koleksiyonunu 1991 yılında “B-Watch” markasıyla piyasaya sürer. 1993 yılında koleksiyonun daha klasik hale gelmesiyle markayı “Jacques du Manoir” olarak değiştirir ancak ilk koleksiyonun anısına “B”yi markanın üstünde tutar. Jacques du Manoir markası doğar...
Her yıl 50’den fazla yeni model oluşturulduğu söylenmektedir. 2003 yılından bu yana marka, Louis Schwab’ın büyük torunu olan oğlu François Boegli tarafından yönetilmektedir. François, büyük büyükbabasının eskiden yaptığı gibi herkes için uygun fiyatlı kaliteli İsviçre saatleri üretmek istemektedir.

TECNO CL6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ercment45

Re: Jacques Du Manoir Inspiration İncelemesi

Mesaj morningstar » 04 Ara 2025, 13:41

ercment45 yazdı:Öncelikle hayırlı olsun. Sağlıklı ve huzurlu günlerde kullanılsın. Bende öarka ile ilgili bir araştırma yazısını dip not olarak paylaşayım.

Boegli ailesinin saatçilik tarihi en az dört kuşak öncesine kadar gider. 20. Yüzyılın başında Louis Schwab bir saat fabrikası kurmak üzere Moutier’e yerleşir. Ünlü Swiza markasını yaratır ve çalar saatlerin lider üreticisi haline gelir. Saat fabrikasında 400 kişinin patronluğunu yapmaktadır. Aynı zamanda 15 çocuk babasıdır. Aynı zamanda yaşadığı bölgede saygı duyulan bir patriktir ve güzel bir malikanede yaşamaktadır. Bir Noel yemeğinden hemen önce 60 yaşında hayatını kaybeder ve 15 küçük çocuğu yalnız kalır.
Bu ölümden sonra aileden hiç kimse şirketi yönetemez. Bunun üzerine Schwab’ın kızlarından birisi, kocası Benjamin Boegli’yi Grandval’de kendi şirketini kurmaya ve özellikle Swiza markası için saatler yapmaya ve saat kadranı yapmaya teşvik eder. Bir süre sonra oğlu Jacques onun yerine geçti ve dünyanın her yerine kadran tedarik ederek işi geliştirir. Jacques bir kaç yıl sonra kendi köklerine dönmeye karar verir. Artık büyükbabası gibi kusursuz saatler üretecektir. İlk tipik İsviçre saat koleksiyonunu 1991 yılında “B-Watch” markasıyla piyasaya sürer. 1993 yılında koleksiyonun daha klasik hale gelmesiyle markayı “Jacques du Manoir” olarak değiştirir ancak ilk koleksiyonun anısına “B”yi markanın üstünde tutar. Jacques du Manoir markası doğar...
Her yıl 50’den fazla yeni model oluşturulduğu söylenmektedir. 2003 yılından bu yana marka, Louis Schwab’ın büyük torunu olan oğlu François Boegli tarafından yönetilmektedir. François, büyük büyükbabasının eskiden yaptığı gibi herkes için uygun fiyatlı kaliteli İsviçre saatleri üretmek istemektedir.

Teşekkür ederim Ercüment hocam

Kullanıcı avatarı
morningstar

Mesaj ercment45 » 04 Ara 2025, 13:50

morningstar yazdı:
ercment45 yazdı:Öncelikle hayırlı olsun. Sağlıklı ve huzurlu günlerde kullanılsın. Bende öarka ile ilgili bir araştırma yazısını dip not olarak paylaşayım.

Teşekkür ederim Ercüment hocam

Rica ederim [emoji4] Swiss made saatler için F/P bandında beğendiğim bir markadır.

Kullanıcı avatarı
ercment45

Mesaj monsieur » 04 Ara 2025, 14:24

Hayirli olsun, guze gunlerde kullanin. Benim de daha onceden gorup begendigim bir saat. Swiss made olmasi ve icindeki mekanizma dusunuldugunde fiyati bence de makul kaliyor. Datejust gorunumu arayanlar icin gayet uygun.

Paylasiminiz icin tesekkurler

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
monsieur

Mesaj tt59 » 04 Ara 2025, 14:29

Hayırlı olsun güzel zamanlarınıza eşlik etsin :thumbup: 3 hafta önce aldım ben de ama lug to lug uzunluğu dan dolayı iade etmek zorunda kaldım. Bilezik ile kasanın birleştiği bakla da hareket etmediği için extra çıkıntı oluşturdu. Ama malzeme kalitesi olarak güzel, bu fiyata gözü kapalı alınacak bir saat :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tt59

Mesaj morningstar » 04 Ara 2025, 15:37

tt59 yazdı:Hayırlı olsun güzel zamanlarınıza eşlik etsin :thumbup: 3 hafta önce aldım ben de ama lug to lug uzunluğu dan dolayı iade etmek zorunda kaldım. Bilezik ile kasanın birleştiği bakla da hareket etmediği için extra çıkıntı oluşturdu. Ama malzeme kalitesi olarak güzel, bu fiyata gözü kapalı alınacak bir saat :thumbup:
Herkese teşekkür ederim evet hocam onu yazmayı unutmuşum bilezikteki extra çıkıntı olayı biraz göze batıyor

Kullanıcı avatarı
morningstar

Mesaj slhgzl » 04 Ara 2025, 15:50

Hayirli olsun guzel günlerde kullanın.
Civil Engineer
Kullanıcı avatarı
slhgzl

Sonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 429 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners